8 φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

8 φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

 

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για μια υγιεινή διατροφή, αλλά οι στερεότυπες πηγές πρωτεΐνης (κρέας, αυγά, ζωικά προϊόντα) δεν είναι απαραίτητα οι μόνοι τρόποι για να απολαύσετε την κατανάλωση πρωτεΐνης καθημερινά. Η φυτική πρωτεΐνη είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής και εξαιρετικός τρόπος για να καταναλώνετε την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης.

Εκτός από τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη , υπάρχουν ακόμη μια χούφτα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στα σνακ και τα γεύματά σας για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης με νοστιμότατο τρόπο.

 

Αν και οι προσωπικές απαιτήσεις πρωτεΐνης του καθενός μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικές, το The Dietary Reference Intake προτείνει την κατανάλωση 46 γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως για τη μέση καθιστική γυναίκα και 56 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για τον μέσο καθιστικό άνδρα.

Φυσικά, η υψηλή δραστηριότητα μπορεί να απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη και η διαβούλευση με έναν γιατρό ή επαγγελματία διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ακριβώς πόση πρωτεΐνη μπορεί να είναι κατάλληλη για το σώμα σας.

Εάν πεινάτε συχνά , αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να καταναλώνετε περισσότερη πρωτεΐνη. Κάθε καλά ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται πρωτεΐνη , οπότε αν θέλετε να αλλάξετε τι τρώτε ή απλώς να προσθέσετε πρωτεΐνη από άλλες πηγές, σκεφτείτε αυτά τα φρούτα.
Πολλά τρόφιμα έχουν πρωτεΐνη, αλλά αυτά τα τρόφιμα είναι «γεμάτα με πρωτείνη»

Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
«Ενώ τα φρούτα δεν είναι συνήθως γνωστά ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλες ομάδες τροφίμων όπως το κρέας ή τα όσπρια, μερικά φρούτα περιέχουν αξιοσημείωτες ποσότητες πρωτεΐνης», λέει η Amy Fox, Πιστοποιημένη Διατροφολόγος.

Δηλαδή, πιθανότατα δεν θέλετε τα φρούτα να είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης σας, αλλά αν ψάχνετε για ένα σνακ με λίγη πρωτεΐνη ή θέλετε να προσθέσετε μια ώθηση φρούτων σε μια σαλάτα, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει .

Αβοκάντο
Πρωτεΐνη, ανά 1 φρούτο: 2,7 γραμμάρια

«Γνωστό για την περιεκτικότητά του σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες , το αβοκάντο είναι επίσης μια φυσική πηγή πρωτεΐνης», λέει η Fox. Φάτε αυτό το υγιεινό φρούτο κατευθείαν από το δέρμα με ένα κουτάλι και λίγο αλάτι για ένα σνακ εν κινήσει ή χρησιμοποιήστε αβοκάντο σε μια σειρά από συνταγές όπως τοστ με αβοκάντο , αναμεμειγμένο σε smoothie ή θρυμματισμένο σε γκουακαμόλε. 

Τζάκφρουτ
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 2,8 γραμμάρια

Το Jackfruit είναι ένα τροπικό φρούτο με υφή που μπορεί να μοιάζει παράξενα με τρυφερό κρέας, όπως χοιρινό ή κοτόπουλο. Είναι τρυφερό και λίγο γλυκό και απορροφά πολλές γεύσεις. «Το jackfruit είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των vegans και των χορτοφάγων και έχει περίπου 3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι», λέει η Fox. «Είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο κρέατος σε διάφορα πιάτα».

Το Jackfruit μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχεδόν άπειρους τρόπους, όπως σε tacos , stir-fries ή κάρυ. «Προσθέστε το σε επιδόρπια όπως πίτες ή ανακατέψτε το σε smoothies για μια μοναδική ανατροπή», προτείνει η Fox.

Γκουάβα
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 4,2 γραμμάρια

Η γκουάβα είναι ένα τροπικό φρούτο που έχει μια από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Και με μόνο 5 γραμμάρια ζάχαρης , είναι μια ωραία επιλογή για να προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη στη φρουτοσαλάτα σας, κομμένη σε φέτες σε ένα ψητό τυρί ή απλά κομμένη σε κύβους για σνακ κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας. «Απολαύστε γκουάβα ως δροσιστικό σνακ ή ενσωματώστε το στα smoothies, τις σαλάτες σας ή ακόμα και φτιάξτε μια σπιτική μαρμελάδα ή ζελέ γκουάβα», προτείνει η Fox. Προσοχή στα προσυσκευασμένα προϊόντα γκουάβα, τα οποία μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη ή πρόσθετα. 

Βατόμουρα
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 2 γραμμάρια

Τα βατόμουρα είναι μια ωραία πηγή πρωτεϊνών φρούτων επειδή είναι εύκολο να τα απολαύσεις και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών . Μπορείτε να τα απολαύσετε με μια χούφτα, να τα πετάξετε πάνω από οποιοδήποτε μπολ πρωινού (γιαούρτι, πλιγούρι βρώμης και πουτίγκα chia όλα ταιριάζουν με μερικά βατόμουρα από πάνω) ή, φυσικά, να αναμειχθούν σε ένα smoothie για να προσθέσετε ένα πλούσιο μοβ χρώμα. Λειτουργούν επίσης καλά με αλμυρά φαγητά. 

Ακτινίδια
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 1,9 γραμμάρια

Τα ακτινίδια δεν είναι μόνο το πιο χαριτωμένο φρούτο (βλέπουμε αυτό το θολό δέρμα), αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμα, θρεπτικά και τρώγονται εύκολα. Απλώς κόψτε ένα ώριμο ακτινίδιο στη μέση και απολαύστε τρώγοντας τα πράσινα φρούτα με ένα κουτάλι (αν και μπορεί να χρειαστείτε μια χαρτοπετσέτα ή ένα πιάτο από κάτω για αδίστακτους χυμούς). Το ακτινίδιο έχει επίσης ασβέστιο, κάλιο και μερικές φυτικές ίνες, αλλά είναι υψηλότερο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες από άλλα τροπικά φρούτα. Ωστόσο, το ακτινίδιο μπορεί να είναι μια από τις πιο υγιεινές καθημερινές προσθήκες στη διατροφή σας. 

Βερίκοκα
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 2,2 γραμμάρια

Τα βερίκοκα είναι ένα πυρηνό φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, νόστιμο ωμό και μπορεί να καταναλωθεί εύκολα με τη φλούδα, δηλαδή το τέλειο φορητό σνακ. Τα βερίκοκα είναι επίσης ενυδατικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, κάλιο και βήτα-καροτίνη. Τα βερίκοκα συνδυάζονται επίσης όμορφα με το κρέας, αν προσπαθείτε να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη στο γεύμα σας. Δοκιμάστε να φτιάξετε βερίκοκα τυλιγμένα με μπέικον ως φαγητά, χοιρινό επικαλυμμένο με σουσάμι με σάλτσα βερίκοκου ή τοφού λεμόνι-πιπέρι με σάλτσα βερίκοκου-ρεβιθιού για μια πλήρως φυτική ενίσχυση πρωτεϊνών. Τα βερίκοκα είναι επίσης υπέροχα σε επιδόρπια και σνακ.

Φράπα
Πρωτεΐνη, ανά 1 φρούτο: 2,4 γραμμάρια

Για ένα εσπεριδοειδές που είναι τόσο ζουμερό, το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ένα μόνο φρούτο περιέχει πάνω από 2 γραμμάρια και μπορεί εύκολα να καταναλωθεί ωμό με ένα κουτάλι ή σε κομμάτια. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη από πάνω για μια πιο γλυκιά απόλαυση. Το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο με βιταμίνη C και περισσότερα οφέλη για την υγεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία πιάτων για να προσθέσει γεύση και θρεπτική αξία. Δοκιμάστε το γκρέιπφρουτ ως σάλτσα , ως πρωταγωνιστή μιας πικάντικης φρουτοσαλάτας ή φυσικά σε μια πιο χορταστική, πιο αλμυρή σαλάτα . 

Ντομάτα
Πρωτεΐνη, ανά 1 φλιτζάνι: 1,5 γραμμάριο

Ναι, οι ντομάτες είναι φρούτο και έχουν κάποια πρωτεΐνη, αν και η περιεκτικότητά τους ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο ντομάτας. Την εποχή, οι ντομάτες είναι εξαιρετικές, απλά κομμένες σε φέτες και πασπαλισμένες με αλάτι, ίσως περιχυμένες με λίγο ωραίο ελαιόλαδο και ξύδι. Φυσικά, οι ντομάτες κάνουν μια εξαιρετική σάλτσα ζυμαρικών , που σερβίρεται ως βάση κρεμώδους σούπας ή σε κάρυ. Οι δυνατότητες της ντομάτας είναι φαινομενικά ατελείωτες και είναι επίσης γεμάτες με οφέλη για την υγεία , όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. 

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

 

Το τσάι λερώνει τα δόντια σας; Τρόποι να το απολαύσετε χωρίς να τα λερώσετε.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr