Ποια είναι τα καλύτερα τσάγια για να αδυνατίζεις ενώ κοιμάσαι.

Ποια είναι τα καλύτερα τσάγια για να αδυνατίζεις ενώ κοιμάσαι.

Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικό για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο ή είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, το τσάι είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζει την απώλεια βάρους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα καλύτερα είδη τσαγιού για απώλεια βάρους, ώστε να αρχίσετε να πίνετε και να καίτε  τις επιπλέον θερμίδες ακόμη και όταν κοιμάστε!

Εκτός από το ότι είναι ωφέλιμο για μια πιο λεπτή μέση, η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο.

Μια μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία και το Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Κίνας διαπίστωσε ότι τα άτομα στη μελέτη που έπιναν σκούρο τσάι μείωσαν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη κατά 15%.

Το σκούρο τσάι περιέχει πολλές ενώσεις που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ακόμη περισσότερα στοιχεία για τα οφέλη της κατανάλωσης τσαγιού έχουν βρεθεί σε μια άλλη μελέτη που εξετάζει πώς τόσο το πράσινο τσάι όσο και το κόκκινο κρασί περιέχουν ενώσεις που συνδέονται με την καταπολέμηση των τοξικών πλακών στον εγκέφαλο που μπορεί να οδηγήσουν σε Αλτσχάιμερ.

Οι κολλώδεις βήτα αμυλοειδείς πλάκες μπορούν να διαταράξουν τις νευρικές οδούς στον εγκέφαλο όταν συσσωρεύονται μεταξύ τους, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως σύγχυση και απώλεια μνήμης. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες πράσινου τσαγιού και ρεσβερατρόλη, και οι δύο ενώσεις που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την παραγωγή πλάκας.

Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό ρόφημα για να πιείτε, γιατί να μην δοκιμάσετε τσάι; Το StudyFinds ερεύνησε τα καλύτερα τσάγια για απώλεια βάρους και συνέταξε μια λίστα με τα κορυφαία ευρήματά μας. Ποιο θα δοκιμάσετε μετά; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

1. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς είναι ένα από τα πιο κοινά είδη τσαγιού. Το Matcha είναι μια άλλη μορφή πράσινου τσαγιού που μπορείτε εύκολα να βρείτε στα περισσότερα καφέ για να αντικαταστήσετε τον καφέ. Εάν είστε πολύ ευαίσθητοι στην καφεΐνη για πιο σκούρα τσάγια, το πράσινο τσάι περιέχει ένα φυσικό αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το νευρικό άγχος που σχετίζεται με την καφεΐνη. «Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη τσαγιού και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία», λέει η Healthline . «Είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά τσάγια για απώλεια βάρους. Υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που συνδέουν το πράσινο τσάι με μειώσεις τόσο στο βάρος όσο και στο σωματικό λίπος».

 

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, φυσικές ενώσεις που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό και τις ικανότητες καύσης λίπους. «Αν και όλα τα αληθινά τσάγια περιέχουν κάποιες κατεχίνες, το πράσινο τσάι έχει τα υψηλότερα επίπεδα μακράν», γράφει το EatingWell . «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι κατεχίνες είναι το ενεργό συστατικό του πράσινου τσαγιού που έχει ενδιαφέρον για τους ερευνητές. Η πιο γνωστή και άφθονη κατεχίνη στο πράσινο τσάι ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG).

«Μια μελέτη Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και ακόμη και σε μείωση της μέσης στις γυναίκες μετά από 12 εβδομάδες», γράφει το Women’s Health . «Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γκρελίνης στο σώμα, η οποία είναι μια ορμόνη του εντέρου. (Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Το πράσινο τσάι μείωσε επίσης τη χοληστερόλη στους συμμετέχοντες!)”

2. Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι έχει το υψηλότερο επίπεδο καφεΐνης και είναι ίσως το πιο γευστικό τσάι σε αυτή τη λίστα. Εάν μεταβαίνετε από τον καφέ στο τσάι και προτιμάτε την επιπλέον ώθηση ενέργειας και έντονη γεύση, δοκιμάστε ένα μείγμα μαύρου τσαγιού . «Η παρατεταμένη οξείδωση, η οποία συνήθως αναφέρεται ως «ζύμωση», αλλάζει επίσης τη σύνθεση των πολυφαινολών ή φυτικών ενώσεων στο μαύρο τσάι», γράφει ο Everyday Heath . «Αν και περιέχει EGCG όπως οι λιγότερο επεξεργασμένες ποικιλίες τσαγιού, είναι καλύτερη πηγή θεαφλαβινών. Αυτές οι πολυφαινόλες σχηματίζονται όταν τα φύλλα του μαύρου τσαγιού οξειδώνονται και μπορεί να προσφέρουν οφέλη στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Molecules.

Εκτός από την καφεΐνη που βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φλαβονοειδή, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να συμβάλει στον ταχύτερο μεταβολισμό, στη μείωση της απορρόφησης λίπους και στη ρύθμιση του βάρους . «Μια μικρή μελέτη αξιολόγησε τις επιδράσεις του μαύρου τσαγιού στη σύνθεση του σώματος σε 111 συμμετέχοντες», σημειώνει το Forbes . «Σε μια περίοδο τριών μηνών, η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού βρέθηκε ότι εμποδίζει την αύξηση βάρους και ελαχιστοποιεί την περίμετρο της μέσης. Μια άλλη μελέτη από το 2016 προβάλλει επίσης τα πιθανά οφέλη του μαύρου τσαγιού, συγκεκριμένα των πολυφαινολών, δηλώνοντας ότι αυτές οι πολυφαινόλες μπορεί να εμποδίσουν την πέψη και την απορρόφηση του λίπους, καθώς και να εμποδίσουν τη διαδικασία της παχυσαρκίας μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.

«Μία από τις πιο ισχυρές ποικιλίες τσαγιού στην αγορά, το μαύρο τσάι περιέχει μια ισχυρή ποσότητα φλαβονοειδών που το καθιστά μια φανταστική επιλογή ροφήματος για άτομα που προσπαθούν να μειώσουν το βάρος», γράφει το Healthify Me . «Τα φλαβονοειδή στο μαύρο τσάι βελτιώνουν το μεταβολισμό σας και αυξάνουν την ικανότητα καύσης λίπους του σώματός σας. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η κατανάλωση τσαγιού με υψηλά φλαβονοειδή προάγει χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους με χαμηλότερα φλαβονοειδή».

3. Τσάι Oolong
Το τσάι Oolong είναι ένα κλασικό κινέζικο τσάι που παρασκευάζεται από το φυτό Camellia sinensis που έχει κοινές ιδιότητες πράσινου και μαύρου τσαγιού. «Αν και το πράσινο τσάι θεωρείται εδώ και καιρό ως η καλύτερη ποικιλία για απώλεια βάρους , ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το oolong –ένα κινέζικο τσάι που βρίσκεται κάπου μεταξύ πράσινου και μαύρου– μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρό», γράφει το Prevention .

Εκτός από την καφεΐνη που ενισχύει τον μεταβολισμό , αυτό το τσάι περιέχει επίσης μια πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Οι πολυφαινόλες ενισχύουν την πέψη και προστατεύουν από τον διαβήτη, ενώ το EGCG (Epigallocatechin Gallate) είναι γνωστό για την ενίσχυση της απώλειας βάρους και τη μείωση της φλεγμονής. «Αυτό το καφεϊνούχο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερη ενέργεια επειδή διεγείρει την καύση λίπους και αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό», εξηγεί το Women’s Health .

«Παρόμοιο με το πράσινο και το μαύρο τσάι, το τσάι oolong έχει κάποιες πιθανές ιδιότητες απώλειας βάρους», γράφει το Sports Illustrated . «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τρία έως τέσσερα φλιτζάνια τσαγιού oolong την ημέρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της περιεκτικότητας σε σωματικό λίπος και στη μείωση του σωματικού βάρους μέσω της βελτίωσης του μεταβολισμού των λιπών για ενέργεια στο σώμα».

4. Λευκό τσάι
Το λευκό τσάι παρασκευάζεται επίσης από το φυτό Camellia sinensis, αλλά τα μπουμπούκια και τα φύλλα συλλέγονται ακριβώς πριν ανθίσουν και είναι γεμάτα με μικροσκοπικές λευκές τρίχες. Το λευκό τσάι υφίσταται τη λιγότερη επεξεργασία και περιέχει την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με άλλα μείγματα. «Μελέτες δείχνουν ότι το λευκό τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της απώλειας βάρους », εξηγεί η Healthline . «Επιπλέον, μια μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το εκχύλισμα λευκού τσαγιού θα μπορούσε να μειώσει το κέρδος λίπους σε ποντίκια σε δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά , ενισχύοντας τον μεταβολισμό , αυξάνοντας τη διάσπαση των λιποκυττάρων και αποτρέποντας το σχηματισμό νέων».

Το λευκό τσάι περιέχει τόσο καφεΐνη όσο και κατεχίνες, οι οποίες συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού. «Σύμφωνα με μια προηγούμενη ανασκόπηση, το λευκό τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο από όλα τα τσάγια, γεγονός που ευθύνεται για την ελαφριά, λεπτή του γεύση», λέει η Everyday Health . «Η ελάχιστη επεξεργασία σημαίνει επίσης ότι το λευκό τσάι συγκρατεί υψηλή ποσότητα αντιφλεγμονωδών αντιοξειδωτικών και EGCG που καίει λίπος, καθιστώντας το ένα άλλο δυνητικά ευεργετικό ρόφημα για τη μείωση του βάρους».

«Το λευκό τσάι θεωρείται μια από τις πιο ευαίσθητες ποικιλίες τσαγιού επειδή είναι τόσο ελάχιστα επεξεργασμένο», γράφει το Sport Illustrated . «Αυτό το τσάι παρασκευάζεται από το ίδιο φυτό Camellia sinensis που παράγει μαύρο, πράσινο, oolong και ακόμη και τσάι Pu-erh. Ωστόσο, δεν είναι ούτε τυλιγμένο ούτε πυρωμένο, γεγονός που ελαχιστοποιεί την οξείδωση που συμβαίνει».

5. Τσάι Pu-erh
Το τσάι Pu-erh προέρχεται επίσης από την Κίνα και πήρε το όνομά του από την πόλη στην οποία αναπτύχθηκε. Αυτό το τσάι περνά από μια διαδικασία ζύμωσης αφού πρώτα στεγνώσουν τα φύλλα του τσαγιού, η οποία αλλάζει τη γεύση και επιτρέπει στο τσάι να παλαιώσει. «Μέρος των πλεονεκτημάτων του τσαγιού pu-erh για την απώλεια βάρους θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αν και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αποτελέσματα μόνο in vitro και σε ποντίκια», λέει ο Insider . «Ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι σημαντικός για την απώλεια βάρους, επειδή το ασυνήθιστα υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει τα κύτταρα να αποθηκεύσουν την περίσσεια, αχρησιμοποίητη ζάχαρη ως λίπος».

Δεδομένου ότι το τσάι Pu-erh είναι ζυμωμένο, μπορεί να λειτουργήσει ως προβιοτικό , αποκαθιστώντας υγιή βακτήρια στο έντερο που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο της πείνας, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση του βάρους. «Εγγενές στην κινεζική κουλτούρα τσαγιού, το τσάι Pu Erh εμποδίζει το σώμα σας να παράγει περισσότερα λίπη», εξηγεί το Healthify Me . «Η καλύτερη ώρα για να πιείτε τσάι Pu-erh είναι μία ώρα μετά το γεύμα, έτσι ώστε να μπορεί να εξαφανίσει τα δύσκολα πέψη λίπη και το υπερβολικό λίπος από το σώμα».

«Το ζυμωμένο τσάι Pu-Erh προέρχεται από την επαρχία Yunnan της Κίνας και είναι ένα δημοφιλές βοήθημα αδυνατίσματος στην Ασία», γράφει το Women’s Health . «Περιέχει δύο ενώσεις, τη θεαβρουνίνη και το γαλλικό οξύ. Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην απομάκρυνση των τοξινών – συν, έχουν αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Research International .

6. Τσάι Mate
Το Yerba Mate είναι η πιο γνωστή παραλλαγή του mate, που πωλείται σε κονσέρβες εμπορικής κατασκευής για εύκολη πρόσβαση. Ωστόσο, το Yerba Mate είναι ένα παραδοσιακό ποτό που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και σερβίρεται παραδοσιακά σε κολοκύθα με μεταλλικό καλαμάκι . «Το Yerba mate είναι ένα τσάι της Νότιας Αμερικής που παρασκευάζεται από τα φύλλα και τα κλαδιά του φυτού yerba mate που αποξηραίνονται σε φωτιά», γράφει το HealthMatch . «Ορισμένες ιδιότητες απώλειας βάρους έχουν αποδοθεί στο τσάι yerba mate, με μελέτες σε ζώα να δείχνουν ότι έχει αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες με ανθρώπους».

Εκτός από το ότι είναι πλούσιο στα ίδια αντιοξειδωτικά με άλλες ποικιλίες τσαγιού, το Yerba Mate έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη , με μία μερίδα να είναι περίπου 80 mg. «Το Yerba mate έχει μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και διακρίνεται για την υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και τις δυναμωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες διαχείρισης της παχυσαρκίας», εξηγεί το Sports Illustrated . «Όμοια με το πράσινο τσάι, το yerba mate προάγει επίσης τον μεταβολισμό του λίπους στο σώμα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται βήτα-οξείδωση, η οποία δίνει προτεραιότητα στη μετατροπή του υπερβολικού σωματικού λίπους σε ενέργεια».

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

 

«Το τσάι Mate, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς τσαγιού Yerba mate, θα μπορούσε να έχει κάποια σοβαρά οφέλη για την απώλεια βάρους», γράφει το Women’s Health . «Μια μελέτη Journal of Functional Foods διαπίστωσε ότι ο σύντροφος μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος. Μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη, σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν άλλο λόγο για να παρασκευάσετε ένα φλιτζάνι.»

7. Τσάι ιβίσκου
Εάν δεν μπορείτε να ανεχτείτε την καφεΐνη, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε ένα τσάι από βότανα χωρίς καφεΐνη. Το τσάι ιβίσκου παρασκευάζεται από αποξηραμένα άνθη ιβίσκου και παράγει ένα φλιτζάνι τσάι που είναι ξινό και φρουτώδες, παρόμοιο με το cranberry . «Αυτό το τάρτα, πικάντικο τσάι — που συλλέγεται από φύλλα ιβίσκου — προσφέρει κατεχίνες όπως το EGCG και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης», γράφει η Everyday Heath . «Μια προηγούμενη ανασκόπηση μελετών σε ζώα και ανθρώπους, για παράδειγμα, υποδηλώνει ότι το εκχύλισμα ιβίσκου δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της υψηλής χοληστερόλης, αν και οι συγγραφείς λένε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα πριν γίνουν συστάσεις».

Το φυτό ιβίσκου περιέχει ανθοκυανίνες, φαινολικές ενώσεις και φλαβονοειδή – όλα είναι γνωστό ότι μειώνουν την ποσότητα λίπους που αποθηκεύει ένα άτομο στο σώμα του μειώνοντας το μέγεθος των μεμονωμένων λιποκυττάρων. «Το τσάι ιβίσκου είναι ένα είδος τσαγιού από βότανα που παρασκευάζεται από το ανθισμένο φυτό ιβίσκου. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί πόσο αποτελεσματικό είναι για την απώλεια βάρους, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το τσάι ιβίσκου μπορεί να προστατεύει από την παχυσαρκία», γράφει το Insider . «Μια μικρή μελέτη με 36 υπέρβαρα άτομα διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν εκχύλισμα ιβίσκου έχασαν περισσότερο σωματικό λίπος σε διάστημα 12 εβδομάδων από τους συμμετέχοντες που έλαβαν εικονικό φάρμακο».

«Μπορείτε να παρασκευάσετε τσάι ιβίσκου χρησιμοποιώντας τα άνθη του φυτού ιβίσκου», εξηγεί το Healthify Me . «Έχει μια ευχάριστη, πικάντικη γεύση και φαίνεται ροζ με κοκκινωπή απόχρωση. Η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου σας προμηθεύει με ορισμένες φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην τόνωση της αποβολής του λίπους και στη ρύθμιση των γονιδίων του μεταβολισμού των λιπιδίων. Σύμφωνα με την Penn Medicine , το τσάι ιβίσκου μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα λίπους και μπορεί να αποτρέψει τη λαχτάρα για γλυκό.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

www.pexels.com

Μπρόκολο: Τα μυστικά για να παραμείνει πράσινο και τραγανό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr