Σαπούνι Ενεργού Άνθρακα: Τι Κάνει στις Ρυτίδες, τις Ουλές, την Ψωρίαση, Το Έκζεμα, τις Δερματοπάθειες, το Λιπαρό Δέρμα στην Αποτοξίνωση κ.α.

Σαπούνι Ενεργού Άνθρακα: Τι Κάνει στις Ρυτίδες, τις Ουλές, την Ψωρίαση, Το Έκζεμα, τις Δερματοπάθειες, το Λιπαρό Δέρμα στην Αποτοξίνωση κ.α.

Τα τελευταία χρόνια, το σαπούνι με κάρβουνο έχει κάνει μεγάλη αναταραχή στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας και αυτό εξηγείται. Είναι κατασκευασμένο από ενεργό άνθρακα, ένα φυσικό συστατικό γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά τοξίνες, ρύπους και δυσάρεστες οσμές. Ο ενεργός άνθρακας ωφελεί το δέρμα με πολλούς τρόπους.

Η συμπερίληψη ενεργού άνθρακα σε καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης σώματος και δέρματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απορροφήσετε και να αφαιρέσετε έλαια και υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στους πόρους σας.

Το σαπούνι με άνθρακα θεωρείται μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Σε συνδυασμό με άλλες ουσίες που επουλώνουν το δέρμα, μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Το σαπούνι άνθρακα είναι κατασκευασμένο από ενεργό άνθρακα. Ο ενεργός άνθρακας έχει κερδίσει πρόσφατα μεγάλη προσοχή στις βιομηχανίες υγείας και ομορφιάς. Είναι κατασκευασμένο από φυσικές πηγές άνθρακα όπως τύρφη, συνηθισμένο κάρβουνο, ξύλο ή φλοιό καρύδας.

Το σαπούνι με άνθρακα δεσμεύει τη βρωμιά και το λίπος στο δέρμα και μπορεί να απορροφήσει ρύπους χίλιες φορές βαρύτερους από το βάρος του. Μια πρέζα ενεργού άνθρακα μπορεί να αφήσει το δέρμα σας απίστευτα καθαρό με τη μισή προσπάθεια.

Ο ενεργός άνθρακας, γνωστός και ως ενεργός άνθρακας, είναι μια άοσμη, λεπτή μαύρη σκόνη. Παρασκευάζεται θερμαίνοντας κάρβουνο σε υψηλές θερμοκρασίες και ενεργοποιώντας τον με οξειδωτικό αέριο ή άλλη χημική ουσία. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την επιφάνεια του άνθρακα και δημιουργεί πόρους που μπορούν να απορροφήσουν τους ρύπους. Τα καρύδια, το ξύλο, η τύρφη, τα απορρίμματα χαρτοποιίας και τα κουκούτσια φρούτων χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενεργού άνθρακα.

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να προσκολληθεί και να απορροφήσει ακαθαρσίες από τους πόρους σας. Ωστόσο, στην πράξη, αυτό μπορεί να μην ισχύει. Σύμφωνα με μια μελέτη, ο ενεργός άνθρακας χρειάζεται μερικές ώρες για να κάνει τα θαύματά του αφού έρθει σε επαφή με μια ουσία .

Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος να πειραματιστείτε με ενεργό άνθρακα σε καλλυντικά προϊόντα, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τα πλεονεκτήματα του στη φροντίδα του δέρματος 

Ο ενεργός άνθρακας και ο κανονικός άνθρακας φαίνονται παρόμοια, αλλά υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διακρίσεις. Ο ενεργός άνθρακας είναι πιο πορώδης, έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και είναι πιο καθαρός από τον κανονικό άνθρακα.

Η πορώδης φύση και η μεγάλη επιφάνεια του ενεργού άνθρακα βοηθούν στην αποτελεσματική απορρόφηση των τοξινών και άλλων ρύπων. Αν και ο κανονικός άνθρακας είναι επίσης απορροφητικός, δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο ο ενεργός άνθρακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:
Ένα κουταλάκι του γλυκού ενεργού άνθρακα έχει απορροφητική επιφάνεια ισοδύναμη με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το σαπούνι με κάρβουνο προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα. 

Οφέλη του σαπουνιού άνθρακα για το δέρμα
Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε σαπούνι ενεργού άνθρακα στο πρόσωπο και το σώμα σας. Βρίσκεται σε πολλά καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Αν και δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά, αναγνωρίζεται ως ένα φανταστικό βιολογικό προϊόν για χρήση σε λιπαρό δέρμα. Απορροφά τις τοξίνες και αφαιρεί την πιο επίμονη βρωμιά και το φραγμένο λίπος.

Τα σαπούνια με κάρβουνο κάνουν το δέρμα σας λείο και απαλλαγμένο από ανεπιθύμητα έλαια . Ωστόσο, τα σαπούνια με ενεργό άνθρακα δεν είναι φτιαγμένα μόνο από άνθρακα. Περιέχουν ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και άλλα αιθέρια έλαια. Αυτά τα έλαια αφήνουν ένα λεπτό άρωμα στο δέρμα σας και αυξάνουν την υγεία της επιδερμίδας.

Το σαπούνι με άνθρακα λειτουργεί σε όλους τους τύπους δέρματος. 

1. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος
Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος στο σώμα προκαλεί λιπαρότητα του δέρματος. Ενώ το σμήγμα συνήθως ωφελεί το δέρμα, η υπερβολική παραγωγή του μπορεί να φράξει τους πόρους. Το πορώδες χαρακτηριστικό του ενεργού άνθρακα απορροφά αποτελεσματικά αυτή την περίσσεια λιπαρότητας και αφήνει το δέρμα σας φρέσκο.

2. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακμής

Το σαπούνι με ενεργό άνθρακα είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία της ακμής. Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και των ρύπων του δέρματος και βοηθά στη θεραπεία της ακμής. Αφαιρεί ακόμη και τα σημάδια ακμής από το πρόσωπο.

3. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης
Το σαπούνι με άνθρακα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης

Το σαπούνι με άνθρακα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Το σαπούνι με ενεργό άνθρακα βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος. Είναι ένα απολεπιστικό που απομακρύνει τις τοξίνες και τα βακτήρια από το δέρμα. Σύμφωνα με ανέκδοτα στοιχεία, αυτές οι ιδιότητες μπορεί επίσης να αποδειχθούν ευεργετικές στη χρήση σαπουνιού με άνθρακα για τη θεραπεία του εκζέματος, της δερματίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων. Ωστόσο, ελέγχετε πάντα με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε σαπούνι με άνθρακα για τη θεραπεία της ψωρίασης.

4. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μεγέθους των πόρων
Η βρωμιά εγκαθίσταται στους πόρους του δέρματός σας όταν περνάτε πολύ χρόνο στη ρύπανση. Ως αποτέλεσμα, οι πόροι φαίνονται μεγάλοι και ορατοί στο πρόσωπο. Ο άνθρακας αφαιρεί τα υπολείμματα και αντιμετωπίζει τους φραγμένους πόρους συρρικνώνοντάς τους.

5. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης
Το σαπούνι με άνθρακα μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση. Αυτό το αντιγηραντικό σαπούνι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και στην αναζωογόνηση του προσώπου.

6. Μπορεί να ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος
Το σαπούνι άνθρακα είναι συμβατό με όλους τους τύπους δέρματος. Μπορεί να αφαιρέσει την υπερβολική λιπαρότητα από το λιπαρό δέρμα ενώ το θρέφει. Παρέχει επίσης ενυδατικά οφέλη για το ξηρό δέρμα και είναι κατάλληλο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Επιπλέον, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δερματικές αλλεργίες καθώς και την ερυθρότητα του προσώπου.

7. Είναι Φυσικό Απολεπιστικό
Η απολέπιση με σαπούνι άνθρακα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υπερβολική λιπαρότητα. Η υφή του προσφέρει ήπια και φυσική απολέπιση. Το σαπούνι με άνθρακα ενισχύει επίσης τη λάμψη του δέρματος εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα . Επιπλέον, το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει νεανικό και ελαστικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν άνθρακα για τη θεραπεία της πιτυρίδας λόγω των απολεπιστικών ιδιοτήτων του. Μπορεί επίσης να απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητας από το τριχωτό της κεφαλής και ενδεχομένως να το αποτοξινώσει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αντιπιτυριδική δράση του σαπουνιού με κάρβουνο και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν τριχολόγο για σωστή θεραπεία.

8. Μπορεί να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα σας

Καλό είναι να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο δέρμα σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το σαπούνι με κάρβουνο αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητας, τη βρωμιά και άλλους ρύπους και διατηρεί το δέρμα σας καθαρό και χωρίς λιπαρότητα. Άλλα καθαριστικά αφαιρούν τη βρωμιά και τη λιπαρότητα στην επιφάνεια του δέρματος. Αντίθετα, το σαπούνι με κάρβουνο διεισδύει σε βάθος και απομακρύνει ακόμη και τους ρύπους του δέρματος που βρίσκονται σε βάθος. Η καθημερινή χρήση αυτού του σαπουνιού θα βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης πόρων.

9. Μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρυτίδες
Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να προσφέρει αντιγηραντικά οφέλη. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η χρήση σαπουνιού άνθρακα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, με αποτέλεσμα το δέρμα με ομοιόμορφη υφή και νεανικότητα. Ωστόσο, οι αντιγηραντικές επιδράσεις του άνθρακα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες.

Γρήγορη συμβουλή
Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ενεργό άνθρακα στο δέρμα για να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών και των μελισσών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι άνθρακα για καλύτερα αποτελέσματα;

Πλύνετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας σαπούνι με κάρβουνο με ζεστό νερό, ώστε να φύγουν η βρωμιά και το λάδι.

Απλώστε το σαπούνι με κάρβουνο με τα χέρια σας, αποφεύγοντας τα μάτια και το στόμα σας.

Καθαρίστε το δέρμα σας με απαλές κυκλικές κινήσεις, εστιάζοντας στη ζώνη Τ και τις επιρρεπείς στην ακμή περιοχές.

Τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας για 30 έως 60 δευτερόλεπτα εάν έχετε ξηρό δέρμα.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας για 1 έως 2 λεπτά.
Για να στεγανοποιήσετε τους πόρους σας, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια με ελάχιστο κρύο.
Στεγνώστε απαλά το δέρμα σας χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα.

Εφαρμόστε ένα τόνερ που ελαχιστοποιεί τους πόρους και μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό για να ολοκληρώσετε την φροντίδα.

Τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για το δέρμα δεν είναι επιστημονικά επαληθευμένα. Κατά συνέπεια, πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του.

Πιθανές αλλεργίες και παρενέργειες

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα ισχυρό καθαριστικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε μερικούς ανθρώπους.

Μπορεί να οδηγήσει σε τραχιά απολέπιση δέρματος εάν η σκόνη άνθρακα δεν είναι καλή.
Όλες οι μάρκες ενδέχεται να μην δίνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των ματιών εάν εισέλθει στο μάτι.
Μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, πρήξιμο και κνησμό.
Σημείωση: Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα οποιουδήποτε νέου προϊόντος περιποίησης δέρματος στο εσωτερικό του καρπού σας πριν το χρησιμοποιήσετε στο υπόλοιπο σώμα ή το πρόσωπό σας.

www.stylecraze.com

unsplash.com

Πώς να πεις αντίο στα βαριά και πρησμένα πόδια

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr