Πρωινό και βραδινό νωρίς, είναι η καλύτερη συνταγή για να ζήσεις πολλά χρόνια!

Πρωινό και βραδινό νωρίς, είναι η καλύτερη συνταγή για να ζήσεις πολλά χρόνια!

 Το να τρώτε πρωινό νωρίς και να αποφεύγετε το βραδινό σας αργά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια διεθνής ομάδα, με επικεφαλής Γάλλους επιστήμονες, διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε το πρώτο τους γεύμα στις 9 το πρωί έχουν έξι τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από εκείνους που τρώνε πρωινό στις 8 το πρωί . – τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικών αγγειακών παθήσεων, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, ειδικά στις γυναίκες, σε σύγκριση με το φαγητό πριν από τις 8 μ.μ.

Αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι η μεγαλύτερη διάρκεια « νυχτερινής νηστείας » – η περίοδος μεταξύ του τελευταίου γεύματος της ημέρας και του πρώτου γεύματος την επόμενη μέρα – σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού .

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις , συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη Global Burden of Disease. Το 2019, αυτές οι ασθένειες αντιπροσώπευαν 18,6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, με περίπου 7,9 εκατομμύρια να συνδέονται με τη διατροφή .

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτόν τον κίνδυνο εν μέρει στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες της Δύσης , όπως τα αργά δείπνα ή η παράλειψη πρωινού . Αυτές οι συνήθειες διαταράσσουν τον καθημερινό κύκλο πρόσληψης τροφής και νηστείας, κάτι που είναι απαραίτητο για τον συγχρονισμό των περιφερειακών ρολογιών του σώματος ή των κιρκάδιων ρυθμών , επηρεάζοντας λειτουργίες όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Οικογενειακή προετοιμασία φαγητού στην κουζίνα
Οι ερευνητές προτείνουν να τρώτε το δείπνο νωρίτερα από τις 9 το βράδυ για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και άλλων εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων. (Προσφορά: Φωτογραφία από τον August de Richelieu στο Unsplash)

Σε μια ανακοίνωση μέσων ενημέρωσης , η ομάδα λέει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση του πρώτου γεύματος αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως όταν παραλείπουμε το πρωινό, συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Σημειώνουν επίσης μια αύξηση του κινδύνου κατά έξι τοις εκατό για κάθε ώρα καθυστέρησης. Για παράδειγμα, ένα άτομο που τρώει το πρώτο του γεύμα στις 9 το πρωί έχει 6% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει καρδιαγγειακή νόσο από κάποιον που τρώει στις 8 το πρωί.

Η μελέτη της « χρονοδιατροφής » γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο χρόνος των γευμάτων , οι κιρκάδιοι ρυθμοί και η υγεία συνδέονται μεταξύ τους. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα από πάνω από 103.000 Γάλλους, κυρίως γυναίκες (79%) με μέση ηλικία τα 42, για να εξετάσει τη σχέση μεταξύ των διατροφικών προτύπων και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το φαγητό μετά τις 9 το βράδυ σχετίζεται με 28% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικών αγγειακών παθήσεων όπως το εγκεφαλικό, ιδιαίτερα στις γυναίκες, σε σύγκριση με το φαγητό πριν από τις 20:00 Επίσης, η μεγαλύτερη διάρκεια νυχτερινής νηστείας συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, υποδηλώνοντας τα οφέλη από τα νωρίτερα γεύματα μέσα στην ημέρα.

Η ομάδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υιοθέτηση ωρών γευμάτων και μεγαλύτερης διάρκειας νυχτερινής νηστείας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά σημειώνει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

studyfinds.org

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications .

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Μόλις 10 λεπτά μασάζ στα πόδια μπορεί να σε λυτρώσει από τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και την αυπνία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr