Αποφύγετε την Τοξική Υπερφόρτωση στο Ήπαρ: Γνωρίστε το Milk Thistle

Αποφύγετε την Τοξική Υπερφόρτωση στο Ήπαρ: Γνωρίστε το Milk Thistle

Οι παράγοντες του τρόπου ζωής, επηρεάζουν την υγεία.

Αν έχετε αλλάξει τη διατροφή σας και δεν βλέπετε βελτίωση στην υγεία σας, οι τοξίνες μπορεί να είναι ο λόγος. Παρόλο που η γενετική μας δεν έχει αλλάξει εδώ και χιλιάδες χρόνια, η έκθεση σε τοξίνες έχει αυξηθεί δραματικά.

 

Το Milk Thistle είναι ένα βότανο που προστατεύει το ήπαρ, βοηθώντας στην προστασία και την αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη από τοξίνες.

Πώς Προκαλείται η Τοξική Υπερφόρτωση

Το ήπαρ σας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας μετά το δέρμα. Είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες σημαντικές λειτουργίες, όπως η πέψη και ο μεταβολισμός, αλλά κυρίως φιλτράρει τις τοξίνες από τα τρόφιμα και το περιβάλλον σας.

Όταν το ήπαρ υπερφορτώνεται με τοξίνες και δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί γρήγορα, προκαλείται χρόνια φλεγμονή στο σώμα, εμποδίζοντας την αποτοξίνωση και δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο συσσώρευσης τοξινών και αύξησης φλεγμονής. Στη λειτουργική ιατρική, αυτό ονομάζεται τοξικό φορτίο. Ο μόνος τρόπος για να σπάσετε τον κύκλο είναι να μειώσετε την έκθεσή σας στις τοξίνες και να υποστηρίξετε τη φυσική αποτοξίνωση του ήπατος.

Πώς να Καταλάβετε Εάν Έχετε Τοξική Υπερφόρτωση

 

Άσχημη αναπνοή και μυρωδιά σώματος
Λαχτάρα για ζάχαρη
Συνεχείς αλλεργίες
Δερματικά προβλήματα όπως ακμή ή εξανθήματα
Δυσκολία στην απώλεια βάρους
Εγκεφαλική ομίχλη
Πόνος στις αρθρώσεις
Άγχος ή κατάθλιψη
Αν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τη δυνατότητα αποτοξίνωσης και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό .

Ανακαλύψτε τις Πηγές των Περιβαλλοντικών Τοξινών

Στο περιβάλλον μας, οι τοξικές χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον θυρεοειδή και άλλες χρόνιες παθήσεις. Ας δούμε πέντε βασικές τοξίνες και τις πηγές τους:

  • Υπερχλωρικά άλατα: Αυτά τα άλατα είναι υποπροϊόντα της παραγωγής καυσίμων για αεροπλάνα και εντοπίζονται στις αλυσίδες παροχής πόσιμου νερού και τροφίμων, συνδεόμενα με προβλήματα θυρεοειδούς. Ακόμη και χαμηλά επίπεδα έκθεσης μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον θυρεοειδή, οπότε επιλέξτε καθαρισμένο πόσιμο νερό για να τα αποφύγετε.
  • Επιβραδυντικά φλόγας: Αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνται σε έπιπλα, υπολογιστές και τηλεοράσεις, συνδεόμενες με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά. Χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα στο σπίτι, μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας.
  • Ξενοοιστρογόνα: Χημικές ουσίες σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας που δρουν ως οιστρογόνα στο σώμα, προκαλώντας ορμονικές ανισορροπίες.
  • PFOA (Υπερφθοροκτανοϊκό οξύ): Χρησιμοποιείται για την κατασκευή τεφλόν και άλλων προϊόντων, με υψηλές συγκεντρώσεις να συνδέονται με παθήσεις του θυρεοειδούς. Αποφύγετε τα PFOA χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη, αποθηκεύοντας τρόφιμα σε γυάλινα δοχεία και ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση τροφίμων συσκευασμένων σε πλαστικό.
  • Πλαστικά: Πέρα από την περιβαλλοντική ζημιά, τα πλαστικά μπορούν να βλάψουν και την υγεία. Το αντιμόνιο εκπλύεται από πλαστικά μπουκάλια και οι φθαλικές ενώσεις μειώνουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Η δισφαινόλη Α (BPA) μειώνει την ευαισθησία του θυρεοειδούς. Αποφύγετε τα πλαστικά αποθηκεύοντας τρόφιμα σε γυάλινα ή ατσάλινα δοχεία και μη θερμαίνετε τρόφιμα σε πλαστικό.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις τοξίνες που εκτιθέμεθα καθημερινά.

Πώς να Ελαχιστοποιήσετε τις Επιπτώσεις των Περιβαλλοντικών Τοξινών

Για να μειώσετε τις επιπτώσεις των τοξινών, συζητήστε με έναν γιατρό λειτουργικής ιατρικής και κάντε εξετάσεις για να δείτε πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η ηπατική λειτουργία και οι δείκτες νεφρών. Προτείνεται να κάνετε και εξειδικευμένες εξετάσεις για βαρέα μέταλλα, μούχλα, glyphosate και άλλες χημικές ουσίες.

Υποστηρίξτε το ήπαρ σας μειώνοντας την ποσότητα των τοξινών που πρέπει να επεξεργαστεί και καθαρίζοντας τις τοξίνες που ήδη υπάρχουν στο σώμα σας. Οι διαδικασίες αποτοξίνωσης του ήπατος έχουν δύο φάσεις: Η φάση 1 αφορά την οξείδωση των τοξινών, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες που πρέπει να αποβληθούν από το σώμα στη φάση 2. Αν η φάση 2 είναι υποτονική, αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως εγκεφαλική ομίχλη και αϋπνία.

Milk Thistle για Υποστήριξη του Ήπατος

Το Milk Thistle είναι ένα βότανο που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το ήπαρ. Είναι γνωστό για τις γαλακτώδεις φλέβες του στα φύλλα και έχει μακρά ιστορία στη Δυτική Βοτανική Ιατρική για την υποστήριξη της ηπατικής λειτουργίας. Είναι ένα ηπατοπροστατευτικό βότανο που προστατεύει και αποκαθιστά τα ηπατικά κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από τοξίνες. Περιέχει ενώσεις που μειώνουν τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες.

Υποστήριξη Αποτοξίνωσης μέσω Διατροφής και Άσκησης

Εκτός από τη χρήση βοτάνων όπως το γαϊδουράγκαθο, είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στη διατροφή μας για να υποστηρίξουμε την αποτοξίνωση του οργανισμού. Πρέπει να εστιάσουμε στην κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών, τα οποία περιέχουν φυλλικό οξύ που βοηθά στη μεθυλίωση – μια διαδικασία που συμβάλλει στην αποτοξίνωση. Επίσης, λαχανικά πλούσια σε θείο όπως λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και σπαράγγια είναι σημαντικά. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν γλουταθειόνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για την ενεργοποίηση των φάσεων 1 και 2 της ηπατικής αποτοξίνωσης.

Είναι επίσης αναγκαίο να ασκείτε το σώμα σας, καθώς η εφίδρωση είναι ο φυσικός τρόπος αποτοξίνωσης του οργανισμού. Πολλές τοξίνες απελευθερώνονται μέσω του ιδρώτα. Για αυτό, η πρακτική της γιόγκα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ολικής Επαναφοράς βοηθά στην αποτοξίνωση μαζί με το γαϊδουράγκαθο και τις φυτικές συνταγές. Είτε κάνετε γιόγκα είτε πηγαίνετε σε σάουνα, βεβαιωθείτε ότι ενσωματώνετε δραστηριότητες που προκαλούν εφίδρωση στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα.

Όταν αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας για να εστιάσετε σε ολόκληρα τρόφιμα που βοηθούν στην αποτοξίνωση και μειώσετε την έκθεσή σας σε τοξίνες, θα παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα σας:

  • Το δέρμα σας θα γίνει πιο καθαρό, καθώς μειώνεται η τοξική έκθεση και λιγότερες τοξίνες απεκκρίνονται μέσω του δέρματος.
  • Θα σκέφτεστε πιο καθαρά και θα έχετε περισσότερη ενέργεια.
  • Θα κινείστε με λιγότερο πόνο και θα αισθάνεστε γενικά λιγότερη φλεγμονή.

Το σώμα σας έχει τη φυσική ικανότητα να αποτοξινώνεται, αλλά λόγω των περιβαλλοντικών παραγόντων στη σύγχρονη ζωή, πρέπει να κάνουμε επιλογές που υποστηρίζουν την αποτοξινωτική ικανότητα του σώματος και δεν αυξάνουν το τοξικό φορτίο.

unsplash.com

www.vwoman.gr

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr