Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

 

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα περιποίησης λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Πολλά από αυτά όμως περιέχουν τοξικές, καρκινογόνες και αλλεργιογόνες ουσίες και σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα μας. Αυτό το άρθρο λοιπόν σας παρουσιάζει μια νέα σπιτική πρόταση που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στη καθημερινότητα σας. Τώρα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαμπουάν και αφρόλουτρο πιο εύκολα από όσο φαντάζεστε με μονάχα δύο απλές κινήσεις.

Τα υλικά είναι απλά και μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα!. Τα μόνα που θα χρειαστούμε είναι 1 μπάρα σαπούνι Καστίλης (ελαιολάδου) το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή συνταγή από την Ιθάκη ή να το αγοράσετε σε μεγάλες, οικονομικές ποσότητες και θα εκπλαγείτε από το πόσο φθηνό είναι. Αν αυτό δεν σας κάνει τότε η άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαπούνι βρίσκεται στο σπίτι σας.

Τέλος λίγο νερό και ένας τρίφτης τυριού είναι τα τελευταία ‘’σύνεργα’’ που θα χρειαστούμε. Να θυμάστε ότι από το σκληρό σαπούνι θα μας βγει η διπλάσια ποσότητα υγρού σαπουνιού οπότε μας συμφέρει πολύ πιο οικονομικά από τι τα κατασκευασμένα προϊόντα αυτού του είδους.

Η διαδικασία της παραγωγής είναι εξίσου απλή. Αρχικά τρίβουμε τη μπάρα σαπουνιού με τον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τόση ποσότητα νερού όση χρειάζεται για να καλύψει τα τρίμματα. Τη επόμενη μέρα αφού το έχουμε αφήσει να ‘’σταθεί’’, παρατηρούμε ότι το σαπούνι έχει διαλυθεί και τη θέση του έχει πάρει ένα παχύρρευστο μείγμα σε υγρή μορφή. Η επόμενη μας κίνηση είναι να το ανακατέψουμε καλά και αν δούμε ότι παραμένει παχύρευστο τότε προσθέτουμε λίγη ακόμα ποσότητα νερού.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε διάφορα άλλα έλαια ανάλογα με το ποία θέλουμε να είναι η χρήση τους αλλά και με το τι επιθυμεί να πετύχει η καθεμία από εμάς. Ενδεικτικά μπορείτε να προσθέσετε έλαιο λεβάντας για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να έχουν ήσυχο ύπνο ή έλαιο τεϊόδεντρου για το καθαρισμό και τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής ή ακόμα και έλαιο μέντας για πιο αποτελεσματικό ξύρισμα.. Η απόδοση τους θα σας καταπλήξει και κυριολεκτικά θα ‘’εθιστείτε’’ σε αυτό.

Τολμήστε να το δοκιμάσετε και δεν θα χάσετε!!!

ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΣΤΙΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr