Κάντε αυτό με το σώμα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να δοκιμάσετε τα επίπεδα σιδήρου σας

Κάντε αυτό με το σώμα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να δοκιμάσετε τα επίπεδα σιδήρου σας

Ο σίδηρος είναι ένα από εκείνα τα βασικά μέταλλα που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρά σας, υποστηρίζει την παραγωγή ορμονών και βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα (σύμφωνα με τον  Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό ).

Οι γυναίκες μεταξύ 18 και εμμηνόπαυσης χρειάζονται 18 χιλιοστόγραμμα σιδήρου κάθε μέρα, ενώ οι άνδρες άνω των 19 και όλοι οι ενήλικες άνω των 51 θα πρέπει να στοχεύουν σε 8 χιλιοστόγραμμα την ημέρα (σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ).

Εάν έχετε ορισμένες παθήσεις όπως καρκίνο, γαστρεντερικές διαταραχές ή καρδιακή ανεπάρκεια, μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να πάρετε αρκετό σίδηρο.

Επειδή ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, η απώλεια αίματος μέσω της εμμήνου ρύσεως ή της αιμοδοσίας μπορεί επίσης να σας κάνει πιο ευαίσθητους σε έλλειψη σιδήρου.

Μπορεί να μην παρατηρήσετε εάν τα επίπεδα σιδήρου σας είναι χαμηλά στην αρχή . Το σώμα σας αποθηκεύει σίδηρο στους μύες και στο μυελό των οστών. Μόλις εξαντλήσετε αυτές τις αποθήκες σιδήρου, το σώμα σας δεν μπορεί να στείλει τόσο πολύ οξυγόνο στο σώμα σας. Μπορεί να το δείτε εάν αρρωστήσετε πιο συχνά, έχετε προβλήματα συγκέντρωσης ή έχετε προβλήματα στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι κοινά με άλλες παθήσεις, αλλά μπορείτε να ελέγχετε τα επίπεδα σιδήρου σας κάθε χρόνο δοκιμάζοντας εάν ζαλίζεστε ή όχι όταν στέκεστε όρθιοι ή κάθεστε αφού ξαπλώσετε.

Το αίσθημα ζάλης μπορεί να σημαίνει αναιμία από έλλειψη σιδήρου

Σύμφωνα με το The Healthy , εάν ζαλίζεστε κάθε φορά που σηκώνεστε από την κατάκλιση, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα σας. Αν και η ζάλη δεν είναι άμεση αιτία χαμηλών επιπέδων σιδήρου, η έλλειψη σιδήρου προκαλεί μια αλυσίδα γεγονότων, σύμφωνα με την GoodRx Health . Επειδή το σώμα σας χρειάζεται σίδηρο για να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, γίνεται λιγότερο ικανό να μεταφέρει οξυγόνο στο σώμα σας. Όταν σηκώνεστε όρθιος αφού ξαπλώσετε για λίγο, αυτό απαιτεί να στείλετε πολύ οξυγόνο στον εγκέφαλο και την καρδιά σας. Τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση του καρδιακού παλμού σας για να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του οξυγόνου μέσω του σώματός σας. Αυτό μπορεί επίσης  να σας προκαλέσει ζάλη .

Αν και η ζάλη όταν σηκώνεστε είναι μια εξέταση που μπορείτε να κάνετε κάθε χρόνο για να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου σας, είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου σας από το γιατρό σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας , μια πλήρης αιματολογική εξέταση (CBC) μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, τον μέσο κυτταρικό όγκο και τον κορεσμό σιδήρου για να διαπιστωθεί εάν έχετε σιδηροπενική αναιμία .

Η ζάλη μπορεί επίσης να σημαίνει χαμηλή αρτηριακή πίεση

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να αισθάνεστε ζάλη μετά την όρθια στάση. Εάν ο γιατρός σας λέει ότι τα επίπεδα σιδήρου σας είναι επαρκή, το αίσθημα ζάλης μετά την όρθια στάση μπορεί να οφείλεται σε ορθοστατική υπόταση, η οποία είναι μια μορφή χαμηλής αρτηριακής πίεσης , σύμφωνα με τον Houston Methodist . Μπορεί επίσης να αισθανθείτε λιποθυμία ή αδυναμία αφού σηκωθείτε.

Όταν το σώμα σας είναι ξαπλωμένο για πολλή ώρα, η αρτηριακή σας πίεση θα πέσει καθώς σηκώνεστε πολύ γρήγορα. Το αίμα σας λιμνάζει προσωρινά στα πόδια σας, προκαλώντας ένα αίσθημα ζαλάδας. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση της αρτηριακής σας πίεσης επειδή η έλλειψη νερού μειώνει τον συνολικό όγκο του αίματος στο σώμα σας. Πιθανότατα γνωρίζετε ότι το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, αλλά προκαλεί επίσης πτώση της αρτηριακής σας πίεσης ενώ πίνετε. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη όταν σηκώνεστε. Τα φάρμακα για τον πόνο στο στήθος, την κατάθλιψη και τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν ορθοστατική υπόταση. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το τεστ stand-up μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ζάλη εάν έχετε ήδη παθήσεις όπως καρδιακή βαλβίδα, ενδοκρινικά προβλήματα ή άνοια.

www.healthdigest.com

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Συμβουλές Διατροφής Για Τον Διαβήτη: Πώς Να Ελέγξετε Τα Υψηλά Επίπεδα Σακχάρου Στο Αίμα Στο Σπίτι Φυσικά Χωρίς Φάρμακα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr