Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες φρούτων για λαμπερό δέρμα

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες φρούτων για λαμπερό δέρμα

Φρούτα όπως το πορτοκάλι και η παπάγια είναι γνωστά ως υπερτροφές που πρέπει να τρώμε για να κρατήσουμε μακριά τον γιατρό. Όταν τρώμε τα περισσότερα φρούτα, κρατάμε τις φλούδες στην άκρη μόνο για να τις πετάξουμε σε έναν κάδο. Λοιπόν, πριν πετάξεις τις φλούδες των φρούτων, θυμήσου ότι είναι επίσης γεμάτες θρεπτικά συστατικά που θα λατρέψει το δέρμα σου. Μερικά από αυτά έχουν βιταμίνη C και ενυδατικούς παράγοντες που είναι όλα φιλικά προς το δέρμα. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες φλούδες φρούτων είναι καλές για λαμπερό δέρμα.

1. Φλούδα πορτοκαλιού
Η φλούδα πορτοκαλιού , η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βοηθά στη λεύκανση του δέρματος, στη μείωση των μαύρων κηλίδων και στην ενθάρρυνση της σύνθεσης κολλαγόνου για νεανικό δέρμα. Τα φυσικά οξέα της φλούδας πορτοκαλιού απολεπίζουν το δέρμα, εξαλείφουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους και σου χαρίζουν μια λαμπερή επιδερμίδα.

2. Φλούδα λεμονιού
Το κιτρικό οξύ που υπάρχει στη φλούδα του λεμονιού βοηθά στο φωτισμό των μαύρων κηλίδων, στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας. Το κιτρικό οξύ μοιάζει περισσότερο με φυσικό λευκαντικό, επομένως μειώνει τη μελάγχρωση του δέρματος και ενισχύει την υφή του δέρματος.

3. Φλούδα παπάγιας
Η φλούδα της παπάγιας περιλαμβάνει ένζυμα όπως η παπαΐνη που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αφήνουν το δέρμα πιο λείο και πιο ζωντανό. Η παπαΐνη προάγει μια πιο λεία, πιο λαμπερή επιδερμίδα διασπώντας τις ανενεργές πρωτεΐνες και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα .

4. Μπανανόφλουδα
Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που βρίσκονται στη φλούδα της μπανάνας βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και στην ενθάρρυνση μιας υγιούς λάμψης. Η λουτεΐνη, συστατικό της φλούδας, ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, δίνοντάς του νεανική όψη.

5. Φλούδα μήλου
Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C που περιλαμβάνονται στη φλούδα του μήλου βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και στη διατήρηση της ελαστικότητας. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ελαχιστοποιώντας τα συμπτώματα γήρανσης και δημιουργώντας μια νεανική, λαμπερή επιδερμίδα.

1. Φλούδα πορτοκαλιού
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή σκόνης αποξηραμένης φλούδας πορτοκαλιού, οπότε για να φτιάξετε μια πάστα, στεγνώστε τις φλούδες πορτοκαλιού στον ήλιο, αλέστε τις σε σκόνη και συνδυάστε τη σκόνη με γιαούρτι ή μέλι. Αφού εφαρμόσετε αυτήν την πάστα στο πρόσωπό σας, περιμένετε 15 έως 20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Φωτίζει το δέρμα και το  απολεπίζει φυσικά.

2. Φλούδα λεμονιού
Για να κάνετε ένα scrub, συνδυάστε την ξηρή φλούδα λεμονιού σε σκόνη με ζάχαρη και ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απαλό μασάζ με αυτό το scrub στο πρόσωπό σας. Ξεβγάλτε το και αποκτήστε επιδερμίδα πιο λαμπερή και λεία.

3. Φλούδα παπάγιας
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή μάσκας για την οποία πρέπει να φτιάξετε μια πάστα από τη φλούδα παπάγιας. Χρησιμοποιήστε το στο πρόσωπό σας και αφού το αφήσετε για 15 με 20 λεπτά, ξεπλύνετε το. Τα ένζυμα στο πίλινγκ παπάγιας θα απολεπίσουν το δέρμα σας, αφήνοντάς το λείο και λαμπερό, λέει ο ειδικός.

4. Μπανανόφλουδα
Τρίψτε το δέρμα σας για λίγα λεπτά με την εσωτερική πλευρά μιας φλούδας μπανάνας. Ξεπλύνετε το υπόλειμμα μετά από 15 έως 20 λεπτά αφότου το αφήσετε να παραμείνει στο δέρμα σας. Το δέρμα σας θα τρέφεται από τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά της φλούδας.

5. Φλούδα μήλου
Μαλακώστε τις φλούδες των μήλων βράζοντάς τις σε νερό. Σουρώστε το νερό, αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι, εφαρμόστε αυτό το τονωτικό φλούδας μήλου στο πρόσωπό σας. Βοηθά στη σύσφιξη των πόρων και προσθέτει μια φυσική λάμψη.

Άλλα οφέλη της φλούδας φρούτων
Εκτός από το ότι προσφέρουν λαμπερό δέρμα, αυτές οι φλούδες φρούτων προσφέρουν διάφορα πρόσθετα οφέλη.

1. Καταπολεμά την ακμή
Οι ιδιότητες κατά της ακμής βρίσκονται στη φλούδα πορτοκαλιού. Επίσης, περιλαμβάνει βιολογικά έλαια που μειώνουν τα ξεσπάσματα και την ακμή. Συρρικνώνει τους πόρους του δέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα συσσώρευσης βρωμιάς και λιπαρότητας.

2. Φωτίζει τον τόνο του δέρματος
Το κιτρικό οξύ από φλούδες λεμονιού φωτίζει και φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Περιέχει επίσης ενσωματωμένες αντιμικροβιακές ιδιότητες, λέει ο Δρ Mittal.

3. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
Το δέρμα απολεπίζεται όταν χρησιμοποιείτε φλούδα παπάγιας. Τα ένζυμα από τις φλούδες παπάγιας αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο λείο. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την εμφάνιση της γήρανσης.

4. Καταπραΰνει το δέρμα
Η φλούδα από μια μπανάνα βοηθά στην ηρεμία. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, λέει ο ειδικός. Επίσης, ενυδατώνει και ενυδατώνει το δέρμα , κάνοντάς το ελαστικό και βελούδινο.

5. Ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα
Τα αντιφλεγμονώδη στοιχεία στη φλούδα του μήλου βοηθούν στην ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό προστατεύουν επίσης το δέρμα από το οξειδωτικό στρες και τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Εάν έχετε συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα ή παθήσεις, απευθυνθείτε σε γιατρό.

www.healthshots.com

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Ψάχνοντας τέλειες μάσκες ματιών για μαύρους κύκλους και ρυτίδες, μην αδιαφορείς για το τι έχεις στο ντουλάπι σου.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr