Τα 5 συμπληρώματα διατροφής ενάντια στο γερασμένο δέρμα.

Τα 5 συμπληρώματα διατροφής ενάντια στο γερασμένο δέρμα.

Καθώς μεγαλώνουμε και αντιμετωπίζουμε τις αναπόφευκτες συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, τις ρυτίδες, την κόπωση και την αφυδάτωση, αναζητούμε λύσεις που θα σβήσουν σαν σβήστρα  τα σημάδια της καλοπέρασης  των προηγούμενων ετών, για να μπούμε ξανά σε καινούργιες περιπέτειες. Υπάρχουν βέβαια φανταστικά συμπληρώματα τα οποία συστήνονται από τους ειδικούς για μια ανανέωση από μέσα προς τα έξω.

Καταφέρνουν να δώσουν λάμψη στα μάτια, ελαστικότητα στο δέρμα, αγέραστη λάμψη ή και εκπληκτικές αρθρώσεις ή κίνηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό,  ενσωματώνουν αντιοξειδωτικά στα σχήματα περιποίησης της επιδερμίδας τους, με στόχο να ενισχύσουν και να θωρακίσουν το δέρμα τους από μέσα προς τα έξω.

Ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα για την ενίσχυση της υγείας και της ποιότητας του δέρματος.

Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες C και Ε, μαζί με το σελήνιο, αναδεικνύονται ως ισχυρά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη θωράκιση του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Η βιταμίνη Α, ή ρετινόλη, είναι ένα βασικό συστατικό για την ανάπτυξη των κυττάρων και χρησιμοποιείται συχνά και ως τοπικό αντιγηραντικό φάρμακο.

Το συνένζυμο Q10, επίσης αναγνωρισμένο ως CoQ10 και χρησιμεύει ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει ενεργά τα κύτταρα από πιθανή βλάβη.

Η βιταμίνη C, με τη μορφή ασκορβικού οξέος, ξεχωρίζει ως ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικό που ενισχύει την ανάπτυξη των ιστών και διευκολύνει τη διαδικασία αποκατάστασης.

Η βιταμίνη Ε, ένας άλλος βασικός παράγοντας, προλαμβάνει τα δυστυχήματα της επιδερμίδας φυσώντας πάνω στο δέρμα μια πνοή ανανέωσης. Παίζει πολύ μεγάλο και δραστικό ρόλο στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Το σελήνιο, ένα ορυκτό με αξιοσημείωτα οφέλη, αποδεικνύεται ότι είναι καθοριστικό για την προστασία του δέρματος τόσο από τις βλάβες από τον ήλιο ή την προστασία του δέρματος απο καρκινογόνες βλάβες,  όσο και από το σχηματισμό ρυτίδων.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Οι 3 Απαραίτητες βιταμίνες στην εμμηνόπαυση.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr