Αυτό είναι το Τσάι με την Ισχυρότερη Αντιφλεγμονώδη Δράση.

Αυτό είναι το Τσάι με την Ισχυρότερη Αντιφλεγμονώδη Δράση.

    (Σημαντικά Οφέλη για την Υγεία.)   

Νιώστε το σώμα σας να αλλάζει με τσάι απά  τζίντζερ, κανέλα και γλυκάνισο.

Έχει μια μεθυστική και ιαματική μυρωδιά. Πρόκειται για ένα πικάντικο έξτρα γευστικό ποτό που τρελαίνει τον ουρανίσκο. Το τσάι με τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα, προσφέρει επίσης μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία. 

 

Το τσάι με τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα είναι  υγιεινό αφέψημα με λίγες θερμίδες και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

Τσάι με τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα
Το συγκεκριμένο τσάι χρησιμοποιείται λόγω των συστατικών του: αστεροειδής γλυκάνισος, τζίντζερ, κανέλα που έχουν θρεπτικές και φαρμακευτικές  ιδιότητες.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ εξηγεί ότι το συγκεκριμένο τσάι περιέχει φλαβονοειδή φυτικές ενώσεις γνωστές ως κατεχίνες που μειώνουν τη φλεγμονή και κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς. Να γνωρίζετε πως τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι έχουν αυτά τα φλαβονοειδή, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι προτιμάτε ως βάση για τον αστεροειδή γλυκάνισο, το τζίντζερ και την κανέλα, αν και το πράσινο τσάι έχει ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.

Οφέλη για την υγεία 

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στην ασιατική ιατρική για τη θεραπεία της ναυτίας, του εμέτου και της διάρροιας εδώ και αιώνες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας . Η ικανότητά του να καταπνίγει τη ναυτία το καθιστά επίσης ένα καλό σπιτικό φάρμακο για την πρωινή ναυτία αλλά και τη ναυτία που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία.

Μελέτη του  2013 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Preventive Medicine σημειώνει ότι οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μπορούν όχι μόνο να λειτουργήσουν ως παυσίπονο μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα αλλά και να αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι το τζίντζερ έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε καταστάσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα εξίσου ισχυρό μπαχαρικό. Μελέτη του Οκτωβρίου 2017 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine εξηγεί ότι ο αστεροειδής γλυκάνισος έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινογόνες, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αναλγητικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Οι συγγραφείς της μελέτης τονίζουν στα στοιχεία τους, ότι το τσάι που παρασκευάζεται με αστεροειδή γλυκάνισο χρησιμοποιείται συνήθως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία των ρευματισμών και στην ινδική ιατρική για την πρόληψη των λοιμώξεων του λαιμού .

Σχετικά με την κανέλα, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ σημειώνει ότι έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Η κανέλα είναι ακόμη γνωστή για τις αντιδιαβητικές της ιδιότητες. Το Michigan State University εξηγεί ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας όταν τρώτε υδατάνθρακες και επίσης βελτιώνει την ανταπόκρισή σας στην ορμόνη ινσουλίνη η οποία και είναι υπεύθυνη για διαβήτη αλλά και για αδυνάτισμα.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr