Οι κρυφοί προδότες της ηλικίας

Οι κρυφοί προδότες της ηλικίας

Επιλέγουμε –και σωστά- τις καλύτερες αντιγηραντικές συνθέσεις για το πρόσωπο, τα μάτια και το λαιμό. Μόνο που μπορούμε εύκολα να προδοθούμε από τα σημάδια του χρόνου που εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένουμε: στους αγκώνες και τα γόνατα …

Το χαρακτηριστικό της περιοχής που περιβάλλει τις αρθρώσεις των γονάτων και των αγκώνων, είναι η περίσσεια δέρματος η οποία επιτρέπει την αβίαστη κίνησή τους. Αυτό όμως είναι και το «αδύνατο σημείο» τους, αφού επιτρέπει, όταν χάνεται με το χρόνο η ελαστικότητά του, την ταχύτερη εγκατάσταση των σημαδιών γήρανσης.

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή,

 

Μεγαλώνοντας, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, όπως γνωρίζουμε, επιβραδύνεται . Η περιοχή των αγκώνων και των γονάτων όμως παρουσιάζει ένα ακόμα πρόβλημα: με τη διαρκή πίεση, ή την τριβή με… κάτι – ακουμπάμε, γονατίζουμε και βέβαια φοράμε ρούχα-, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται και το δέρμα σκουραίνει, γίνεται σκληρό και τραχύ με αποτέλεσμα οι πτυχώσεις του να γίνονται εντονότερες. Δεν είναι τυχαίο που οι αγγλοσάξονες μιλούν για… elephant elbows, τους αγκώνες του ελέφαντα…Στο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί η φυσιολογική μείωση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ιστοί στήριξης της επιδερμίδας ατονούν, η ελαστικότητά της δεν αρκεί για να επαναφέρει το παραπανίσιο δέρμα στη θέση του και η χαλάρωση κάνει την εμφάνισή της-γίνεται μάλιστα ακόμα πιο ορατή αν συμπέσει με μια απότομη απώλεια βάρους.

6 διορθωτικές κινήσεις

Απολέπιση: Τα ΑΗΑ, έχουν κερατολυτική δράση, χαλαρώνουν δηλαδή τους δεσμούς μεταξύ των επιφανειακών κυττάρων, διευκολύνοντας έτσι την απομάκρυνσή τους. Με συστηματική χρήση, η επιδερμίδα λειαίνεται και γίνεται πιο απαλή. Αναζητήστε μια απολεπιστική σύνθεση, κατά προτίμηση με γλυκολικό οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα –η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην περιοχή- και χρησιμοποιήστε την στους αγκώνες και στα γόνατα, για 2 εβδομάδες, νύχτα παρά νύχτα. Αν δεν παρατηρήσετε κάποιον ερεθισμό, συνεχίστε με χρήση κάθε νύχτα. Tip: ενισχύστε την απολεπιστική δράση των ΑΗΑ, κάνοντας την ώρα του πρωινού, ελαφρύ scrub με το γάντι του μπάνιου.
Ενισχυμένη ενυδάτωση:Οι ανάλαφρες λοσιόν σώματος που χρησιμοποιούμε συνήθως, δεν καταφέρνουν να διαπεράσουν την τραχιά και παχιά επιδερμίδα των αγκώνων και των γονάτων και να ενυδατώσουν σε βάθος . Αναζητήστε μια σύνθεση εμπλουτισμένη με γλυκερίνη ή ουρία, ένα υδρόφιλο, μαλακτικό ενεργό συστατικό το οποίο ενυδατώνει και συγχρόνως απολεπίζει ελαφρά την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε το εντατικά,2 φορές την ημέρα, για 1-2 εβδομάδες και στη συνέχεια 1 φορά την ημέρα. Εξίσου καλά αποτελέσματα έχουν και τα ξηρά λάδια σώματος.

Αποχρωματισμός: Οι μικροφλεγμονές που προκαλεί στα κύτταρα η διαρκής τριβή των αρθρώσεων, πυροδοτούν την υπερπαραγωγή μελανίνης και η επιδερμίδα αποκτά σκουρότερο χρώμα. Η διαδικασία αυτή είναι αργή αλλά αθροιστική, με αποτέλεσμα, μετά τα 40, η υπέρχρωση στους αγκώνες και τα γόνατα να γίνεται πλέον εντονότερη. Για τον ήπιο αποχρωματισμό της περιοχής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λευκαντικές φόρμουλες που κυκλοφορούν κατά των κηλίδων, με κοζικό ή αζελαϊκό οξύ, αρβουτίνη, βιταμίνη C και φυτικά εκχυλίσματα, ενώ για δραστικότερα αποτελέσματα, ο δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει μια κρέμα με υδροκινόνη 2-4%, μια χημική ουσία που προκαλεί ερεθισμό στην επιδερμίδα του προσώπου –γι αυτό και έχει αποσυρθεί από τα καλλυντικά- όχι όμως στην ανθεκτική επιδερμίδα των αγκώνων και των γονάτων.

Ανόρθωση: Όπως είπαμε, η απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας που χαρακτηρίζει τη χρονολογική γήρανση, είναι ταχύτερη και εντονότερη στην περιοχή γύρω από τους αγκώνες και τα γόνατα. Αν δεν σκέφτεστε την επεμβατική λύση του νυστεριού, η χαλάρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί, ως ένα βαθμό, με καλλυντικές συνθέσεις που ενισχύουν τη φυσική σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου με ενεργά συστατικά όπως πεπτίδια, ρετινόλη και αυξητικούς παράγοντες. Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα σώματος με αντιγηραντικά συστατικά, μπορείτε ωστόσο κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε τη συσφιγκτική κρέμα προσώπου –αν η χαλάρωση στα δύο αυτά σημεία σας ενοχλεί τόσο, που δεν θα λυπηθείτε να θυσιάσετε λίγο παραπάνω προϊόν… Εξίσου καλά αποτελέσματα πάντως θα σας προσφέρουν οι εξειδικευμένες συνθέσεις κατά της κυτταρίτιδας , ειδικά όσες περιέχουν καφεΐνη. Εκτός από την απάλυνση της όψης φλοιού πορτοκαλιού –δυστυχώς είναι ορατή στο δέρμα που περιβάλλει τόσο στους αγκώνες όσο και στα γόνατα-, τα συστατικά τους μειώνουν το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση- με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα χρησιμοποιείτε συστηματικά. Αλλιώς η δράση τους είναι προσωρινή.

Άσκηση: Ένας ακόμα λόγος χαλάρωσης της επιδερμίδας στους αγκώνες και τα γόνατα είναι η αναπόφευκτη απώλεια μυϊκής και οστικής μάζας που συνοδεύει τη βιολογική γήρανση. Ο μόνος τρόπος να την αντιμετωπίσετε είναι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών και πιο συγκεκριμένα, η συστηματική άσκηση με βάρη, 2-3 φορές την εβδομάδα. Ζητήστε από τον γυμναστή στο γυμναστήριο να σας προτείνει ένα σετ ασκήσεων με βάρη ειδικά για τα πόδια και τα μπράτσα και ακολουθήστε το, το λιγότερο για 10 εβδομάδες.

Διατροφή: Οι «θαυματουργές», crash diets που κυκλοφορούν, όχι μόνο βλάπτουν τον οργανισμό, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά ευθύνονται και για τη χαλάρωση. Μετά τα 40, η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και οι απότομες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που οδηγεί στο «κρέμασμα» της επιδερμίδας πάνω στα γόνατα και τους αγκώνες. Το αντίδοτο στο αντιαισθητικό αυτό πρόβλημα είναι μόνο ένα: ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή με στόχο την απώλεια 0,5-1 κιλού την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό θα χάσετε λίπος και όχι μυϊκό ιστό, δεν θα διαταράξετε τον μεταβολισμό σας και επιπλέον , θα δώσετε στην επιδερμίδα σας τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να «μαζέψει»…

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr