Η αρχαία τροφή που ενισχύει την όραση, το ανοσοποιητικό και μας δίνει ενέργεια

Η αρχαία τροφή που ενισχύει την όραση, το ανοσοποιητικό και μας δίνει ενέργεια

Το δημοφιλές αυτό street food είναι ένα νόστιμο σνακ που είναι χορταστικό και υγιεινό.
Αυτή η τροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β και C βασικά μέταλλα, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Έτσι, η λίστα με τα οφέλη της για την υγεία δεν πρέπει να σας εκπλήσσει.

Τι είναι το καλαμπόκι
Το καλαμπόκι (Zea mays) προέρχεται από την Αμερικανική Ήπειρο όπου πριν από 5.500 χρόνια καλλιεργούταν από τους Ίνκας, τους Μάγια καθώς και τους Αζτέκους. Στην Ευρώπη το εισήγαγαν οι Ισπανοί μετά την ανακάλυψη της Αμερικής.

1. Το καλαμπόκι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος
Οι φυτικές ίνες στο καλαμπόκι βοηθούν στην πέψη και προάγουν την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

2. Το καλαμπόκι ενισχύει την υγεία της καρδιάς
Το καλαμπόκι περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με το Health Shots.

3. Η κατανάλωση καλαμποκιού μπορεί να σας δώσει μια ώθηση ενέργειας
Οι υδατάνθρακες που βρίσκονται στο καλαμπόκι παρέχουν μια γρήγορη ώθηση ενέργειας. Έτσι, αυτό το καθιστά κατάλληλη επιλογή για δραστήρια άτομα.

4. Βελτιώνει την υγεία των ματιών
Το καλαμπόκι περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την υποστήριξη της υγείας των ματιών. Λόγω αυτών των αντιοξειδωτικών, ο κίνδυνος εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μειωθεί.

5. Βοηθά στη διαχείριση βάρους
Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο καλαμπόκι προάγει την αίσθηση πληρότητας, καθιστώντας το ένα υγιεινό σνακ. Αυτό βοηθά στη διαχείριση του βάρους μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

6. Το καλαμπόκι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος
Δεδομένου ότι το καλαμπόκι είναι πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών, βοηθά να έχουμε υγιές δέρμα. Προλαμβάνει πιθανά σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

7. Το καλαμπόκι χαρίζει δυνατό ανοσοποιητικό
Οι βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, στο καλαμπόκι παίζουν ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό βοηθά το σώμα να αμυνθεί έναντι των ιών και των παθήσεων.

8. Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας
Το καλαμπόκι περιέχει σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

www.oloygeia.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Φορτωμένο Με εκατοντάδες Χιλιάδες μικροσκοπικά και Επικίνδυνα για τον άνθρωπο Πλαστικά το εμφιαλωμένο Νερό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr