Αντιμετώπιση της Ευρυαγγείας και των Κιρσών με φυσικούς τρόπους

Αντιμετώπιση της Ευρυαγγείας και των Κιρσών με φυσικούς τρόπους

 

Δυο παθήσεις των φλεβών εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες.
Οι Ευρυαγγείες και οι Κιρσοί οπου διαφέρουν όχι μόνο στη μορφή αλλά και στα προβλήματα που προκαλούν.
Σε ότι αφορά τις ευρυαγγείες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ακίνδυνα μικρά αγγεία κόκκινου ή προς το μπλε χρώματος και εμφανίζονται είτε στο πρόσωπο είτε στα πόδια, εκεί όπου υπάρχει πολύ λίπος.

Εντοπίζονται κυρίως στις γυναίκες παρά στους άνδρες επειδή υπάρχει περισσότερο λίπος κυρίως στους μηρούς, μαστούς και τους γλουτούς ,ειδικά σε περιόδους ορμονικών διαταραχών όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η κλιμακτήριος.
Οι ευρυαγγείες ουσιαστικά είναι διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος καιαποτελούν ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα, καθώς δεν επιφέρουν καμία βλάβη στην υγεία.

Η εμφάνισή τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κληρονομικότητα , την παχυσαρκία, κακή διατροφή, κάπνισμα, χρήση αντισυλληπτικών, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, μείωση των μυϊκών ινών του τοιχώματος των φλεβών, υψηλή συστολική πίεση , δυσλειτουργία των βαλβίδων που κατευθύνουν το αίμα από την περιφέρεια προς το κέντρο, αλλά και από το ένα φλεβικό σύστημα στο άλλο.


Τα οσα αναφέρονται στο σχετικο αυτό άρθρο για την φλεβική ανεπάρνει ισχύουν και για τις ευρυαγγείες οπου οι προανθοκυανιδίνες στην εν λόγω περίπτωση αυξάνουν την ελαστικότητα των ιστών , την περιφερική κυκλοφορία, ενώ παράλληλα εμφανίζουν και έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

Διαβάζοντας το άρθρο αυτό, θα παρατηρήσεις ότι εκτός από τις προανθοκυανιδίνες, αναφέρομαι και σε ένα βότανο το gotu cola (Centella Asiatica).

To εκχλύλισμα του βοτάνου βελτιώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, προάγει την ακεραιότητα του συνδετικού ιστού ενώ παράλληλα δρά ως αντιοξειδωτικό.
Το περιοδικό Angiology αναφέρθηκε πρόσφάτως την αξία του θεραπευτικού αυτού φυτού και κάνει ιδιαίτερη αναφορά ότι μειώνει τα επίπεδα ενζύμων που διασπούν ένα από τα βασικά συστατικά που ενεπλέκονται στην υγεία των αγγειακών τοιχωμάτων.

Εκχύλισμα του βοτάνου μπορείς να βρείς στα φαρμακεία με οδηγίες. Μπορείς όμως και μόνη σου να εκχυλίσεις το βότανο σε (βάμμα) χρησιμποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού στο αφέψημα από φασκόμηλο.
Τώρα εκτός από τα εκχυλίσματα των βοτάνων λύση δίνουν και τα lazer, η φωτοθεραπεία και η σκληροθεραπεία οπου γίνεται μια ένεση με μια σκληρυντική ουσία μέσω μιας μικροσκοπικής βελόνας, στη φλέβα.. Η σκληρυντική ουσία προκαλεί την φλέβα να αποχρωματιστεί, και προοδευτικά να εξαφανιστεί.

Εγώ προσωπικά δεν θα σου συνιστούσα να προβείς σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Σου συνιστώ τα εξής:
Πρώτ`απολα καλή και ισορροπημένη διατροφή.
Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις αντιοξειδωτικές ουσίες ( βιοφλαβονοειδή) και στους φυσικούς καρπούς που αναφέρω.

Εκτός από τις προανθοκυανιδίνες (σταφύλια, φράουλες βατόμουρα κλπ) δύο άλλες ουσίες η διοσμίνη και η εσπεριδίνη οπου βρίσκονται στο κίτρο, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το κρεμμύδι, το κακάο, το τσάι, το κρασί.

Αφθονα φρούτα της εποχής.

Κεράσια , φράουλες, βερύκοκα, αβοκαντο, ακτινίδια. Αν είναι δυνατόν και ασφαλές με τα κουκούτσια και τις φλούδες.

Αφθονο νερό και αφεψήματα, φασκόμηλο, πράσινο τσάι, δίκταμο…

Αποτοξινωτικές δίαιτες μία φορά το μήνα με σταφυλοθεραπεία , χυμούς καρότων ,χυμούς από ωμά παντζάρια, ραδίκια, σέλινο.

Πλούσιες σαλάτες με ολων των ειδών τα λαχανικά και ολων των χρωμάτων. Ο μαιντανός ο άνιθος και οι πιπεριές πρέπει να είναι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Ασκηση. Τρέξιμο , αεροβική ,κολύμπι αν είναι δυνατόν το καλοκαίρι με γυμνά πέλματα.
Περιποίηση με μασάζ κατά τη διάρκεια του ντούζ με ένα τρίχινο γάντι.

Εντριβές

με αμυγδαλέλαιο 50/50 δαφνέλαιο εμπλουτισμένο με γνήσια αιθέρια έλαια φασκόμηλου, λεβάντας, κέδρου , πεύκου, λιβάνι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εντριβές με λάδι από κουκούτσι σταφυλιών λάδι από αβοκάντο τους καλοκαιρινούς μήνες. δαφνέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς

Aιθέριο έλαιο λιβάνι απο τα μυσικά ομορφιάς

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr