Τα οφέλη για να ξεκινήσεις να πίνεις τώρα τσάι λεβάντας

Τα οφέλη για να ξεκινήσεις να πίνεις τώρα τσάι λεβάντας

Αν έχει πάρει το αυτί σου το τσάι λεβάντας και σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να πίνεις, σου λέμε ότι έχεις πολύ καλούς λόγους να το κάνεις. Και θα τους διαβάσεις όλους σε αυτό το άρθρο.

Μυρίζει υπέροχα και η ιδιαίτερη γεύση του γαληνεύει την ψυχή σου. Το τσάι λεβάντας είναι επίσης ένα ιδανικό ρόφημα για τα βράδια που κάθεσαι σπίτι και θες να χαλαρώσεις, μιας και δεν περιέχει καφεΐνη.

Να γιατί πρέπει να εντάξεις το τσάι λεβάντας τώρα στην καθημερινότητά σου:
Έχει αντιοξειδωτική δράση

Η λεβάντα είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και πίνοντας το συγκεκριμένο τσάι σίγουρα θα ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου. Για αυτό μην το καθυστερείς άλλο και ξεκίνα από σήμερα κιόλας.

Βελτιώσει τη διάθεση

Η λεβάντα χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοθεραπεία, καθώς βοηθά στην χαλάρωση και στη διαχείριση του άγχους. Έρευνα δείχνει ότι οι αρωματικές ενώσεις της μπορούν να σε ηρεμήσουν και να βελτιώσουν τη διάθεσή σου.

Ειδικοί ζήτησαν από νέες μητέρες να καταναλώνουν καθημερινά για δύο εβδομάδες ένα φλιτζάνι τσάι λεβάντας, φροντίζοντας να εισπνέουν και το άρωμά του. Όσες απολάμβαναν με όλες τις αισθήσεις τους το ρόφημα είχαν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και κούρασης σε σχέση με εκείνες που δεν το μύριζαν ή δεν το έπιναν.

Βοηθάει στον ύπνο

Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν ένα ζεστό τσάι το βράδυ για να κοιμηθούν καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι τα επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητά του τσαγιού λεβάντας δεν είναι πολλά, αλλά μελέτες για άλλους τύπους λεβάντας είναι πολλά υποσχόμενες.

Για παράδειγμα, μελέτη σε νέες μητέρες την περίοδο μετά τον τοκετό διαπίστωσε ότι όσες έπαιρναν 10 βαθιές ανάσες με άρωμα λεβάντας 4 ημέρες την εβδομάδα για 8 εβδομάδες είχαν σημαντικά καλύτερη ποιότητα ύπνου. Βελτίωση στον ύπνο παρουσίασαν και φοιτητές που εφάρμοσαν στη στήθος τη νύχτα επιθέματα λεβάντας.

Περιορίζει τον πόνο στην περίοδο

Πονάς πολύ κατά την διάρκεια της περιόδου σου; Τότε μάλλον σου βρήκαμε την λύση. Μια άλλη μελέτη σε νεαρές ενήλικες γυναίκες, που μύριζαν λεβάντα για 30 λεπτά καθημερινά κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου, έδειξε ότι εμφάνισαν λιγότερο επώδυνες κράμπες μετά από δύο μήνες.

Βοηθητικό φαίνεται να είναι και το μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάθεσαι ακόμα και διαβάζεις; Τρέξε να το αγοράσεις.

unsplash.com

www.faysbook.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr