Κάντε τα τζάμια σας να λάμπουν από καθαριότητα με ένα φυσικό συστατικό

Κάντε τα τζάμια σας να λάμπουν από καθαριότητα με ένα φυσικό συστατικό

Αναζητάτε έναν τρόπο να καθαρίσετε τα παράθυρά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα; Αν ναι, τότε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα χειροποίητο καθαριστικό με ένα φυσικό συστατικό, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στη διάλυση της βρωμιάς και των λεκέδων, ενώ ταυτόχρονα κάνει τα παράθυρά σας να λάμπουν από καθαριότητα.

 

Τα παραδοσιακά καθαριστικά προϊόντα τζαμιών που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στο αναπνευστικό σύστημα, όπως η αμμωνία. Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, «η έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας στον αέρα προκαλεί άμεσο κάψιμο της μύτης, του λαιμού και της αναπνευστικής οδού». Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε την συχνή χρήση χημικών προϊόντα και να προτιμάτε φυσικά καθαριστικά.

Μια πολύ αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για να καθαρίσετε τα παράθυρα στο σπίτι, είναι να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με βασικό συστατικό το μαύρο τσάι.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με μαύρο τσάι για λαμπερά τζάμια
Για να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό μαύρου τσαγιού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

3 φακελάκια μαύρου τσαγιού
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Οδηγίες

Βράστε το νερό.
Προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.
Στραγγίστε το τσάι και βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Για να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό σας, απλώς ψεκάστε το στα παράθυρά σας και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.
Το πόσα φακελάκια τσαγιού θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του καθαριστικού που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τα τζάμια.

Αυτό το καθαριστικό μαύρου τσαγιού όχι μόνο αφαιρεί αποτελεσματικά τη βρωμιά, αλλά κάνει τα παράθυρα να φαίνονται πεντακάθαρα. Είναι μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση αντί για τα χημικά καθαριστικά τζαμιών. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε με ασφάλεια τα δάπεδα από σκληρό ξύλο.

Γιατί το καθαριστικό με μαύρο τσάι είναι αποτελεσματικό
Τα βασικά συστατικά του μαύρου τσαγιού που το καθιστούν εξαιρετικό καθαριστικό είναι οι τανίνες και οι πολυφαινόλες. Οι τανίνες είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα φύλλα τσαγιού και διαθέτουν στυπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση και τη διάλυση των λεκέδων και της βρωμιάς. Οι πολυφαινόλες, από την άλλη πλευρά, είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των παραθύρων από την ηλιακή βλάβη.

Πώς λειτουργούν οι τανίνες στον καθαρισμό των παραθύρων:

Οι τανίνες προσκολλώνται στα μόρια της βρωμιάς και των λεκέδων.
Όταν το υγρό εξατμίζεται, οι τανίνες τραβούν μαζί τους τη βρωμιά και τους λεκέδες.
Αυτό αφήνει τα παράθυρα καθαρά και χωρίς ραβδώσεις.
Επιπλέον, το καθαριστικό μαύρου τσαγιού έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών χημικών καθαριστικών:

Είναι φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον.
Είναι οικονομικό και εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι.
Είναι αποτελεσματικό στη διάλυση της βρωμιάς και των λεκέδων.
Δεν αφήνει ραβδώσεις στα παράθυρα.

Συμπέρασμα

Το καθαριστικό μαύρου τσαγιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να καθαρίσουν τα παράθυρά τους. Είναι εύκολο να το φτιάξετε και να το χρησιμοποιήσετε και είναι αποτελεσματικό στη διάλυση της βρωμιάς και των λεκέδων.

www.enikos.gr

Πώς να βάλετε σωστά το eyeliner για να έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr