Οι 3 κορυφαίοι ξηροί καρποί για γερά οστά

Οι 3 κορυφαίοι ξηροί καρποί για γερά οστά

Οι πόνοι στα κόκκαλα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους δίνεις την δέουσα προσοχή. Αυτοί οι επίμονοι πόνοι απαιτούν συχνά μια πιο ουσιαστική διόρθωση.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των οστών και μικρές τροποποιήσεις, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοι. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσεις με μερικά από τα πιο υγιεινά σνακ. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποιοι είναι οι κορυφαίοι ξηροί καρποί, που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Οι 3 κορυφαίοι ξηροί καρποί για γερά οστά

Κάσιους

Τα κάσιους περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ, που τα καθιστούν μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, που συμβάλλουν στην υγεία των οστών. Είναι επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμα και για την υγεία της καρδιάς, δεδομένου ότι αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστου ελαϊκού οξέος και ωμέγα-3 άλφα λινολενικού οξέος (ALA).

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης ένα μείγμα από υγιή λίπη, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Είναι ακόμα, μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που κάνει θαύματα για το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Ξηροί καρποί για γερά οστά: Καρύδια
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών. Αυτό το συγκεκριμένο μακροθρεπτικό συστατικό, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ποσότητας ασβεστίου στα οστά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο αρθρίτιδας και οστεοπόρωσης. Τα καρύδια, όπως και τα αμύγδαλα και τα κάσιους, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ίχνη ασβεστίου, μαγνησίου, βιταμίνης D12, βιταμίνης Β6, φωσφόρου και φυλλικού οξέος.

Οι κορυφαίοι σπόροι για γερά οστά
Εκτός από τους παραπάνω ξηρούς καρπούς, αν η υγεία των οστών είναι για εσένα προτεραιότητα, μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου και σπόρους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους ειδικούς πρόσθεσε τους εξής σπόρους:

Λιναρόσποροι
Αυτοί οι σπόροι είναι ένας θησαυρός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Οι λιναρόσποροι περιέχουν επίσης υψηλή συγκέντρωση α-λινολενικού οξέος και ασβεστίου που μπορεί να ενισχύσει την υγεία των οστών τρομερά. Μπορείς να πασπαλίσεις λίγους λιναρόσπορους στο γιαούρτι, σε ένα smoothie ή ακόμα να τους καταναλώσεις σκέτους ως σνακ.

Ηλιόσποροι
Μια άλλη ισχυρή πηγή πρωτεΐνης, οι ηλιόσποροι έχουν αναδειχθεί ως οι νέες υπερτροφές λόγω του υψηλού διατροφικού τους προφίλ. Αυτοί οι τραγανοί σπόροι τυχαίνει να είναι μια καλή πηγή μαγγανίου και χαλκού, και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση του συνδετικού ιστού για τα οστά.

www.ladylike.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr