Ιανουάριος: Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι στην εποχή τους

Ιανουάριος: Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι στην εποχή τους

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους τον Ιανουάριο.

Κάθε λαχανικό και φρούτο έχει την εποχή του—μια εποχή που είναι ώριμα και άφθονα στην αγορά. Τότε είναι που έχουν την καλύτερη γεύση και φυσικά κοστίζουν λιγότερο. Και φυσικά ο Ιανουάριος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι το σώμα μας είναι σχεδιασμένο για να τρώει τα τρόφιμα που είναι της εποχής γύρω μας. Δεν είναι γνωστό κατά πόσο ισχύει αυτό αλλά είναι σίγουρο πως τα λαχανικά και φρούτα εποχής είναι πάντα γευστικότερα.

Τι «κυκλοφορεί» τον Ιανουάριο
Λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ
Όσον αφορά τα φρούτα, ο Ιανουάριος είναι η εποχή των εσπεριδοειδών ! Τα λεμόνια, τα λάιμ, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα γκρέιπφρουτ είναι όλα άφθονα. Αναζητήστε επίσης πορτοκάλια με κόκκινο εσωτερικό για τέλειους χυμούς.

Παντζάρια, γογγύλια, σελινόριζα
Ως προς τα λαχανικά μπορείτε να βρείτε ριζώδη λαχανικά όπως παντζάρια , γογγύλια και σελινόριζα ακόμα στην εποχή τους τον Ιανουάριο. Τα νεότερα, μικρότερα γογγύλια θα είναι πιο γλυκά και λιγότερο πικρά από τα πιο ώριμα γογγύλια. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να σκάψετε ρίζες χρένου.

Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι
Είναι η εποχή να αναζητήσετε επίσης τα πράσινα λαχανικά όπως Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο. Το κουνουπίδι έρχεται σε όλα τα είδη των εορταστικών χρωμάτων τώρα – μωβ, πορτοκαλί, ανοιχτό πράσινο. Το χρώμα είναι όλο φυσικό. το μωβ προέρχεται από την αντιοξειδωτική ανθοκυανίνη και το πορτοκάλι από επιπλέον βήτα-καροτίνη. Η γεύση είναι ίδια με το λευκό κουνουπίδι, αλλά με περισσότερα θρεπτικά οφέλη.

www.ieidiseis.gr

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr