Ελαιόλαδο για το πρόσωπο. Ένα φανταστικό λάδι, που φτιάχνει πολλά καλλυντικά, Έχεις ελαιόλαδο; Έχεις τα πάντα!

Ελαιόλαδο για το πρόσωπο. Ένα φανταστικό λάδι, που φτιάχνει πολλά καλλυντικά, Έχεις ελαιόλαδο; Έχεις τα πάντα!

Όπως πολλές γυναίκες γνωρίζουν καλά, ειδικά εκείνες που προέρχονται από τη Μεσόγειο, το ελαιόλαδο είναι ένα φανταστικό προϊόν ομορφιάς. Εφαρμόζεται κατευθείαν στο δέρμα, τίποτα περισσότερο, έχετε μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά — αλλά υπάρχουν τόσες πολλές άλλες χρήσεις για το υπέροχο αυτό λάδι! 

Ελαιόλαδο για το Πρόσωπο

Ενυδατικός ορός: Οι πιστοί λάτρεις του λαδιού προσώπου μπορούν να δοκιμάσουν μια εντελώς φυσική εναλλακτική: απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στο δέρμα πριν πέσετε για ύπνο ως νυχτερινή θεραπεία. Δίνει στο δέρμα μια φωτεινή, υγιή λάμψη όταν ξυπνάτε.

Toner προσώπου: Πάρτε ένα μείγμα από ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι ξύδι και ¼ φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό πριν τον ύπνο.

Κρέμα ματιών: Μπορείτε να ταμπονάρετε απαλά (και προσεκτικά) ελαιόλαδο κατά μήκος της περιοχής κάτω από τα μάτια για να θρέψετε το δέρμα, να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Για το καλοκαίρι (ή ακόμα και για hangover), δοκιμάστε αυτό το κόλπο: διατηρήστε το στο ψυγείο και εφαρμόστε όταν η περιοχή των ματιών είναι πρησμένη.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ντεμακιγιάζ: Σούπερ απλό! Απλώς απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και σκουπίστε απαλά το μακιγιάζ. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε πλήρως όλα τα υπολείμματα, τη βρωμιά και τα υπολείμματα μάσκαρα .

The Ultimate Face Mask: Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική βάση για μερικές εξαιρετικά εκπληκτικές μάσκες. Ξεκινήστε ανακατεύοντας έναν κρόκο αυγού, 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο καθαρό σας πρόσωπο για 5 έως 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Τα αυγά σφίγγουν, το μέλι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και ενυδατώνει, το ελαιόλαδο θρέφει και μαλακώνει και το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C.

Αναζωογονητική μάσκα προσώπου: Φτιάξτε μια μάσκα με δυο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο με ένα τέταρτο αβοκάντο, πολτοποιημένο (φάτε το υπόλοιπο, σας κάνουν καλό!). Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Μάσκα προσώπου κατά της ακμής: Για να εντοπίσετε τα κηλιδώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα ανακατεύοντας 4 κουταλιές της σούπας. αλάτι (ναι, αλάτι!) με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο κάνοντας μασάζ ή μπορείτε να εφαρμόσετε σε σημεία με ατέλειες. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αποφύγετε την επιθυμία να τρίψετε ψωμί στο πρόσωπό σας.

DIY Lip Scrub: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γρήγορο απολεπιστικό χειλιών με ένα μείγμα καστανής ζάχαρης και ένα κουτ. του ελαιολάδου. Απλώστε απαλά στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλύνετε.

Αφαίρεση βαφής: Μπορείτε να εφαρμόσετε ελαιόλαδο για να βγάλετε την βαφή μαλλιών απο το δέρμα.

Scrub προσώπου: Συνδυάστε θαλασσινό αλάτι ή χοντρή ζάχαρη με ελαιόλαδο για να απολεπίσετε τα ξηρά μπαλώματα και να καθαρίσετε το θαμπό δέρμα.

Απλώς κάντε μασάζ και ξεπλύνετε καλά. Αυτή η συνταγή κάνει θαύματα και για την πλάτη των χεριών!

Σπιτικό Lip Balm: Μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη ελαιόλαδου και λιωμένο κερί μέλισσας με ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας για ένα υπέροχο DIY lip balm.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr