5+1 συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείς για άψογη επιδερμίδα με διάρκεια.

5+1 συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείς για άψογη επιδερμίδα με διάρκεια.

5+1 συστατικά που πρέπει να δοκιμάσετε 

Οι τάσεις δεν αφορούν μόνο το μακιγιάζ αλλά και την περιποίηση. Κατά καιρούς κάποια συστατικά γίνονται «της μόδας» λόγω της αποδοτικότητας τουςκαι τα εντοπίζουμε συνεχώς στις συνθέσεις των νέων προϊόντων που δοκιμάζουμε. Ξεχωρίσαμε τα 6 sos για το 2020 και σας πληροφορούμε για τη δράση τους.

γράφει η Μαρία Δεληγιαννάκη 

 

Βιταμίνη C
Ουσιαστικά οχυρώνει την επιδερμίδα όπως κάνει άλλωστε και στον οργανισμό με τη διατροφή. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενισχύει τα τοιχώματα των εύθραυστων αγγείων, εξουδετερώνει τις ασταθείς ελεύθερες ρίζες, απαλύνει το θαμπό χρώμα της επιδερμίδας και συντελεί στον αποχρωματισμό των ηλιακών κηλίδων. Την συναντούμε συχνά στις καινούργιες anti-pollution συνθέσεις που είναι η νέα τάση στην περιποίηση.

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ χωρίζεται σε 3 τύπους: του υψηλού μοριακού βάρους που απλά ενυδατώνει, του μεσαίου μοριακού βάρους που δημιουργεί αυτό το plumping effect δεσμεύοντας νερό από το περιβάλλον και χαμηλού μοριακού βάρους που διορθώνει λεπτές γραμμές.

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ.

Χαβιάρι
Το εκχύλισμα από χαβιάρι θεωρείται άριστη πηγή ουσιών που βοηθούν στη δομή και τη ζωτικότητα της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, νουκλεϊκά οξέα, φωσφολιπίδια, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα από χαβιάρι, αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικής άμυνας των κυττάρων και ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Σταφύλια
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη. Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιοξειδωτικό, μια πολυφαινόλη που βρίσκουμε στη φλούδα των σταφυλιών, κυρίως των κόκκινων, στα μούρα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια. Η ρεσβερατρόλη, σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να έχει διπλό ρόλο: Προστατεύει την επιδερμίδα, όπως άλλωστε όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθά στη επανόρθωση της συσσωρευμένης βλάβης των κυττάρων της ταυτόχρονα όμως, ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς τους να παράγουν τα δικά τους αντιοξειδωτικά.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Βιταμίνη E
Είναι ο αντι-σταρ της περιποίησης μιας και δεν είναι το πιο δημοφιλές συστατικό. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή αυτά μόρια οξυγόνου , τα οποία προκειμένου να σταθεροποιηθούν επιτίθενται στα κύτταρα, τα οξειδώνουν και τα αποδιοργανώνουν. Αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού είτε «γεμίζοντας» τα κενά τα οποία δημιουργούνται από την απόπτωση των κερατινοκυττάρων είτε σχηματίζοντας μια λεπτή μεμβράνη στην επιφανειακή στιβάδα που συγκρατεί τα αποθέματα υγρασίας .Έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Έκκριμα σαλιγκαριού
Το έκκριμα σαλιγκαριού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ενυδάτωση και τη λείανση της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια μπορεί να επανορθώσει βλάβες και μειώσει το βάθος των ρυτίδων. Προέρχεται από καλλιέργειες του σαλιγκαριού κήπου και είναι πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ, αντιμικροβιακά πεπτίδια, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και είναι ένα ενεργό συστατικό που μελέτες αποδεικνύουν ότι έχει αναπλαστική δράση και επουλωτική δράση σε πληγές.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Photos: pinterest

www.fthis.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr