4 τροφές με Πεπτίδια για Επιδερμίδα Δέκα Χρόνια Νεότερη.

4 τροφές με Πεπτίδια για Επιδερμίδα Δέκα Χρόνια Νεότερη.

Τα πεπτίδια αποτελούν επανάσταση στην κοσμετολογία και έχουν αλλάξει σελίδα στην ιστορία της . Οι γυναίκες τα επιλέγουν πλέον φανατικά καθως έχουν απολαύσει τις ευεργεσίες του αλλά και ένα ολοένα νεανικότερο δέρμα. Όμως τα πεπτίδια δεν βρισκονται μόνο στα καλλυντικά αλλά κυρίως στις τροφές που μπορούν να αντιστρέψουν τον χρόνο και τις φθορές του.

Η διατροφή είναι το κλειδί για να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα. Η από του στόματος πρόσληψη πεπτιδίων μέσω τροφών και συμπληρωμάτων βελτιώνει τη σύνθεση κολλαγόνου και τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος και επιδιορθώνει τον φυσικό φραγμό του δέρματός σας. 

1. Γάλα

Το γάλα ως φυσική πηγή πεπτιδίων για το δέρμα

Το γάλα είναι μια από τις πιο άφθονες πηγές διαιτητικών πεπτιδίων. Τα βιοενεργά πεπτίδια που περιέχονται στο γάλα ήταν τα πρώτα πεπτίδια που προέρχονται από τρόφιμα που μελετήθηκαν ευρέως. Το γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος και καζεΐνη. Μετά την πέψη, και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να υποστούν επεξεργασία σε έναν αριθμό πεπτιδίων που έχουν αντιμικροβιακά και θεραπευτικά οφέλη. Απλά προσέξτε καθώς η κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Επιλέξτε βιολογικές ποικιλίες και ποικιλίες που τρέφονται με χόρτο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γρήγορη συμβουλή
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νωπό γάλα τοπικά για την περιποίηση του δέρματος, εφαρμόζοντάς το ως τονωτικό, απολεπιστικό ή ενυδατικό.

2. Αυγά
Αυτά είναι πλούσιες πηγές διαιτητικών πεπτιδίων. Τα πεπτίδια IRW και IQW έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά.

3. Σόγια
Η σόγια ως φυσική πηγή πεπτιδίων για το δέρμα

Η σόγια και πολλά άλλα φασόλια περιέχουν πεπτίδια που σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Μια μελέτη ισχυρίζεται ότι τα πεπτίδια σόγιας έχουν αντιοξειδωτικές και αντι-κουραστικές ιδιότητες. Ισχυρίζεται επίσης ότι το πεπτίδιο σόγιας μπορεί να αυξήσει το κολλαγόνο Τύπου Ι στο σώμα σας .

4. Ψάρια και κρέας
Τα ψάρια, ειδικά τα θαλάσσια ψάρια, είναι μια πλούσια πηγή βασικών πεπτιδίων και πρωτεϊνών. Τα πεπτίδια στα ψάρια μπορούν να αποτρέψουν τη φωτογήρανση του δέρματος . Τα οστά και το δέρμα του ψαριού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κολλαγόνο. Το κολλαγόνο που προέρχεται από τη θάλασσα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός καθαριστής ελεύθερων ριζών.

Ακόμη και το κρέας, όπως το χοιρινό , το μοσχάρι και το κοτόπουλο, είναι μια πλούσια πηγή βιοδραστικών πεπτιδίων.

Παρενέργειες Πεπτιδίων

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα πεπτιδίων, μπορεί να παρατηρήσετε ορισμένες παρενέργειες και συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ερυθρότητα
Φλεγμονή
Κνησμός
Εξάνθημα

Για να αποφύγετε τις παρενέργειες,  φροντίστε πάντα να κάνετε ένα τεστ εμπλάστρου πριν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν. Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πεπτίδιο, φροντίστε να μάθετε αν είστε αλλεργικοί σε αυτό ή όχι. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης δέρματος.

8 Ενεργειακά ενισχυτικά για την αντιμετώπιση της εμμηνοπαυσιακής κόπωσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr