Νίκησε τη φαλάκρα και σταμάτησε τις λευκές τρίχες! Οι 3 κορυφαίες τακτικές

Νίκησε τη φαλάκρα και σταμάτησε τις λευκές τρίχες! Οι 3 κορυφαίες τακτικές

Νίκησε τη φαλάκρα και σταμάτησε τις λευκές τρίχες! Οι 3 κορυφαίες τακτικές
Bryan Johnson: Ο γκουρού κατά της γήρανσης ισχυρίζεται ότι νίκησε τη φαλάκρα και σταμάτησε να γκριζάρει – «Ήταν σκληρή δουλειά»

Ο εκατομμυριούχος βιοχάκερ Bryan Johnson – ο μεσήλικας μεγιστάνας της τεχνολογίας που προσπαθεί να αντιστρέψει τη γήρανση, βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της προσοχής. Ο 46χρονος φημίζεται για την επιλογή του να ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να μείνει πάντα νέος, κάτι ονομάζει Project Blueprint. Τώρα ισχυρίζεται ότι έχει νικήσει και τη φαλάκρα και το γκριζάρισμα σε ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube .

«Γενετικά θα έπρεπε να είμαι φαλακρός», δήλωσε ο 46χρονος στην αρχή του κλιπ, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 505.000 προβολές.

Ο γκουρού της τεχνολογίας εξομολογήθηκε τις 3 τακτικές που χρησιμοποιεί για να κρατά τα μαλλιά του πλούσια, μια ρουτίνα που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Project Blueprint για να μείνει για πάντα νέος.

«Η καλύτερη στιγμή για να δουλέψετε πάνω στα μαλλιά σας είναι πριν αρχίσετε να τα χάνετε», επέμεινε ο Johnson, λέγοντας στους ακόλουθούς του πως στα 20 τους πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα πριν αρχίσουν να λεπταίνουν ή να πέφτουν τα μαλλιά τους.

 

Θεραπεία με κόκκινο φως
Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Johnson κάθε πρωί για να έχει δυνατά και πλούσια μαλλιά είναι η θεραπεία με κόκκινο φως.

Ο τεχνολογικός γκουρού φοράει ένα καπέλο θεραπείας με κόκκινο φως που λειτουργεί με μπαταρία για έξι λεπτά, λέγοντας ότι η συσκευή «αυξάνει τη ροή του αίματος και επίσης διεγείρει τη δραστηριότητα των τριχοθυλακίων.

Είπε ότι οι μελέτες για τη συσκευή «είναι αρκετά καλές» και ενώ δεν είναι το πιο ισχυρό βήμα στο πρωτόκολλο υγείας των μαλλιών του, όταν το συνδυάζει με άλλες θεραπείες είναι χρήσιμο.

Τοπική θεραπεία
Αφού χρησιμοποιήσει το κόκκινο φως, ο Johnson εφαρμόζει μια τοπική θεραπεία κάθε πρωί.

«Εφαρμόζω αυτό το φάρμακο στο τριχωτό της κεφαλής μου σε καθημερινή βάση», δήλωσε. «Πιθανότατα έχετε ακούσει για τοπικά φάρμακα όπως το Rogaine και το Minoxidil 5% – και τα δύο είναι αποτελεσματικά».

Ωστόσο, ο Johnson χρησιμοποιεί ένα ειδικό παρασκεύασμα φτιαγμένο από τα ακόλουθα συστατικά: Καφεΐνη USP 1%, Finasteride USP 0,25%, Minoxidil USP 5%, Azelaic Acid 1,5%, Diclofenac 0,5%, Tea Tree Oil 5%, Rosemary Oil 0,37%, Ginko Biloba 0,05%, Βιοτίνη 0,01% και Μελατονίνη USP 0,0033%.

Είπε ότι οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη φόρμουλα μία φορά το πρωί και μία το βράδυ για μια πιο επιθετική στρατηγική ανάπτυξης μαλλιών.

Microneedling
Ο Johnson είναι επίσης υποστηρικτής του microneedling, το οποίο κάνει για να «ενισχύει τα αποτελέσματα των δύο άλλων εφαρμογών».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιεί έναν κύλινδρο με μικρές, λεπτές βελόνες πάνω του, κινούμενος πάνω από περιοχές με απώλεια μαλλιών για να δημιουργήσει τρυπήματα στο δέρμα. Πιστεύεται ότι οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από τις βελόνες βοηθούν στην πρόκληση τριχοφυΐας.

Ο Johnson, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν συνεπής με το microneedling, καθώς έκανε επίσης μια εξειδικευμένη ένεση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) και δεν ήθελε να προκαλέσει πολύ τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής του.

Ωστόσο, είπε στους ακολούθους του ότι το microneedling είναι «αποτελεσματικό». Ο Τζόνσον αποκάλυψε επίσης ότι δοκιμάζει επιπλέον θεραπεία με λέιζερ και θα κρατά τους θαυμαστές ενημερωμένους για τα αποτελέσματα.

Τέλος στα λευκά μαλλιά
Εν τω μεταξύ, ο Τζόνσον αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο καταπολεμά τα γκριζαρισμένα μαλλιά. Ο βιοχάκερ που αψηφούσε την ηλικία άρχισε να γκριζάρει στα 20 του και τα πρώτα σημάδια του γκρι εμφανίστηκαν ακριβώς κοντά στους κροτάφους του. Είπε ότι ο τρόπος ζωής του μπορεί να συνέβαλε σε αυτό.

«Ήταν μια τρελή στιγμή στη ζωή μου», θυμάται.

«Έφτιαχνα το Braintree, το Venmo, είχα τρία μικρά μωρά, ήμουν σε μια σχέση με πολλά θέματα… πολλά συμβαίνουν», είπε. «Επίσης, είχα πραγματικά κατάθλιψη».

Είπε ότι από τα μέσα έως τα 39 του ήταν «βασικά όλος γκρίζος». Ο Τζόνσον είπε ότι ενώ έβαφε τα μαλλιά του σε ένα κομμωτήριο στο παρελθόν, τώρα χρησιμοποιεί δύο προϊόντα για να καταπολεμήσει τα γκρίζα, αλλά συνεχίζει να βάφει τα μαλλιά του.

Τα δύο προϊόντα που χρησιμοποιεί είναι το GR7, μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και κατά του γκριζαρίσματος που εφαρμόζει τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και το Mayraki, ένα έγχρωμο φυτικό εκχύλισμα που εφαρμόζει μια φορά την εβδομάδα.

«Κάναμε βιοψία στα μαλλιά μου, κοιτάξαμε κάτω από το μικροσκόπιο και βλέπουμε ότι το χρώμα παράγεται κάτω από το τριχωτό της κεφαλής – έτσι στην πραγματικότητα λειτουργεί», εξήγησε.

.enikos

unsplash.com

Η έλλειψη αυτών των δύο θρεπτικών στοιχείων ίσως είναι η αιτία για το μούδιασμα σε χέρια και πόδια

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr