Οι τροφές που μπορούν να σε κάνουν αληθινά χαρούμενη

Οι τροφές που μπορούν να σε κάνουν αληθινά χαρούμενη

 

Ήξερες ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενη; Και όμως, ναι και μάλιστα δεν σου κάνουμε καθόλου πλάκα!

Τις καταναλώνεις και αμέσως νιώθεις τη διάθεσή σου να ανεβαίνει και να μειώνεται τόσο το άγχος, όσο και η κούραση.

Δες τις τροφές που μπορούν να σε κάνουν αληθινά χαρούμενη:

Ξηροί καρποί

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και σελήνιο, καθώς και σε τυροσίνη, ένα αμινοξύ (κομμάτι πρωτεΐνης) που βοηθάει στην παραγωγή ντοπαμίνης.

Λίγα καρύδια Βραζιλίας στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου είναι ιδανικά για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να τονωθεί ανά πάσα στιγμή.

Μπανάνες

Είναι ένα φρούτο πάρα πολύ πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη C, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει τόσο στο να χαλαρώσεις όσο και να αποκοιμηθείς, αν τις καταναλώσεις το βράδυ.

Ταυτόχρονα έχουν και το πλεονέκτημα πως είναι και πάρα πολύ νόστιμες. Δεν ξέρουμε αν συμφωνείς και εσύ…

Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους στην καθημερινή σου διατροφή. Οι υδατανθρακες της βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και της βιταμίνης Β6.

Επίσης, ο γλυκαιμικός δείκτης της βρώμης σε βοηθάει να μην πεινάσεις γρήγορα από την τελευταία φορά που έφαγες, πράγμα που μπορεί πανεύκολα να μεταβάλει προς το χειρότερο τη διάθεσή σου, καθώς όταν πεινάμε είναι φυσικό να έχουμε νεύρα. Πρέπει να το παραδεχτείς.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι εκτός από ασβέστιο περιλαμβάνει και προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν τη διάθεσή σου.

Αν συνδυάσεις, λοιπόν, ξηρούς καρπούς, μπανάνα, βρώμη και γιαούρτι για πρωινό ή σνακ, τότε θα έχεις το ιδανικό γεύμα που θα σου φτιάξει τη διάθεση και ίσως και ολόκληρη την ημέρα!

Κεράσια

Είναι μία εξαιρετική τροφή που μπορεί να σε βοηθήσει, μεταξύ άλλων, με τους πονοκεφάλους σου. Κι αν τα φρέσκα τα βρίσκεις μόνο την άνοιξη, τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα όλη τη χρονιά, δίνοντάς σου 365 ευκαιρίες για να φτιάξεις τη διάθεσή σου μέσα από ένα απολαυστικό γεύμα με πρωταγωνιστή αυτά τα φρούτα.

Για αυτό τρέχα και γέμισε το καλάθι σου με κεράσια.

Φωτογραφίες: Pexels

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr