Το αρωματικό λαχανικό που βοηθάει στο αδυνάτισμα και προστατεύει το δέρμα και την καρδιά

Το αρωματικό λαχανικό που βοηθάει στο αδυνάτισμα και προστατεύει το δέρμα και την καρδιά

Γνωρίστε ένα ποώδες και αρωματικό φυτό που μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας.

Δείτε πως και που σας ωφελεί το συγκεκριμένο λαχανικό.
Οι βασικότερες και συχνότερες χρήσεις του φυτού είναι στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την οινοπνευματοποιία. Από αυτό επίσης παρασκευάζονται φάρμακα όπως σιρόπια.

Μάνος Σιγανός

Τι είναι το φινόκιο;
Το φινόκιο είναι ένα λαχανικό με λευκό-πράσινο χρώμα και όψη σαν βολβό, με πράσινους μίσχους και φύλλα με φύλλωμα που μοιάζει με άνηθο. Μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει το καρότο και το σέλινο, καλλιεργείται για τους βρώσιμους βλαστούς, τα φύλλα και τους σπόρους του και έχει έντονη γεύση γλυκάνισου.

Περιέχει προστατευτικές φυτικές ενώσεις
Μπορεί να διατηρήσει υγιή την καρδιά μας
Συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του δέρματος
Είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες
Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση βάρους
Μπορεί να περιορίσει την όρεξη
Μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αναιμίας

1. Περιέχει προστατευτικές φυτικές ενώσεις
Όλα τα μέρη του φινόκιο είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις που έχουν πολύτιμες, προστατευτικές ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι απολαμβάνουν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ενώσεις όπως αυτές, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

2.Μπορεί να διατηρήσει υγιή την καρδιά μας
Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών καθώς και θρεπτικών συστατικών φιλικών προς την καρδιά, όπως το κάλιο και το φυλλικό οξύ, που σημαίνει ότι λαχανικά όπως ο μάραθος μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς. Έτσι, η ένταξή του στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη χοληστερόλη.

3.Συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του δέρματος


Το φινόκιο περιέχει βήτα-καροτίνη (η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα) και βιταμίνη C, μια θρεπτική ουσία σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου και την αναδόμηση των ιστών. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, καθώς και των βλεννογόνων προστατεύοντας διάφορα όργανα του σώματος όπως η αναπνευστική οδός.

4.Είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και φυτικά φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη, το φινόκιο σε συμπυκνωμένη μορφή (εκχύλισμα σπόρων) μπορεί σλυμφωνα με έρευνες να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

5.Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση βάρους
Χαμηλό σε θερμίδες αλλά γεμάτο γεύση, είναι ένα χρήσιμο συστατικό που πρέπει να συμπεριληφθεί σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρους. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) και υψηλή συμβολή σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει στη ισορροπημένη απελευθέρωση σακχάρου στο αίμα αν καταναλωθεί ως μέρος ενός κύριου γεύματος.

6.Μπορεί να περιορίσει την όρεξη
Μια ένωση που ονομάζεται ανηθόλη, που βρίσκεται στο φοινόκιο, έχει ιδιότητες κατασταλτικής της όρεξης, αυτό υποδηλώνει ότι η κατανάλωση του πριν από ένα γεύμα, για παράδειγμα ως έγχυμα, μπορεί να είναι χρήσιμη για τον περιορισμό της όρεξης.

7.Μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αναιμίας
Αποτελεί μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, ενός θρεπτικού συστατικού που απαιτείται για τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε φυλλικό οξύ μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αναιμίας. Το φυλλικό οξύ είναι επίσης ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

www.oloygeia.gr

www.pexels.com

Η τροφή που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τόσο αποτελεσματική όσο η λήψη αντικαταθλιπτικών

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr