Σώμα: Τα beauty tips που θα σας χαρίσουν απαλό δέρμα

Σώμα: Τα beauty tips που θα σας χαρίσουν απαλό δέρμα

Όπως προσέχετε το πρόσωπο, έτσι φροντίστε και το σώμα.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

Πολλές φορές η περιποίηση του σώματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οι καθημερινές υποχρεώσεις και ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος μας απομακρύνουν από το να ασχοληθούμε και με αυτό. Και το πρόσωπο έχει πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε αυτό το άρθρο, όμως, το σώμα έρχεται σε πρώτο πλάνο. Διαβάστε εδώ για όλα τα beauty tips που μπορείτε να υιοθετήσετε στη δική σας bodycare routine, είναι απλά κι εύκολα και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε απαλή, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, που θα μοιάζει σαν μωρού.

Μείνετε ενυδατωμένες

Αν θέλετε το δέρμα σας να δείχνει και να είναι ενυδατωμένο, πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Η πρόσληψη νερού βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση και κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα, επομένως όχι μόνο θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα αλλά και το δέρμα σας θα φαίνεται υγιέστερο. Φροντίστε να πίνετε περίπου 2-3 λίτρα νερού την ημέρα, ενώ ένα μεγάλο μπουκάλι που θα το έχετε παντού μαζί σας θα σας βοηθήσει να μην το ξεχνάτε.

Προτιμήστε το χλιαρό νερό

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και να ερεθίσει το δέρμα. Αντίθετα, το χλιαρό είναι πιο φιλικό για την επιδερμίδα του σώματος και δε θα προκαλέσει οποιοδήποτε ερεθισμό. Η χρήση χλιαρού νερού δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος, που είναι απαραίτητα για την υγεία του διατηρώντας τον φραγμό του προστατευμένο.

Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας) μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και να δημιουργήσει χώρο για νέα, πιο υγιή. Επιπλέον, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, που μπορεί να βοηθήσει με τη σειρά της στην αποβολή των τοξινών και στην τόνωση της λάμψης της επιδερμίδας στο σώμα.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σώματος

Η χρήση αντηλιακού δεν είναι μόνο σημαντική για το πρόσωπο, αλλά και για το σώμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία ανεβαίνει και φοράτε ρούχα που εκθέτουν σημεία του σώματός σας, θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό και σε αυτές τις περιοχές.

Επιλέξτε ένα αντηλιακό σώματος με δείκτη προστασίας από 30 και πάνω, αφού μπορεί να σας προστατεύσει από την εμφάνιση πανάδων και κηλίδων, τα ηλιακά εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Διαλέξτε το κατάλληλο αφρόλουτρο

Ορισμένα αφρόλουτρα σώματος (ειδικά αυτά που περιέχουν έντονα αρώματα) μπορούν να καταστρέψουν τον φραγμό του δέρματός σας, προκαλώντας ερεθισμό και ξηρότητα. Για να μην συμβεί αυτό, αγοράστε κάποιο που να είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε αφρόλουτρα με γλυκερίνη, η οποία βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την ενυδάτωσή της.

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο, προτιμήστε αφρόλουτρα με μέλι ή shea butter, που ενυδατώνουν και κάνουν πιο απαλή την επιδερμίδα.

Μην παραμελείτε την ενυδατική σώματος

Η ενυδατική σώματος προσθέτει υγρασία στο δέρμα και το βοηθά να μη στεγνώνει για να παραμένει υγιές. Οι ενυδατικές κρέμες διεισδύουν στην επιδερμίδα του σώματος και παρέχουν ένα φράγμα που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας από αυτό.

Απλώστε την κρέμα σώματος αμέσως μετά το ντους, καθώς το δέρμα σας είναι καθαρό και οι πόροι ανοιχτοί, για να την απορροφήσουν γρήγορα.

www.vita.gr

unsplash.com

Πως θα εφαρμόσεις την Διαλείπουσα νηστεία για να Πυροδοτηθεί ο Μεταβολισμός σου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr