Γιατί είναι απαραίτητο το συχνό κούρεμα των μαλλιών

Γιατί είναι απαραίτητο το συχνό κούρεμα των μαλλιών

Το συχνό κούρεμα δεν χαρίζει μόνο στιλ στα μαλλιά
Όσον αφορά στο κούρεμα των μαλλιών, οι γυναίκες χωριζόμαστε συνήθως σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη περίπτωση, είμαστε εμείς που κόβουμε τα μαλλιά μας αρκετά συχνά ώστε να διατηρούμε καθαρές και πυκνές τις άκρες και στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν οι γυναίκες που αποφεύγουν το κούρεμα με κάθε θυσία στον βωμό της επιθυμίας τους για μακριά μαλλιά.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές τη φράση: «Για να μακρύνουν τα μαλλιά, πρέπει να τα κόψεις». Η κατανόηση του πώς πραγματικά μακραίνουν τα μαλλιά και εάν το κούρεμα μπορεί ή όχι να επηρεάσει την ταχύτητα της ανάπτυξής τους και την ποιότητά τους, είναι σίγουρα το πιο καθοριστικό στάδιο για να αποφασίσουμε εάν θα κόψουμε αυτά τα περιβόητα 2 εκατοστά κάθε δύο ή τρεις μήνες ή αν θα αναβάλουμε για ακόμα μια φορά το ραντεβού μας στο κομμωτήριο.

Ο κύκλος ζωής των μαλλιών
Κάθε τρίχα ξεχωριστά ακολουθεί, σε διαφορετικούς χρόνους, έναν κύκλο ανάπτυξης που χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

Αναγενής φάση: Eίναι η πραγματική φάση παραγωγής και ανάπτυξης της τρίχας από τον βολβό της τρίχας. Είναι η μεγαλύτερη φάση, η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο από 2 έως 7 χρόνια, με βάση γενετικούς παράγοντες. Η μέση τριχοφυΐα κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι 0,3-0,4 mm την ημέρα.
Καταγενής φάση: Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ο θύλακας σταματά τη δραστηριότητά του και τα μαλλιά ετοιμάζονται να πέσουν. Συνήθως διαρκεί 2-3 εβδομάδες.
Τελογής φάση: Αντιστοιχεί σε μια περίοδο περίπου 3 μηνών κατά την οποία τα παλιά μαλλιά πέφτουν και τα νέα μαλλιά δεν έχουν ακόμη αρχίσει να βγαίνουν. Προς το τέλος αυτής της φάσης, η αναγενής φάση επανέρχεται, για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.

Το κούρεμα διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών;
Η ζωντάνια της τρίχας λαμβάνει χώρα στο επίπεδο του βολβού της τρίχας, που επιτρέπει στα μαλλιά να αναπτύσσονται και να μακραίνουν. Το καθάρισμα των άκρων της τρίχας κατά μερικά εκατοστά ή το παραπάνω κούρεμά της δεν επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξή της και δεν βοηθά από μόνο του στην ενίσχυση του θύλακα, άρα και της τρίχας από τη ρίζα. Επομένως, η απάντηση είναι όχι.

Το κούρεμα κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά;
Η απάντηση σε αυτή την περίπτωση είναι ναι. Το κούρεμα δεν επηρεάζει την υγεία του βολβού, δεν διεγείρει την παραγωγή του και δεν τον ενισχύει στη δημιουργία και θρέψη της τρίχας, ωστόσο συμβάλλει στην ενίσχυσή τους και τα κάνει να φαίνονται πιο όμορφα και υγιή.

 jenny.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Επιδιόρθωση του δέρματος του καλοκαιριού με τα βότανα της φύσης. Θεραπεία με βάση τα φυτά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr