
Κέικ χωρίς ψήσιμο (No bake cake)
Ένα ζουμερό μείγμα σαν αυτό με το οποίο φτιάχνουμε τρούφες, βάζουμε σε φόρμα για κέικ, δεν το ψήνουμε και έχουμε σε ελάχιστο χρόνο ένα γλύκισμα μοναδικό, το no bake cake!
Ζωή Τσολακίδου
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος20′ προετοιμασία1 ώρα και 10′ αναμονήΣύνολο: 1 ώρα και 30′ΥλικάΜερίδες: 10-122 πακέτα μπισκότα πτι μπερ1 ποτήρι καρύδια1 ποτήρι καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη (ινδοκάρυδο)1½ ποτήρι ζάχαρη4 κουτ. σούπας κακάο250 γρ. βούτυρο, λιωμένο1 ποτήρι γάλα εβαπορέ1-2 σακουλάκια τρούφα σοκολάταςΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε το κέικ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, σε δόσεις, γιατί δεν χωράνε όλα μαζί, και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.Ψιλοτρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ με τα μπισκότα.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το εβαπορέ και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Το αδειάζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα της αρεσκείας μας.
Καλύπτουμε την επιφάνειά του με τρούφα και την πιέζουμε λίγο προς τα κάτω, ώστε να κολλήσει πάνω στο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σταθεί εκτός ψυγείου.
Το καλύπτουμε παντού με την τρούφα, την οποία κολλάμε πάνω του με τα χέρια μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!