Ψάχνοντας τέλειες μάσκες ματιών για μαύρους κύκλους και ρυτίδες, μην αδιαφορείς για το τι έχεις στο ντουλάπι σου.

Ψάχνοντας τέλειες μάσκες ματιών για μαύρους κύκλους και ρυτίδες, μην αδιαφορείς για το τι έχεις στο ντουλάπι σου.

Εάν έχετε παλέψει ποτέ με τους επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας ή αν ανησυχείτε για αυτές τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δεν είστε οι μόνοι.

Όμως ξεχνάτε την δυναμική του καφέ.

Γι αυτό κάντε κάτι απλό και γρήγορο: Βρέξτε την περιοχή κάτω από τα μάτια με 2-3 σταγόνες λάδι κάψουλας βιταμίνης Ε και καφέ  (και δεν θα χρειαστείτε κάτι άλλο). 

Στην αρχή μπορείτε να  εφαρμόζετε την γρήγορη αυτή μάσκα κάθε πρωί, μετά μπορείτε όλο και πιο αραιά, αφού θα έχετε δει ήδη μεγάλη διαφορά και θα θέλετε απλώς να την συντηρήσετε.

Ο καφές δεν δίνει απλώς ενέργεια στο σώμα αλλά και στο δέρμα! Επίσης δρα και ως αντηλιακό οπότε έχει  κρυμμένους θησαυρούς για το δέρμα σου. Η μαγεία βρίσκεται στα δύο βασικά συστατικά του – την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά. Προστατεύει, προλαμβάνει, επιδιορθώνει.

Το μυστικό της καφεΐνης κάτω από τα μάτια:
Ο καφές κάνει τα μαγικά του σφίγγοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας το πρήξιμο, το οποίο, με τη σειρά του, μειώνει την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών σκιών. Μπορεί να κάνει θαύματα.

Συνταγή DIY μάσκας ματιών με  καφέ:

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας ψιλοαλεσμένος καφές
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού απλό γιαούρτι

Πως θα το κάνεις

Ανακατέψτε τον λεπτοαλεσμένο καφέ, το μέλι και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ για να δημιουργήσετε μια πάστα.
Εφαρμόστε απαλά το μείγμα κάτω από τα μάτια σας, φροντίζοντας να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας.
Αφήστε το να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.

Πείτε αντίο στις ρυτίδες:
Μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και να προστατεύσει το δέρμα σας από περιβαλλοντικές βλάβες. Συνέπεια χρειάζεται και τίποτε άλλο και το θαύμα το έχεις στα χέρια σου κάθε πρωί.

Η κύρια αιτία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και του πρηξίματος είναι η κακή κυκλοφορία . Ο καφές, από την άλλη πλευρά,  βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος».

Είναι επίσης αντιφλεγμονώδης και πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει τη βλάβη που προκαλείται από την έλλειψη ύπνου στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, η καφεΐνη στον καφέ έχει την ικανότητα να απορροφά το συσσωρευμένο νερό και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση του πρηξίματος  γύρω από τα μάτια.

 

Συνταγή για DIY μάσκα προσώπου με καφέ:
Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας ψιλοαλεσμένος καφές
1 κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πως θα το κάνεις.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον λεπτοαλεσμένο καφέ, το γιαούρτι και το μέλι για να δημιουργήσετε μια λεία πάστα.
Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και τα μάτια καθώς και στο ντεκολτέ για άψογη εμφάνιση.Προσοχή όμως τα μάτια πρέπει να ησυχάσουν χωρίς εκφράσεις. 
Αφήστε τη μάσκα να καθίσει για 15-20 λεπτά.

Τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Λίγα λόγια προσοχής:
Αν και ο καφές έχει δείξει τεράστια υποσχέσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας, θυμηθείτε ότι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες, σας συνιστώ να κάνετε ένα τεστ επίθεμα πριν χρησιμοποιήσετε εκτενώς οποιοδήποτε προϊόν με βάση τον καφέ ή οποιοδήποτε φυσικό υλικό.

Αυτή είναι λοιπόν η απόλυτη φυσική προσθήκη σε ταλαιπωρημένα μάτια που δεν σε προδίδει με τίποτα και ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα. Οποιοσδήποτε καφές κάνει την δουλειά αλλά ο πιο εύχρηστος είναι ο νες. 

Καλή ηπατική υγεία: 5 “superfoods” που κάνουν καλό στο συκώτι

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr