H πιο «εύκολη» γυμναστική, τονώνει κάθε μυ σε μόλις 20 λεπτά [βίντεο]

H πιο «εύκολη» γυμναστική, τονώνει κάθε μυ σε μόλις 20 λεπτά [βίντεο]

Πρόγραμμα γυμναστικής που τονώνει κάθε μυ σε μόλις 20 λεπτά

Ψάχνετε για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα μπορείτε να κάνετε χωρίς εξοπλισμό από την άνεση του σπιτιού σας, ενόψει του καλοκαιριού;

Οι γυμναστές Βιβιάν και Μάικ Άντο, γνωστοί και ως MrandMrsMuscle στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν επινοήσει ένα 20λεπτο πρόγραμμα που θα σμιλεύσει κάθε μυ του σώματός σας.

Οι σύνθετες ασκήσεις τους είναι σούπερ αποτελεσματικές, καθώς επιστρατεύουν περισσότερους μυς από οποιοδήποτε άλλο είδος κίνησης, δουλεύοντάς τους ταυτόχρονα. Επιπλέον, το πρόγραμμα που επιμελήθηκε το ζευγάρι που έχει 1,6 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, είναι αρκετά προκλητικό ώστε να κάνει την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά – αυξάνοντας την πιθανότητα απώλειας βάρους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα γυμναστικής

 

Η προπόνηση ξεκινά με προθέρμανση, και συγκεκριμένα με τρέξιμο επί τόπου για 30 δευτερόλεπτα, ενώ περιστρέφεται τους καρπούς. Στη συνέχεια, ξεκινάτε μερικά καθίσματα με πλευρικά τεντώματα σε εναλλασσόμενες πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.

Αυτό ακολουθείτε από βαθιά καθίσματα με τα χέρια να κινούνται με πλήρες εύρος από το πάτωμα μέχρι πάνω από το κεφάλι σας. Αυτή η κίνηση εστιάζει στους γλουτούς, τους μηρούς, τους κοιλιακούς και τους ώμους σας.

Στη συνέχεια, κάνετε μερικές άρσεις των χεριών για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, μετακινείται το ένα πόδι σας πίσω και γέρνετε προς τα πίσω με τα χέρια σας να δείχνουν προς τον ουρανό και ελαφρώς πίσω σας. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Μετά την προθέρμανση, ακολουθεί η κανονική προπόνηση κατά την οποία κάνετε μία άσκηση για 45 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ένα διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ενδιάμεσα.

Η πρώτη άσκηση είναι το «drop squat»: Κάνετε ένα μικρό πηδηματάκι και στη συνέχεια απλώνετε το ένα σας χέρι προς τα κάτω για να ακουμπήσουν τα δάχτυλά σας στο πάτωμα ενώ παράλληλα προσπαθείτε να κρατήσετε ίσια την πλάτη σας.

Η συγκεκριμένη άσκηση θα γυμνάσει τους μηρούς, τους κοιλιακούς γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους και την πλάτη σας.

Στη συνέχεια, προχωρήστε σε εναλλασσόμενες πλάγιες βυθίσεις. Ξεκινήστε όρθιοι με τα πόδια σας ενωμένα, στη συνέχεια κάνετε ένα βήμα στο πλάι λυγίζοντας το πόδι αυτό και κρατώντας το άλλο ίσιο. Εναλλάσσετε μεταξύ των ποδιών.

Ακολουθούν κι άλλες ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά και να ακολουθήσετε παράλληλα με την γυμνάστρια.

www.iefimerida.gr

unsplash.com

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Πώς να συγχωρήσετε κάποιον που δεν ζήτησε καν συγγνώμη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr