Προβιοτικά | H τέλεια λύση για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα

Προβιοτικά | H τέλεια λύση για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα

Είναι δυνατόν να χάσεις βάρος χωρίς να κάνεις δίαιτα; Οι ειδικοί λένε “ναι” και συστήνουν τα προβιοτικά.

Φίλια Μητρομάρα 

 

Τι προκαλούν τα γλυκά στο σώμα σου και πώς τα προβιοτικά μπορεί να σε βοηθήσουν;

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, μειώνοντας τον αριθμό των καλών βακτηρίων. Μάλιστα η έρευνα δείχνει ότι τα προβιοτικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη διαχείριση της παχυσαρκίας.

Τα προβιοτικά είναι ευεργετικά βακτήρια, απαραίτητα για την καλή λειτουργία της πέψης. Πρόσφατη έρευνα συνδέει τη λειτουργία του εντέρου και του εγκεφάλου και υποδηλώνει ότι τα προβιοτικά μπορούν να επηρεάσουν το βάρος, τη μάζα λίπους και τη διάθεση.

Εμείς ενεργούμε ως ξενιστές αυτών των βακτηρίων, παρέχοντάς τους τροφή, όπως φυτικές ίνες. Με τη σειρά τους, τα βακτήρια ωφελούν το έντερο και τη γενική υγεία μας.

Τα οφέλη που παρέχουν τα προβιοτικά στο αδυνάτισμα
Έχει αποδειχθεί ότι τα προβιοτικά βοηθούν στην απώλεια βάρους μέσω διάφορων μηχανισμών, όπως:

Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από το έντερο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των συνολικών θερμίδων που καταναλώνονται. Επίσης, τα προβιοτικά μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης που μοιάζει με αγγειοποιητίνη 4 (ANGPTL4). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αποθήκευση λίπους


Αυξάνουν τον μεταβολισμό. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Μειώνουν την όρεξη. Τα προβιοτικά απελευθερώνουν ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη όπως το πεπτίδιο-1 (GLP-1) και το πεπτίδιο YY (PYY). Τα αυξημένα επίπεδα αυτών των ορμονών μπορεί να σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες και λίπος.

unsplash.com       Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Μειώνουν τη φλεγμονή. Ισχυρά στοιχεία συνδέουν την παχυσαρκία με τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου, τα προβιοτικά μειώνουν τη συστηματική φλεγμονή και προστατεύουν από την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες.

Ειδικότερα, το προβιοτικό Lactobacillus gasseri έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που έλαβαν Lactobacillus gasseri για 12 εβδομάδες έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από τους συμμετέχοντες που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που έλαβαν Lactobacillus gasseri είχαν σημαντική μείωση του κοιλιακού λίπους.

Άλλα προβιοτικά που έχουν επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους περιλαμβάνουν τα:

Bifidobacterium bifidum
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus amylovorus

Τα προβιοτικά βρίσκονται φυσικά σε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως:

γιαούρτι
kimchi
ξυνολάχανο
κεφίρ
miso
tempeh
kombucha

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι έρευνες σχετικά με τα προβιοτικά και την απώλεια βάρους είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και να προσδιοριστούν οι καλύτερες δόσεις και είδη προβιοτικών για την απώλεια βάρους.

 shape.gr

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Αιθέριο έλαιο κεχριμπάρι. (έκπτωση 50%)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr