Κάνε αυτή την άσκηση που κάνουν στις Μπλε Ζώνες και δεν θα ξαναπάς γυμναστήριο

Κάνε αυτή την άσκηση που κάνουν στις Μπλε Ζώνες και δεν θα ξαναπάς γυμναστήριο

Εδώ είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για να ζήσεις καλύτερα και περισσότερο.

Η άσκηση είναι τρόπος ζωής και απαραίτητη ειδικά αν κάνεις μια καθιστική εργασία. Όμως πολλές φορές μπορεί να μην προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο. Ευτυχώς με μελέτες που έχουν γίνει μπορείς να κάνεις μια άσκηση που δεν θα ξανά πας γυμναστήριο. Ποια είναι αυτή; Να ανέβεις σκάλες, που όμως λένε οι ερευνητές είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ζήσεις περισσότερο και να είσαι πιο υγιής.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Αυτό επιβεβαιώνεται από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Gianni Pes, ερευνητή στο Τμήμα Πειραματικής και Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Sassari. Ήταν το 1999 που ο ειδικός διαπίστωσε ότι ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες, απότομες πλαγιές ή λόφους συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό εξηγείται σε ένα επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «100 Years of Plenitude: Secrets of the Blue Zones»,στο Netflix, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα Dan Buettner, ο οποίος ταξιδεύει στις Μπλε Ζώνες, τις περιοχές του πλανήτη με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, για την αναζήτηση των στοιχείων που εξηγούν αυτή τη μακροζωία.

 

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της Μπλε Ζώνης ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση
Το ανέβασμα και το κατέβασμα σκαλοπατιών συνιστάται εδώ και καιρό, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της κλίσης του εδάφους και της μακροζωίας. Όπως εξηγεί ο Gianni Pes, σε μια από αυτές τις γαλάζιες ζώνες, στην περιοχή Barbagia της Σαρδηνίας, οι αιωνόβιοι κάτοικοι ασκούνται χωρίς να το καταλαβαίνουν γιατί, μεταξύ άλλων, λόγω του εδάφους, πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν λόφους καθημερινά.

Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού πήρε συνέντευξη από 300 αιωνόβιους και διαπίστωσε ότι οι απότομες πλαγιές αυτού του χωριού είναι παράγοντας μακροζωίας γιατί, μεταξύ άλλων, η αναρρίχησή τους απαιτεί επιπλέον ενεργειακή δαπάνη. Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι ανεβαίνουν τουλάχιστον 30 σκαλιά την ημέρα, ειδικά επειδή μένουν σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια, η καταμέτρηση είναι καλή.

Επιπλέον, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Gianni Pes σε συνεργασία με τους Michel Poulain και Anne Herm , υπογραμμίζει πώς τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, όπως οι ορεινές περιοχές, επηρεάζουν την εγγύηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει έντονη σωματική δραστηριότητα, ακόμη και μετά από 80 χρόνια.

Πόσες σκάλες να ανεβαινεις καθημερινά

Ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες καις θερμίδες και καταπολεμάς την κυτταρίτιδα
Η Sandra Lordén Álvarez, personal trainer εξήγησε στη Vogue, αναφερόμενη στη σωματική δραστηριότητα που ασκούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς προπόνηση και η οποία συμβάλλει επίσης στην καύση θερμίδων πως:

«Η NEAT (Μη Ασκητική Δραστηριότητα Θερμογένεση) είναι μια μη προγραμματισμένη ενεργειακή δαπάνη και μπορεί να κυμαίνεται από το περπάτημα μέχρι να πάει κανείς για ψώνια ή μέχρι να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες. Όλα αυτά μας βοηθούν να έχουμε υψηλότερη θερμιδική δαπάνη κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό, μέρα με τη μέρα, είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους».

Η Patricia Garin, θεραπεύτρια στο The Beauty Concept, επιβεβαιώνει ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας και ότι η χρήση των σκαλοπατιών βοηθά στην απαλλαγή από αυτήν. «Είναι μια πολύ απλή πρακτική που πρέπει να κάνουμε καθημερινά». Είναι μια εξαιρετική προπόνηση για το κάτω μέρος του σώματος (πόδια και γλουτοί) και μια καλή καρδιαγγειακή προπόνηση.

Η Arsenal Femenino Madrid, personal trainer αναφέρει ότι: «Είναι σημαντικό να προσέχετε τη στάση σας όταν ανεβαίνετε τις σκάλες. Όπως με κάθε σωματική δραστηριότητα, ο έλεγχος της στάσης του σώματος παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει πάντα να σφίγγετε την κοιλιακή ζώνη και επομένως να μπορείτε να κρατάτε τη σπονδυλική στήλη ίσια, χωρίς να γέρνετε προς τα εμπρός, και να διασφαλίζετε ότι οι ωμοπλάτες είναι καλά στηριγμένες. Επιπλέον, είναι επίσης ευεργετικό να κινεί κανείς έντονα τα χέρια ενώ ανεβαίνει τις σκάλες και έτσι να ενεργοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα του σώματος».

www.theissue.gr

unsplash.com

Τι προσφέρει και πώς γίνεται η αποτοξίνωση με μηλόξυδο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr