Αυτό είναι το είδος γυμναστικής που συμβάλλει στη σύσφιξη της επιδερμίδας

Αυτό είναι το είδος γυμναστικής που συμβάλλει στη σύσφιξη της επιδερμίδας

 

Η άσκηση με αντιστάσεις δεν ευνοεί μόνο τη διατήρηση της μυϊκής μάζας αλλά βοηθά ν’ αποκτήσουμε και πιο σφιχτή επιδερμίδα.

ΑΠΟ ΑΓΑΘΗ ΠΑΛΗΟΓΕΩΡΓΟΥ

Ερευνα μετά την έρευνα, τα δεδομένα συνεχίζουν να δείχνουν ότι η γυμναστική είναι ευεργετική, όχι μόνο για την φυσική μας κατάσταση αλλά και για το δέρμα μας. Για παράδειγμα, υπάρχουν στοιχεία ότι η γυμναστική μπορεί να ενδυναμώσει τα μιτοχόνδρια (τα κυτταρικά οργανίδια που αποκαλούνται “υπερδύναμη” ή “εργοστάσια” των κυττάρων -όχι μόνο του δέρματος αλλά κάθε κυττάρου του οργανισμού).

Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το στρες και βοηθάει να έχουμε καλύτερο ύπνο -όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά για την υγεία του δέρματος. Η μόνη περίπτωση που μπορεί οι συνήθειές σου σε σχέση με την εκγύμναση να συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του είναι να μην φοράς αντηλιακό (και να μην φροντίζεις παράλληλα για άλλα μέτρα προστασίας από τον ήλιο, όπως η επαρκής ενυδάτωση κ.α.) όταν πηγαίνεις για τρέξιμο, πεζοπορία, ορειβασία ή άλλα είδη άσκησης που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Άσκηση με αντιστάσεις, η πιο ευεργετική για το δέρμα
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, η άσκηση με αντιστάσεις (ελεύθερα βάρη, αλτήρες, kettlebells κ.α.) μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την σφριγηλότητα του δέρματος. Οι ερευνητές χώρισαν σε δύο ομάδες 56 υγιείς -αλλά όχι δραστήριες σε σχέση με τη γυμναστική- γυναίκες μέσης ηλικίας:

Το ένα γκρουπ ακολούθησε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης με αεροβική γυμναστική ενώ το άλλο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης με αντιστάσεις. Και οι δύο ομάδες γυμνάζονταν δύο φορές την ημέρα επί 16 εβδομάδες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, και τα δύο προγράμματα βελτίωσαν την ελαστικότητα του δέρματος και τη δομή των ανώτερων στοιβάδων του.

Ωστόσο, βρέθηκε ότι μόνο το πρόγραμμα εκγύμνασης με αντιστάσεις αύξησε την πυκνότητα του δέρματος, τη δομική συνοχή του που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση μιας σφιχτής επιδερμίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μόρια τα οποία αποκαλούνται διγλυκάνες και σχετίζονται άμεσα με τη σφριγηλότητα του δέρματος στα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τις γυναίκες που συμμετείχαν.

Τα οφέλη της άσκησης με αντιστάσεις στην ενδυνάμωση των μυών είναι ευρέως γνωστά ενώ στη στήλη μας έχουμε ήδη μιλήσει και για τη σύνδεσή της με την μακροβιότητα . Η αποκάλυψη όμως μίας ακόμη ευεργετικής διάστασης ως προς την θετικότατη επίδρασή της και στην επιδερμίδα μας, αποτελεί ακόμη έναν καλό λόγο για να εντάξουμε την εκγύμναση με αντιστάσεις στην workout ρουτίνα μας!

www.grace.gr

unsplash.com

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr