Αποφύγετε αυτές τις 10 δημοφιλείς τροφές για να βοηθήσετε τον θυρεοειδή σας

Αποφύγετε αυτές τις 10 δημοφιλείς τροφές για να βοηθήσετε τον θυρεοειδή σας

  Ένας υγιής θυρεοειδής συνεχίζει να τρέχει, δημιουργώντας σημαντικές ορμόνες για το σώμα μας. Ενώ ένας υπερδραστήριος ή υπολειτουργικός θυρεοειδής, μπορεί να εκτροχιάσει σε μεγάλο βαθμό το ορμονικό σύστημα.

Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο με συμπτώματα όπως αύξηση βάρους  ή απώλεια  βάρους, ρίγη και πόνους στο σώμα, υπερβολική κόπωση, άγχος και απώλεια μαλλιών.

Ευτυχώς, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την καταπολέμηση της πάθησης του θυρεοειδούς ξεκινά από ένα μέρος που όλοι επισκεπτόμαστε τακτικά—το παντοπωλείο. 

Οι10 τροφές που πρέπει να αποφύγετε για τη διαταραχή του θυρεοειδούς και εξετάστε μερικές άλλες αλλαγές διατροφής για να βοηθήσετε την πέψη 

01
Λευκό ψωμί και άλλα προϊόντα γλουτένης

Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε άτομα με νόσο του θυρεοειδούς, οπότε αν πρόκειται να φτιάξετε ένα σάντουιτς, μετριάστε το άσπρο ψωμί.  «Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να ωφεληθούν από μια δίαιτα χωρίς γλουτένη». Το επεξεργασμένο αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του λευκού ψωμιού είναι εντελώς κενό από φυτικές ίνες, επομένως δεν θα βοηθήσει καθόλου την πέψη και δεν είναι εξαιρετικό ούτε για το δέρμα σας.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα καρβέλια ψωμιού και αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη ή μπορείτε να δοκιμάσετε κράκερ από δημητριακά ολικής αλέσεως.

02
Σάντουιτς
Φαίνεται ότι το εσωτερικό του σάντουιτς είναι κάτι που πρέπει επίσης να αποφύγετε. «Αυτές οι τροφές περιέχουν συχνά νιτρικά άλατα, τα οποία μπορεί να αναγκάσουν τον θυρεοειδή σας να απορροφήσει πολύ ιώδιο και μπορεί να προκαλέσει διεύρυνση του θυρεοειδούς», λέει ο Shapiro. «Συνιστώ να αφαιρέσετε αυτά τα είδη από τη διατροφή σας». Συνολικά, η μείωση των επεξεργασμένων τροφίμων, γενικά, θα είναι ευεργετική.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Σκεφθείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο ψητό, να μαγειρέψετε ένα στήθος γαλοπούλας (Ημέρα των Ευχαριστιών όλο το χρόνο!) ή να αναζητήσετε εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης όπως τα αυγά.

03
Ψάρια και Οστρακόδερμα
Οι λάτρεις των θαλασσινών με διαταραχή του θυρεοειδούς θα θέλουν να μειώσουν τα νόστιμα αλιεύματα. Τα περισσότερα ψάρια, μαλακόστρακα και μαλάκια περιέχουν υψηλά επίπεδα ιωδίου, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες για να δείτε μια αρνητική επίδραση, οπότε αν παίρνετε σούσι πέντε φορές την εβδομάδα, ίσως σκεφτείτε να το αποσύρετε λίγο.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Περιορίστε την κατανάλωσή σας μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα πιο φειδώ.

04
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, αλλά η ισορροπία είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων για άτομα που αντιμετωπίζουν νόσο του θυρεοειδούς. «Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε επαρκή γαλακτοκομικά, καθώς [διαταραχή του θυρεοειδούς] μπορεί να προκαλέσει εύθραυστα οστά», εξηγεί ο Shapiro. «Η επαρκής βιταμίνη D και το ασβέστιο είναι σημαντικά». Το αρκετό ασβέστιο θα δώσει ώθηση και στα μαλλιά σας.

Τι να τρώτε αντ ‘αυτού: “Συνιστώ να λαμβάνετε ασβέστιο από φυλλώδη χόρτα, αμύγδαλα και εμπλουτισμένα τρόφιμα”, λέει ο Shapiro. «Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική».

05
Προϊόντα Σόγιας

Τα προϊόντα σόγιας μπορεί να επηρεάσουν ορισμένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της διαταραχής του θυρεοειδούς.  “Εάν παίρνετε θυροξίνη για υποθυρεοειδισμό, αυτό μπορεί να εμποδίσει τη λήψη του φαρμάκου σας εάν ληφθεί εντός τριών ωρών από τη λήψη του φαρμάκου σας”, λέει ο Block. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ετικέτες των φαρμάκων για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές αλληλεπιδράσεις και διαβάστε τις διατροφικές ετικέτες όταν ψωνίζετε. Εάν το πρωινό σας latte είναι αδιαπραγμάτευτο, δοκιμάστε εναλλακτικά είδη γάλακτος, όπως αμύγδαλο ή βρώμη.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Αναζητήστε προϊόντα που παρασκευάζονται με δημητριακά ολικής αλέσεως και φασόλια αντί για απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας, η οποία χρησιμοποιείται σε πολλά υποκατάστατα κρέατος.

06.

Λαχανικά
Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λάχανα έχουν όλα αυξημένα επίπεδα ιωδίου, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Εάν αγαπάτε να πίνετε ένα πράσινο smoothie το πρωί, φροντίστε να παρακολουθείτε πόσα από αυτά καταναλώνετε. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε αυτά τα λαχανικά από τη διατροφή σας, αλλά η κατανάλωση τους μαγειρεμένα αντί για ωμά, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να τα επεξεργαστεί καλύτερα.

Τι να τρώτε αντ ‘αυτού: Αναζητήστε λαχανικά όπως πιπεριές, καρότα, αγγούρια, μαρούλια και σπανάκι για να σας φτιάξουν πέντε φορές την ημέρα.

07
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας μπορεί να αναστείλουν την απορρόφηση των φαρμάκων για τον θυρεοειδή, επομένως φροντίστε να πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο για τον θυρεοειδή λίγες ώρες πριν σκάψετε σε αυτά τα φασόλια και το ρύζι. Αν και η κατάποση φυτικών ινών από φυσικές πηγές είναι προτιμότερη, ένα συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της ακριβούς ποσότητας που καταναλώνετε. Μην υπερβαίνετε τα συνιστώμενα 25 g φυτικών ινών την ημέρα για τις γυναίκες ή τα 38 g την ημέρα για τους άνδρες.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Οι καθαρισμένες πατάτες είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας, μαζί με χυμούς φρούτων και λαχανικών, ώστε να μην χάνετε θρεπτικά συστατικά.

08
Καφεΐνη και καφές

Η ζωντάνια των πρωινών ωρών μπορεί να είναι μια παγίδα για όσους έχουν διαταραχή του θυρεοειδούς. «Η καφεΐνη και ο καφές μπορούν να ενισχύσουν τα συμπτώματα [της διαταραχής του θυρεοειδούς], επομένως εάν επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, θα πρέπει να τα περιορίσετε ή να τα αποφύγετε». Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αϋπνία, αίσθημα παλμών και τρόμο—το αντίθετο από αυτό που αναζητάτε για ένα παραγωγικό πρωινό.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Ο Shapiro προτείνει «καφέ από ρίζα πικραλίδας, πράσινο τσάι, που έχει λιγότερη καφεΐνη, καφέ χωρίς καφεΐνη ή αφεψήματα από βότανα».

09
Φυτικό Έλαιο ή Άλλα Επεξεργασμένα Έλαια
Τα πολυακόρεστα λίπη είναι ο ένοχος και μελετώνται σε κυτταρικό επίπεδο και σε αρουραίους για μεγαλύτερη κατανόηση. Εναλλακτικά, τα έλαια ψυχρής έκθλιψης διατηρούν περισσότερα αντιοξειδωτικά και άλλα οφέλη.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Ψάξτε για έλαια ψυχρής έκθλιψης ή εναλλακτικά έλαια με πιο υγιεινά λιπαρά, όπως αβοκάντο ή ελαιόλαδο.

10
Αλκοόλ
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του ήπατος, αλλά το συκώτι αποβάλλει επίσης τα απόβλητα, όπως η περίσσεια της θυρεοειδικής ορμόνης λεβοθυροξίνης. Η ηπατική βλάβη που προκαλείται από το αλκοόλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε συσσώρευση ορμονών ή φαρμακευτικής αγωγής, που θα επιδεινώσει τη νόσο του θυρεοειδούς.

Τι να φάτε αντ ‘αυτού: Υπάρχουν πολλές μη αλκοολούχες μπύρες διαθέσιμες ή κοιτάξτε τον αφρώδες χυμό σταφυλιού ή τον μηλίτη, εάν η αφρώδης ροή ακούγεται καλύτερα.

Εάν η τεράστια έκταση του τμήματος προϊόντων είναι ήδη πολύ εκφοβιστική, ελέγξτε τις υπηρεσίες προετοιμασίας γευμάτων που μπορούν να καλύψουν μια δίαιτα φιλική προς τον θυρεοειδή. Αποφύγετε τις εταιρείες παράδοσης που χρησιμοποιούν επεξεργασμένα έλαια, νιτρικά άλατα ή νάτριο.

Γενικά, τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα ιωδίου είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες σε άτομα που αντιμετωπίζουν ασθένειες του θυρεοειδούς. «

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν υποθυρεοειδισμό μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές διατροφής.

Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν διατροφολόγο για να καλύψετε όλες τις διατροφικές σας ανάγκες και να μάθετε για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να έχουν οποιοδήποτε φάρμακο. Μερικές μόνο από αυτές τις αλλαγές μπορούν να επαναφέρουν τον θυρεοειδή σας στο σωστό δρόμο.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

Πως να αποκτήσετε μυς γρήγορα

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr