Πώς να βάλετε σωστά το eyeliner για να έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα

Πώς να βάλετε σωστά το eyeliner για να έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα

Αγαπημένο eyeliner, πολλές φορές έχω αναρωτηθεί γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολο στην εφαρμογή του;

Σίγουρα κάποιοι πετυχαίνουν τη γραμμή με ένα πέρασμα, χωρίς καν να βλέπουν και αυτό οφείλεται στην εξάσκηση, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δε διανοούνται καν να πιάσουν στα χέρια τους, αυτό το αγαπημένο προϊόν.

Μουντζούρες, ραβδώσεις, στραβή γραμμή, το αποτέλεσμα μπορεί να μας απογοητεύσει με πολλούς τρόπους. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι ακολουθώντας κάποιες makeup συμβουλές και κάνοντας εξάσκηση, επαναλαμβάνοντας τα tips πολλές φορές, μπορούμε να έχουμε άψογο αποτέλεσμα, στο eyeliner ματιών.

Ξεκινήστε με το μολύβι
Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να πετύχετε γραμμή στο άνω βλέφαρο. Μολύβι, gel, υγρό eyeliner… και η λίστα φυσικά συνεχίζεται. Αν είστε αρχάριοι στο κομμάτι του μακιγιάζ, η συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε με μολύβι. Ο λόγος είναι γιατί είναι το πιο εύκολο προϊόν, γλιστράει εύκολα, δεν τραβιέται και είναι πιο επιεικής με τα χέρια που τρέμουν σε σχέση με ένα υγρό ή τζελ.

Απλώς τοποθετήστε το στις ρίζες και τραβήξτε το κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας. Επιλέξτε ένα μη αδιάβροχο μολύβι eyeliner και να έχετε μαζί σας μπατονέτες για να σβήσετε τυχόν λάθη.

Κάνετε layering


Αφού τονίσετε τα μάτια σας με μολύβι και διορθώσετε λάθη, πατήστε πάνω στη γραμμή με ένα υγρό ήgel προϊόν. Αυτό εντείνει τις γραμμές σας χωρίς να πρέπει να πατάτε πάνω σε έναν κενό καμβά.

Ξεκινήστε από τις εξωτερικές γωνίες του ματιού και τραβήξτε το liner προς τα μέσα… μείνετε όσο πιο κοντά μπορείτε στη γραμμή των βλεφαρίδων σας. Τραβήξτε τη γραμμή αργά και σταθερά. Γεμίστε τυχόν κενά μεταξύ των βλεφαρίδων σας με το eyeliner για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο γεμάτες οι βλεφαρίδες. Εάν έχετε ξεφύγει, καθαρίστε τοπικά με μπατονέτας και ντεμακιγιάζ.

Συνδέστε τις παύλες
Εάν η γραμμή δεν είναι ποτέ ίσια, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε έναν άλλον τρόπο. Κάνετε μικρές παύλες κατά μήκος του ματιού σας και στη συνέχεια να τις συνδέσετε. Η εξάσκηση κάνει τη διαφορά.

Να κάνετε τη γραμμή χρησιμοποιώντας ένα γωνιακό, λεπτό πινέλο και να καθαρίσετε τυχόν ανομοιομορφίες με μια μπατονέτα που έχετε βουτήξει σε ντεμακιγιάζ.

Πώς θα πετύχετε το ιδανικό cat-eye look
Ξεκινήστε από έξω προς τα μέσα. Τοποθετήστε το eyeliner σας στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, τραβήξτε μία γραμμή προς τα πάνω στην ίδια γωνία με το κάτω βλέφαρό σας και, στη συνέχεια, χαράξτε μια γραμμή κατά μήκος του άνω βλεφάρου σας και συνδέστε το.

Tips για μάτια με έντονο καπάκι
Να θυμάστε το εξής… ακόμα και οι επαγγελματίες δεν χαράζουν την τέλεια γραμμή κάθε φορά που προσπαθούν. Μια μπατονέτα είναι χρήσιμη για όλους, καθώς μπορεί να τελειοποιήσει τις γραμμές και τις κινήσεις – βουτήξτε τη σε λίγο ντεμακιγιάζ (ή ακόμα και κρέμα ματιών) για να σβήσετε τα λάθη.

Αν έχετε έντονο καπάκι, να θυμάστε ότι η γραμμή πρέπει να είναι λεπτή. Αν όμως θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα, να μείνετε με τα μάτια κλειστά, αρκετά λεπτά, για να στεγνώσει το υλικό και να μη λερωθεί το καπάκι σας που ενδεχομένως ενώνεται με τις ρίζες των βλεφάρων.

Εξίσου βοηθητικό είναι να εφαρμόσετε ελάχιστη πούδρα, για να πάρει την υγρασία και να στεγνώσει το υλικό.

Άλλο ένα σημαντικό tip: Αγοράστε μόνο αδιάβροχα eyeliners. Ακόμα και αν είναι υγρό, βεβαιωθείτε ότι είναι αδιάβροχο. Επίσης, μην βάζετε eyeliner σε γυμνά βλέφαρα. Εφαρμόστε ένα primer ματιών ή κάνετε ένα βασικό eye makeup look. Αυτό βοηθά στην απορρόφηση τυχόν λιπαρότητας στα βλέφαρά σας που μπορεί να προκαλέσει μουτζούρες.

www.bovary.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Η καταπραϋντική θεραπεία των βεντούζων για τους πονεμένους μύες και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr