Γιατί πρέπει να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί: Μια διαχρονική πρακτική που αφυπνίζει το σώμα.

Γιατί πρέπει να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί: Μια διαχρονική πρακτική που αφυπνίζει το σώμα.

Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικότατο γιατροσόφι που ξεκινάει από την εποχή του παππού Ιπποκράτη συνεχίζεται με τις γιαγιάδες μας και καταλήγει στην σύγχρονη influencer.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των  διασημοτήτων, διάφορες τάσεις για την υγεία εμφανίζονται και ξεθωριάζουν, αφήνοντας τους ανθρώπους σε σύγχυση σχετικά με το τι είναι πραγματικά ωφέλιμο. Ανάμεσα σε αυτές τις τάσεις, ξεχωρίζει η πρακτική της κατανάλωσης ελαιολάδου το πρωί , όχι ως σύγχρονη μόδα αλλά ως παράδοση που έχει τις ρίζες της σε αιώνες ιστορίας . Σε αντίθεση με ορισμένες αμφισβητούμενες ατάκες για την υγεία, τα οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου έχουν αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από γενιά σε γενιά.

Οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου το πρωί

– Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος: Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα με άδειο στομάχι, μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα καλά λίπη του επικαλύπτουν τα εντερικά τοιχώματα, προάγοντας καλύτερες κινήσεις του εντέρου και τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

– Βοηθά στην απώλεια βάρους: Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα λίπη οδηγούν σε αύξηση βάρους, τα υγιή λίπη στο ελαιόλαδο μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν το μεταβολισμό . Αυτό βοηθά στην καύση του αποθηκευμένου λίπους για ενέργεια, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

– Πρόληψη του καρκίνου: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , τα οποία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών – γνωστών συντελεστών στον καρκίνο. Η τακτική κατανάλωση μπορεί δυνητικά να μειώσει τον κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου.

– Βελτίωση της υγείας της καρδιάς: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα στο ελαιόλαδο είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης , μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

– Διαχείριση της αρτηριακής πίεσης: Το ελαιόλαδο έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και μειώνει την αρτηριακή πίεση, ωφελώντας όσους πάσχουν από υπέρταση.

– Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Αυτές οι ενώσεις καταπολεμούν τις φλεγμονές , τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία.

– Αντιγηραντικές ιδιότητες: Τα αντιοξειδωτικά στο ελαιόλαδο καταπολεμούν επίσης τις επιπτώσεις της γήρανσης στα κύτταρα .

– Ενισχύει την υγεία του δέρματος: Τα λιπαρά οξέα στο ελαιόλαδο θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα , συμβάλλοντας σε μια πιο υγιή εμφάνιση.

– Ενισχύει τη γνωστική λειτουργία: Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ και να βελτιώσει τις γνωστικές λειτουργίες.

Πώς και πότε να πίνετε ελαιόλαδο
Ενώ οι απόψεις ποικίλλουν, η κατανάλωση ελαιολάδου το πρωί , ιδιαίτερα με άδειο στομάχι , πιστεύεται ότι είναι ευεργετική . Βοηθά στην αφύπνιση του πεπτικού συστήματος και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Συνιστάται γενικά μια ή δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Η υπέρβαση αυτής της ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως αύξηση βάρους. Μπορείτε να αναμίξετε ελαιόλαδο με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού , να το προσθέσετε στο πρωινό σας smoothie ή απλά να το πάρετε ως σφηνάκι . Συνιστάται για κατανάλωση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, ψυχρής έκθλιψης.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr