Συνένζυμο Q10: Το skincare συστατικό που εξασφαλίζει μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα

Συνένζυμο Q10: Το skincare συστατικό που εξασφαλίζει μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα

Tο συνένζυμο Q10 είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο σώμα φυσικά και ένα από τα πιο θεμελιώδη αντιοξειδωτικά
Υπάρχουν πολλές θεραπείες, προϊόντα και beauty tools διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια σφριγηλή επιδερμίδα, από την ενίσχυση του κολλαγόνου έως τη γλυπτική και την τόνωση του προσώπου με τη μέθοδο του gua sha.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Αλλά μπορεί να έχεις ανακαλύψει ακόμα το CoQ10, τον «ήρωα» των skincare συστατικών που είναι βασικός πυλώνας στην ιαπωνική ομορφιά εδώ και χρόνια. Είναι ένα συστατικό που αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Εν ολίγοις, θα πρέπει πιθανώς να προσθέσεις το CoQ10 (ή συνένζυμο Q10) στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου εάν θέλεις μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα.

Το συνένζυμο Q10 και τα οφέλη του στο δέρμα
Tο συνένζυμο Q10 είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο σώμα φυσικά και ένα από τα πιο θεμελιώδη αντιοξειδωτικά. Το συνένζυμο Q10 είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, ενώ έχει εκπληκτικά οφέλη για την περιποίηση του δέρματος. Βρίσκεται συνήθως σε toners, ενυδατικές κρέμες και κρέμες για την περιοχή κάτω από τα μάτια, που υπόσχονται να βοηθήσουν στην ομοιόμορφη απόχρωση του δέρματος και να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Ενεργοποιεί τη δραστηριότητα των κυττάρων: Το CoQ10 παίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή του ATP, το οποίο είναι πηγή ενέργειας για τις κυτταρικές διεργασίες. Καθώς μεγαλώνουμε, τα κύτταρά μας επιβραδύνονται και παράγουν λιγότερη ενέργεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ταχέως διαιρούμενα κύτταρα όπως αυτά στο δέρμα. Η έρευνα έχει δείξει ότι η αύξηση του ATP επιβραδύνει την κυτταρική γήρανση. Τα ενεργά κύτταρα του δέρματος απαλλάσσονται εύκολα από τις τοξίνες και μπορούν να κάνουν καλύτερη χρήση των θρεπτικών συστατικών

Μειώνει τις βλάβες από τον ήλιο: Το δέρμα καταστρέφεται από την έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου, οι οποίες παρέχουν μια πηγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορεί να βλάψουν το DNA των κυττάρων. Η ισχυρή αντιοξειδωτική λειτουργία του συνένζυμου Q10 προστατεύει το δέρμα σε μοριακό επίπεδο από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος: Το συνένζυμο Q10 δρα για να μπλοκάρει την τυροσινάση, η οποία βοηθά στην παραγωγή μελανίνης, πράγμα που σημαίνει ότι το συνένζυμο Q10 μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα και στην πρόληψη των μαύρων κηλίδων.

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης: Το συνένζυμο Q10 υποστηρίζει την ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Αναπληρώνει τα κύτταρα του δέρματος: Τα περισσότερα ενεργοποιημένα κύτταρα του δέρματος σημαίνουν πιο υγιή κύτταρα του δέρματος. Η προσθήκη CoQ10 στην περιποίηση της επιδερμίδας σου μπορεί να επιτρέψει στα κύτταρά σου να χρησιμοποιήσουν καλύτερα άλλα θρεπτικά συστατικά, οδηγώντας σε πιο υγιές δέρμα συνολικά.

Βοηθά στη μείωση της βλάβης των ελεύθερων ριζών: Δεδομένου ότι το συνένζυμο Q10 βοηθά στη δραστηριότητα των κυττάρων, σημαίνει επίσης ότι τα κύτταρα μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά στην αποβολή τοξινών όπως οι ελεύθερες ρίζες και στην επούλωση της βλάβης που προκαλούν.

Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών: Αυτό το συστατικό βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, τα οποία μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

jenny.gr

unsplash.com

Άσκηση για την ανακούφιση του πόνου στον ώμο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr