Μια μόλις Κούπα Προστατεύει από Νεφρική Ανεπάρκεια. Το Ρόφημα Έκπληξη που Θωρακίζει τα Νεφρά!

Μια μόλις Κούπα Προστατεύει από Νεφρική Ανεπάρκεια. Το Ρόφημα Έκπληξη που Θωρακίζει τα Νεφρά!

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προσφέρει προστασία στα νεφρά, μειώνοντας τον κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης!

Ποιο Ρόφημα Θωρακίζει τα Νεφρά

Στην αναζήτηση για την ιδανική διατροφή που προάγει την υγεία των νεφρών, ο καφές έχει αναδειχθεί ως ένας απρόσμενος σύμμαχος. Μια συνηθισμένη συνήθεια που πολλοί απολαμβάνουν καθημερινά, ο καφές φαίνεται να κρύβει περισσότερα οφέλη από ό,τι πιστεύαμε.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins ανακάλυψαν ότι ακόμα και ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Kidney International Reports, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα καφέ καθημερινά έχουν 15% χαμηλότερο κίνδυνο νεφρικής βλάβης, με τη μεγαλύτερη μείωση κινδύνου να παρατηρείται σε όσους πίνουν δύο έως τρία φλιτζάνια την ημέρα.

 

Προστατεύει υπέροχα τα άτομα με διαβήτη και αυτά τα άτομα πρέπει να το εκμεταλλευτούν!

Σύμφωνα με το www.wur.nl, οι προηγούμενες μελέτες των παρελθόντων ετών είχαν ήδη δείξει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον καφέ και τα νεφρά, όμως ορισμένες από αυτές τις μελέτες θεωρήθηκαν αμφιλεγόμενες από αρκετούς ερευνητές. Η νέα όμως μεγαλειώδης έρευνα ανάμεσα σε σχεδόν 80 χιλιάδες Ολλανδούς επιβεβαιώνει ότι ο καφές διατηρεί τα νεφρά μας υγιή. Αυτό ισχύει για άτομα γενικά αλλά, ιδιαίτερα για άτομα με διαβήτη. Φυσικά ο καφές πρέπει να είναι πάντα σκέτος. Καθώς η ζάχαρη επιδρά πάνω στο ανθρώπινο DNA.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, “κάθε φλιτζάνι καφέ συνδέεται με μείωση της βλάβης των νεφρών, έως και τέσσερα φλιτζάνια το πολύ. Δύο φλιτζάνια αποδίδουν περισσότερα οφέλη για την υγεία από ένα, ενώ τρία φλιτζάνια προσφέρουν ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα. Αυτό το αυξημένο όφελος σταματά μετά από τέσσερα φλιτζάνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ισχύουν για τον μαύρο καφέ χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο ανθυγιεινό πρόσθετο”.

Αυτή η προστατευτική δράση του καφέ μπορεί να οφείλεται είτε στις βιολογικά ενεργές ενώσεις που περιέχει σε συνδυασμό με την καφεΐνη είτε στην καφεΐνη καθαυτή, η οποία βελτιώνει την αιμάτωση και τη χρήση οξυγόνου από τα νεφρά

Παρόλο που ο καφές είναι το κύριο ρόφημα που συνδέεται με την προστασία των νεφρών, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και άλλες υγιεινές επιλογές. Το πράσινο τσάι, για παράδειγμα, είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και μπορεί επίσης να συμβάλλει στην υγεία των νεφρών. Επιπλέον, το νερό παραμένει το πιο σημαντικό ρόφημα για τη διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας, καθώς βοηθά στην αποβολή τοξινών από το σώμα.

Μην ξεχνάτε, η υγεία των νεφρών είναι θεμελιώδης για την συνολική ευεξία, και η προσοχή στη διατροφή μας και η συνεννόηση με τον γιατρό μας, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΠΟΙΆ ΕΊΝΑΙ Η ΜΑΓΙΚΉ ΣΎΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΈ

Ο καφές είναι ένα πολύπλοκο χημικό μείγμα που περιέχει πολλά διαφορετικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στη γεύση, το άρωμα και τις επιδράσεις του στον οργανισμό. Ας δούμε μερικά από τα βασικά συστατικά:

• Καφεΐνη: Ένα αλκαλοειδές της ξανθίνης, γνωστό για τις διεγερτικές του ιδιότητες

• Τριγονελλίνη: Ένα άλλο αλκαλοειδές που μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία

• Πολυφαινόλες: Αντιοξειδωτικές ενώσεις που είναι καλές για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία

• Χλωρογενικά οξέα: Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να έχουν πρεβιοτική δράση

• Ντιτερπένες: Όπως η καφεστόλη και το kahweol, που συνθέτουν το λάδι καφέ

• Μελανοϊδίνες: Ενώσεις που δίνουν στον καβουρδισμένο καφέ το χρώμα και τη γεύση του

Επιπλέον, ο καφές περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπίδια, αμινοξέα, καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο. Η ακριβής σύνθεση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του καφέ, τον τρόπο καλλιέργειας, την επεξεργασία και τον τρόπο παρασκευής. Οι συνθήκες ανάπτυξης και ο τρόπος καβουρδίσματος επηρεάζουν επίσης τα επίπεδα καφεΐνης και χλωρογενικών οξέων.

unsplash.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr