Είσαι 50 και κάτι; Πως θα μετατρέψεις την βιολογική σου ηλικία από τα 55 στα 35 χρόνια.

Είσαι 50 και κάτι; Πως θα μετατρέψεις την βιολογική σου ηλικία από τα 55 στα 35 χρόνια.

Αν ήσασταν σωματικά δραστήριοι πριν από τα 50, είναι υπέροχο. Αλλά αν δεν αθληθήκατε τακτικά, δεν είναι καθόλου αργά να ξεκινήσετε.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση ορισμένων από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης – εξάψεις , πόνους στις αρθρώσεις και προβλήματα ύπνου. Η άσκηση μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και οστεοπόρωσης. Επιπλέον, βοηθά στον έλεγχο του βάρους και λιώνει το λίπος της κοιλιάς. Τα αποτελέσματα της άσκησης είναι τόσο ισχυρά που επηρεάζει κάθε φυσιολογικό σύστημα του σώματος προς το καλύτερο.

Μένοντας σε φόρμα καθώς μεγαλώνετε

Πολλές δυσκολίες της γήρανσης συνδέονται με έναν ανενεργό τρόπο ζωής. Και ενώ η χρονολογική σας ηλικία μπορεί να είναι 55, η βιολογική σας ηλικία μπορεί να είναι 35 — εάν ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης .

Πριν ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ειδικά εάν έχετε οποιονδήποτε από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο (κάπνισμα, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης ή οικογενειακό ιστορικό). Στη συνέχεια, κινηθείτε.

Ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Αερόβια άσκηση . Το περπάτημα, το τζόκινγκ , η κολύμβηση και η χορευτική άσκηση είναι καλά που πρέπει να δοκιμάσετε. Η αερόβια άσκηση δουλεύει τους μεγάλους μύες του σώματός σας, ωφελώντας το καρδιαγγειακό σας σύστημα — και το βάρος σας. Εργαστείτε μέχρι να λαμβάνετε 20 ή περισσότερα λεπτά ανά συνεδρία, 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να περάσετε το «τεστ ομιλίας», που σημαίνει να ασκείτε με ρυθμό που σας επιτρέπει να συνεχίσετε μια συνομιλία.

Προπόνηση δύναμης . Η άρση βαρών χεριών βελτιώνει τη δύναμη και τη στάση του σώματος, διατηρεί την αντοχή των οστών, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού στη μέση και επίσης σας βοηθά να τονώσετε. Ξεκινήστε με ένα βάρος χεριού που μπορείτε να χειριστείτε άνετα για οκτώ επαναλήψεις. Σταδιακά προσθέστε περισσότερες επαναλήψεις μέχρι να ολοκληρώσετε τις 12.

Διατάσεις. Οι ασκήσεις διατάσεων βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας και του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο τραυματισμού και μυϊκού πόνου. Η γιόγκα και το πιλάτες είναι καλές μορφές ασκήσεων διατάσεων . χτίζουν τη δύναμη του πυρήνα του σώματος και αυξάνουν τη σταθερότητα.

Κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας
Κάθε κίνηση μετράει. Εάν είστε πολύ απασχολημένοι για μια κανονική προπόνηση, αναζητήστε άλλους τρόπους για να είστε σε κίνηση. Έρευνες δείχνουν ότι όλα αυτά τα επιπλέον βήματα που κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να σταθείτε στα πόδια σας:

Υιοθετήστε ένα σκυλί και πηγαίνετέ το βόλτες κάθε μέρα.
Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Στο σπίτι, μην φωνάζετε στα μέλη της οικογένειάς σας από τις σκάλες — ανεβείτε.
Σηκωθείτε και μιλήστε με τους συναδέλφους, αντί να στέλνετε email. Έχετε μια συνάντηση με έναν ή δύο συναδέλφους; Kάντε  μια συνάντηση με τα πόδια.
Περπατήστε βιαστικά όποτε μπορείτε. Να φοράτε πάντα άνετα παπούτσια ή να τα έχετε μαζί σας, έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς σας.
Βρείτε ένα άθλημα, παιχνίδι ή δραστηριότητα που σας αρέσει. Θα παραμείνετε αφοσιωμένοι στην άσκηση εάν κάνετε κάτι που σας αρέσει.

www.webmd.com

Επιχείλιος Έρπης: Οι εναλλακτικές θεραπείες που αξίζει να ξέρεις

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr