Έντονη Φαγούρα στο Κεφάλι: Πως θα απαλλαγείς.

Έντονη Φαγούρα στο Κεφάλι: Πως θα απαλλαγείς.

 Οι λόγοι για τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής περιλαμβάνουν περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και οι ελεύθερες ρίζες που μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα να φαίνονται αδύναμα και, το χειρότερο από όλα, προκαλώντας αυτή την αδιάκοπη φαγούρα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν η υψηλή υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, συμβάλλουν στον κνησμό και τον ερεθισμό. Συχνά εμφανίζεται και πιτυρίδα . Από τις αλλεργίες έως τις λοιμώξεις και ακόμη και την κακή διατροφή, τελικά υπάρχουν πολλοί ένοχοι για αυτό το ενοχλητικό ζήτημα.

Προσδιορισμός των ενόχων που προκαλούν φαγούρα


Ο κνησμός του τριχωτού της κεφαλής και η πιτυρίδα μπορεί να προέρχονται από μια ποικιλία υποκείμενων αιτιών. Το ξηρό δέρμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να οδηγήσει και σε ξεφλούδισμα .

Οι αλλεργίες σε προϊόντα μπορούν επίσης να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής σας, μιμούμενοι τα συμπτώματα πιτυρίδας. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν αυτά τα ερεθίσματα για αποτελεσματική διαχείριση.

Το άγχος, η διατροφή και οι επιλογές του τρόπου ζωής παίζουν ζωτικούς ρόλους στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πιτυρίδα , ενώ μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σπιτικές θεραπείες για την πιτυρίδα και τον κνησμό . Ο επαρκής ύπνος και η σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι επίσης εξίσου κρίσιμα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά για να τα ανακουφίζετε από αυτή την ενοχλητική φαγούρα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια ή μύκητες. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό ή κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό αφαιρεί από τα μαλλιά σας  τα φυσικά έλαιά τους, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής σας στεγνό και ερεθισμένο – ένα πρόβλημα που θα προσπαθείτε να αποφύγετε αρχικά.

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν χωρίς paraben 

Φυσικές θεραπείες στο σπίτι
Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής και της πιτυρίδας. Η αλόη βέρα, το έλαιο τεϊόδεντρου και το μηλόξυδο έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η δημιουργία μασκών DIY και σπιτικών θεραπειών για την πιτυρίδα και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής με αυτά τα συστατικά, μπορεί να σας βοηθήσει.

Μην ξεχνάτε να λαδώνετε τακτικά τα μαλλιά σας για να αποφύγετε τη φαγούρα. Αυτό το αιωνόβιο hack της γιαγιάς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να θρέψουν σε βάθος ώστε να απαλλαγείτε από τη συνεχή επιθυμία να ξύσετε το κεφάλι σας.

Η αγιουρβεδική θεραπεία για το πρόβλημα
Λάδι όπως: το amla, το bringhraj και το λάδι καρύδας,  καταπολεμούν αποτελεσματικά τα μικρόβια που προκαλούν πιτυρίδα και θρέφουν το δέρμα του κεφαλιού και τους θύλακες. 

Αλλαγές στον τρόπο ζωής 
Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα και τον κνησμό. Η ενσωμάτωση τεχνικών μείωσης του στρες στην καθημερινή σας ρουτίνα, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή η άσκηση, μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας. Ένα ήρεμο μυαλό συχνά μεταφράζεται σε ένα ήρεμο κρανίο, καθιστώντας το την καλύτερη λύση για την φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Ενώ η υπερβολική θερμότητα από στεγνωτήρες μαλλιών και ισιωτικά είναι επιβλαβής για τα μαλλιά σας, είναι ακόμη χειρότερο αν έχετε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτές οι συσκευές μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία  αφήνοντάς τις τρίχες στεγνές και με φαγούρα. Σας συνιστούμε είτε να απορρίψετε τα θερμικά εργαλεία  styling ή τουλάχιστον να περιορίσετε τη χρήση τους κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Εκτός από την περιποίηση των μαλλιών σας από έξω, θυμηθείτε να ενυδατώνεστε και από μέσα. Πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως και διατηρήστε μια διατροφή πλούσια σε ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και Β και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την καταπολέμηση της ξηρότητας και τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού του κεφαλιού.

unsplash.com

Τα αποξηραμένα αρωματικά φύλλα που ωφελούν το πεπτικό και ρυθμίζουν χοληστερόλη και σάκχαρο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr