Τα 11 Ασύγκριτα Οφέλη του Βασιλικού που δεν θα Βρεις Αλλού

Τα 11 Ασύγκριτα Οφέλη του Βασιλικού που δεν θα Βρεις Αλλού

Η αλλιώς, όταν ο βασιλικός είναι η απάντηση σε όλα.

1. Ο βασιλικός περιέχει αντιοξειδωτικά (από την ένωση ευγενόλη) που θα μπορούσαν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες. Η ευγενόλη βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυτταρική βλάβη και να αυξήσουν τον κίνδυνο για μια ποικιλία παθήσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, της αρθρίτιδας και του διαβήτη.

 

2. Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Σε μια μελέτη σε ζώα όπου τα ζώα είχαν διαβήτη, το εκχύλισμα βασιλικού βοήθησε στη μείωση του υψηλού σακχάρου στο αίμα.

 

3. Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Ο ιερός βασιλικός, που ονομάζεται επίσης tulsi, έχει φυτοχημικά (φυτικές ενώσεις με οφέλη για την υγεία) που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από διαφορετικούς τύπους καρκίνου: καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του ήπατος, καρκίνο του στόματος και καρκίνο του δέρματος, κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών.

 

4. Ο βασιλικός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς μας. Η ευγενόλη στον βασιλικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης που βοηθά την καρδιά.

 

5. Τα αιθέρια έλαια του βοτάνου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σας.

Μελέτη: 24 υγιείς εθελοντές έλαβαν είτε ένα εικονικό φάρμακο είτε μια κάψουλα που περιείχε 300 χιλιοστόγραμμα (mg) αποξηραμένου εκχυλίσματος φύλλων tulsi μία φορά την ημέρα. Μετά από 4 εβδομάδες, όσοι έλαβαν το εκχύλισμα tulsi είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων από εκείνους που δεν το πήραν.

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Σ ΑΓΑΠΑΕΙ.

6. Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Τα αιθέρια έλαια του βασιλικού, συμπεριλαμβανομένης της ευγενόλης, της λιναλοόλης και της σιτρονελλόλης, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου φλεγμονωδών καταστάσεων όπως η αρθρίτιδα και οι καρδιακές παθήσεις

 

7. Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το Tulsi (ιερός βασιλικός) μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία. Έχει ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του άγχους και της κατάθλιψης, αυξάνουν την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά και μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Το ψυχικό στρες μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο σώμα.

8. Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Τα έλαια του βασιλικού είναι αντιβακτηριακά και μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων σε άτομα με λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ουροποιητικού, της κοιλιάς και του δέρματος. Το 2013, οι ερευνητές εφάρμοσαν γλυκό βασιλικό σε διάφορα στελέχη E. coli .

Τα βακτήρια προέρχονταν από άτομα με λοιμώξεις του αναπνευστικού, κοιλιακού, ουροποιητικού ή δέρματος, καθώς και από νοσοκομειακό εξοπλισμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το λάδι ήταν ενεργό ενάντια σε αυτά τα βακτήρια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένα παρασκευάσματα βασιλικού ελαίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία ή στην πρόληψη ορισμένων τύπων λοιμώξεων.

9. Ο βασιλικός παρέχει ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, ασβέστιο και σίδηρο.

 

10. Ο βασιλικός μπορεί να είναι καλός για την υγεία του ήπατος Μια μελέτη του 2015 σε ζώα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντιοξειδωτικά σε μορφή σκόνης που περιελάμβανε  βασιλικό, είχαν θετικό αντίκτυπο στην υγεία του ήπατος.

11.Ο βασιλικός μπορεί να προστατεύει το δέρμα μας από τη γήρανση.

Σε μια μελέτη , ο γλυκός βασιλικός έχει ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από ορισμένες επιπτώσεις της γήρανσης. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν ένα εκχύλισμα βασιλικού σε εργαστηριακά μοντέλα δέρματος. Το συμπέρασμα: τα εκχυλίσματα βασιλικού σε τοπικές κρέμες δέρματος μπορεί να βελτιώσουν την ενυδάτωση του δέρματος και να μειώσουν την τραχύτητα και τις ρυτίδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr