Γυμναστική μετά τα 40: 3 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Γυμναστική μετά τα 40: 3 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Η άσκηση δεν σταματά, αρκεί να γίνονται οι κατάλληλες διορθώσεις
Το να ακολουθείς προγράμματα γυμναστικής, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ειδικά, αν πλησιάζεις τα 40 σου, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να γεμίζεις ενέργεια, να διατηρείς τις ορμόνες σου σε ισορροπία, να κρατάς σταθερό το βάρος σου, αλλά και να εκτονώνεσαι για καλύτερη ψυχική υγεία.

Ωστόσο, όπως σε όλα, δεν χρειάζονται υπερβολές και σίγουρα χρειάζεται ένας ήπιος ρυθμός για να αποφεύγονται μικροτραυματισμοί και πόνοι. Σύμφωνα με τους personal trainers, τα άτομα άνω των 40, τείνουν να κάνουν και τα περισσότερα λάθη στη γυμναστική τους. Μερικά από αυτά είναι:

Δεν κάνετε ασκήσεις για ευλυγισία και διατάσεις
Αν υπάρχει ένας λόγος που οι pilates και η γιόγκα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ακόμη και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αυτό συμβαίνει επειδή πέρα από χαλάρωση, χαρίζουν καλύτερη εκτέλεση στις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα να ιδρώνετε και να χάνεται θερμίδες, αλλά να βοηθάτε μύες και αρθρώσεις να παραμένουν σε καλή κατάσταση και υγιείς.

Παραλείπετε την προθέρμανση
Είναι ένα από τα βασικότερα λάθη και αιτίες πίσω από τραυματισμούς. Η προθέρμανση, όπως επίσης και η αποθεραπεία, είναι καθοριστικές για την προπόνηση σας. Ειδικά η αρχή του προγράμματος, είναι απαραίτητα για να προετοιμάσετε το σώμα σας και τον οργανισμό σας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ασκήσεις, χωρίς απότομη επιβάρυνση.

Δεν εστιάζετε σε μυϊκές ομάδες
Για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, και για να απολαύσετε το σώμα που θέλετε, είναι σημαντικό οι προπονήσεις σας να έχουν απ’ όλα. Εστιάστε τη μια φορά σε ένα ήπιο αερόβιο πρόγραμμα, συνεχίστε με μια συγκεκριμένη ομάδα μυών που θέλετε να δουλέψετε πχ γλουτούς, και συνεχίστε με ασκήσεις ευλυγισίας και διατάσεις. Μην επιβαρύνεστε, χρειάζεται απλά χρόνος και εστίαση σε συγκεκριμένες ομάδες σώματος, για να δείτε αποτελέσματα. Μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα σας, και ζητήστε την βοήθεια ειδικών, για εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης.

jenny.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr