Τα 10 καλύτερα βότανα που χτίζουν τους μυς σου

Τα 10 καλύτερα βότανα που χτίζουν τους μυς σου

Βότανα για μυϊκή αποκατάσταση, ανάπτυξη και ενδυνάμωση

Μια σειρά από φυσικά βότανα για μυϊκή αποκατάσταση.

 

Τι είναι τα βότανα για τους μύες;

Πολλά από αυτά τα βότανα είναι γνωστά ως προσαρμογόνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά στο σώμα σύμφωνα με αυτό που χρειάζεστε την κάθε φορά. (Αν είσαι σε χαμηλή ενέργεια θα σε βοηθήσει να ανέβεις, ενώ αν είσαι σε υψηλή θα σε βοηθήσει να χαμηλώσεις).

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο όσο περισσότερο τα παίρνετε. Δεν μπορείτε να τα πάρετε μερικές φορές τυχαία. Πρέπει να συντονιστούν στο σύστημά σας για μέγιστα αποτελέσματα.

Μάλιστα, ένα συναρπαστικό άρθρο του National Geographic αναφέρεται εμπεριστατωμένα για τον τρόπο που αρχικά οι Ρώσοι έκαναν έντονη έρευνα για τη χρήση βοτάνων, πριν δημιουργηθούν  τα στεροειδή!

Υπάρχουν λοιπόν μοναδικά  βότανα για αποκατάσταση των μυών ή καλύτερα και με ευκρίνεια βότανα για την μυϊκή δύναμη.

Αναβολικά Βότανα
Ας ξεκινήσουμε με τη μικρότερη ομάδα βοτάνων , αυτά που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μυών.

Ποια είναι τα οφέλη τους; Καλά μειωμένο σωματικό λίπος , πιο δυνατά πόδια για δυνατό τρέξιμο ή περπάτημα αλλά και κορμός με καλύτερη και ποιοτικότερη αντοχή .

#1 Απιγενίνη
Το πιο ενδιαφέρον βότανο  η απιγενίνη, η οποία προέρχεται από τον μαϊντανό.

Πασπαλίζοντας μόνο 2-4 κουταλιές της σούπας στα γεύματά σας όλη την ημέρα μπορεί να είναι αρκετό για να δείτε μυϊκή ανάπτυξη με την προπόνηση ενδυνάμωσης!

#2 Τριγωνόφυλλο
Το Fenugreek  έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους μύες να αυξήσουν την πρόσληψη κρεατίνης, ένα γνωστό μυϊκό οικοδόμημα στους μυημένους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης του 2011 και του 2017, « η χρήση του τριγωνόφυλλου με συμπλήρωμα κρεατίνης μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση της πρόσληψης κρεατίνης εξαλείφοντας την ανάγκη για υπερβολικές ποσότητες απλών υδατανθράκων».

Θα μπορούσατε εύκολα να το πάρετε με τη μορφή τσαγιού ή να προσθέσετε τους αλεσμένους σπόρους στο φαγητό.

Τα καλύτερα βότανα για την αποκατάσταση των μυών
Πολλά από αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε ως μέρος ενός καθημερινού φλιτζανιού τσαγιού από βότανα και άλλα είναι απλά σκόνη την οποία μπορείτε να ρίξετε εύκολα στο πράσινο smoothie σας .

#3 Κουρκουμάς για τον πόνο
Ίσως το πιο γνωστό από τα στοιχεία αυτής της λίστας, δεν μπορούσε να παραλειφθεί. 

Μειώνει τη φλεγμονή (βοηθητικό για τρέξιμο, για απώλεια βάρους, για τραυματισμό)
Βελτιώνει τη λειτουργία των αρθρώσεων
Δρα ως φυσικό παυσίπονο

ΠΡΕΠΕΙ να παίρνετε έναν κουρκουμά που έχει επίσης μαύρο πιπέρι για να βοηθήσει στην απορρόφηση και ΠΡΕΠΕΙ να παίρνετε το χάπι μαζί με το γεύμα . Είναι λιποδιαλυτό, οπότε αν το πάρετε μόνο με νερό δεν θα το απορροφήσετε.

#4 Rhodiola για την ενέργεια
Καλλιεργείται στην Ευρώπη και την Ασία, του οποίου η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για θεραπεία.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει που δείχνουν ότι όχι μόνο μειώνει τα αισθήματα κόπωσης, αλλά φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού στο αίμα και τη σκελετική βλάβη. Βοηθά το σώμα σας να χειριστεί το άγχος των προπονήσεων.

Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ασθένειας του υψομέτρου!
Ακόμη εχει αποδειχθεί ότι βοηθά πραγματικά στο τρέξιμο μετά την εμμηνόπαυση .
Να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα ενισχυτικό ενέργειας , οπότε πάρτε το πριν από τις προπονήσεις και παρακολουθήστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε.

#5 Corydalis for Recovery
Η αλεσμένη σκόνη είναι πραγματικά χρήσιμη για τη μείωση της ενόχλησης της υπερβολικής προπόνησης ή του στρες . Ηρεμεί την κορτιζόλη και διαχειρίζεται το άγχος

Διαχειρίζεται είδη προβλημάτων όπως η κόπωση των επινεφριδίων αλλά και την  συγκράτηση του λίπους στην κοιλιά.

Σύμφωνα με πειράματα σε ποντίκια η DHCB αποδείχθηκε ότι μειώνει τόσο τον φλεγμονώδη πόνο που οφείλεται σε βλάβες ιστών, αλλά και τον νευροπαθητικό ο οποίος είναι πιο «δύσκολος» και οφείλεται σε βλάβες νεύρων και για τον οποίο δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς θεραπείες.

Επίσης σημαντικό είναι ότι η δράση του DHCB δεν οδηγεί εξάρτηση κάτι που συμβαίνει με τη χρήση άλλων δυνατών παυσίπονων όπως η μορφίνη.

#6 Ashwaghanda για τη μείωση του στρες
Προσαρμογόνο λειτουργεί στο σώμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εργάζεται στο σώμα ώστε να το βοηθήσει να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του στρες (σωματικές, συναισθηματικές και ψυχικές).

Αυτό το βότανο έχει σχεδιαστεί για να ηρεμεί, επομένως σε αντίθεση με το  ginseng, είναι τέλειο για να βοηθήσει το σώμα σας, να απορροφήσει το άγχος μιας προπόνησης ή να προωθήσει τον ξεκούραστο ύπνο.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη κατέγραψε την μείωση κατά 44% στα αντιληπτά επίπεδα άγχους (για όσους το έλαβαν για 6 εβδομάδες) έναντι ενός εικονικού φαρμάκου.

Υπάρχουν και κάποια στοιχεία που το υποστηρίζουν ως αναβολικό βότανο! 

Τρόποι χρήσης

Ρίξτε τη σκόνη σε ένα smoothie
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας στον καφέ σας
Ή δοκιμάστε ένα δισκίο .

#7 Πράσινο τσάι για τον μεταβολισμό
Πέρα από τα αφεψήματα από βότανα, το πράσινο τσάι από μόνο του έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Είναι πολύ χρήσιμο γιατί υποστηρίζει τον μεταβολισμό της ζάχαρης ως καύσιμο.

Βοηθάει τον οργανισμό σου με όχημα την έξτρα ενέργεια που προσφέρει (κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος ή έντονης άσκησης) για να την χρησιμοποιήσει γρήγορα και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

#8 Maca for Endurance
Συχνά γνωστό ως περουβιανό τζίνσενγκ, το Maca έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την ενέργεια και την αντοχή. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά σε όλα τα είδη ορμονικών προβλημάτων από τη γονιμότητα, ‘εως την λίμπιντο και την εμμηνόπαυση!

Στην πραγματικότητα είναι ένα σταυρανθές λαχανικό, αλλά η ρίζα καλλιεργείται σε σκόνη ή χάπι για κατανάλωση.

Η μορφή σκόνης έχει μια ελαφρώς ξηρή γεύση, καθιστώντας την εύκολη προσθήκη στο πράσινο smoothie σου ή ακόμα και σε  τηγανίτες πρωτεΐνης .

# 9 Τζίντζερ για την πέψη
Πιθανώς το πιο γνωστό από αυτά είναι το παλιό καλό τζίντζερ.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ηρεμήσει το στομάχι και να βοηθήσει την πέψη.

Δεδομένου ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τους πρωταθλητές να υποφέρουν από τους αγώνες ή να έχουν τρελά νεύρα μέχρι την ημέρα του επίσημου αγώνα, το τσάι τζίντζερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσουν απο αυτά τα προβλήματα χωρίς ταυτόχρονα να στραφούν σε ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να έχει άλλες παρενέργειες στην ενέργεια.

#10 Ρίγανη για Ανοσία

Κάψουλες με λάδι ρίγανης.

Όχι μόνο λειτουργεί ως αντιικό για να εξοντώσει τα βακτήρια, αλλά βοηθά εκείνη την περίοδο του μήνα που ξεκινά η ακμή. Στεγνώνει το σώμα.

Δεν πρέπει να το παίρνετε όμως κάθε ημέρα. Είναι αποτελεσματικό για προβλήματα όπως το πόδι του αθλητή, οι μολύνσεις ζύμης και ως φυσικό αντιβιωτικό (και φυσικά στην ανάπτυξη των μυών).

#11 Θυμάρι για αποκατάσταση
Το θυμάρι είναι ένα άλλο μπαχαρικό που ίσως γνωρίζετε χάρη στην γαστρονομία. Στην πραγματικότητα είναι πραγματικά ωφέλιμο για την επιτάχυνση της ανάρρωσης από λοιμώξεις ή ασθένειες. Βοηθά στην αποκατάσταση των μυών. Θα τονώσετε τη διάθεσή σας, θα καταπολεμήσετε τα φραγμένα ρουθούνια, θα καθαρίσει η επιδερμίδα σας χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και βιταμίνης Α ενώ θα προστατέψετε και τους μυς σας!

 

Αιθέριο έλαιο WHITE MUSK. Λευκός μόσχος. Το άρωμα του έρωτα!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr