Τα 4 μοτίβα συμπεριφοράς σε ένα ζευγάρι, τα οποία όταν δεν αντιμετωπιστούν οδηγούν στον χωρισμό. Βίντεο.

Τα 4 μοτίβα συμπεριφοράς σε ένα ζευγάρι, τα οποία όταν δεν αντιμετωπιστούν οδηγούν στον χωρισμό. Βίντεο.

Οι 4 συμπεριφορές που οδηγούν στον χωρισμό και το διαζύγιο και “Οι 4 Καβαλάρηδες Της Αποκάλυψης” απο το βιβλίο του John Gottman. Στο βίντεο βλέπουμε τα 4 είδη επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι με τα οποία ο Αμερικανός ψυχολόγος John Gottman έφτασε να προβλέπει το αν θα χωρίσει ένα ζευγάρι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια με ποσοστό επιτυχίας 94%.

Εάν είχατε πρόσφατα κάποιες προκλήσεις στο γάμο σας, μπορεί να αναρωτηθήκατε: «Πού πηγαίνει αυτή η σχέση;» Το διαζύγιο μπορεί να είναι μια τρομακτική λέξη για τα ζευγάρια και μπορεί να είναι ακόμη πιο τρομακτικό μερικές φορές το να βιώνετε αβεβαιότητα ή άγνοια για το αν βρίσκεστε  σε αυτόν τον δρόμο.

Ο Δρ John Gottman είναι ένας διάσημος ψυχολόγος και ειδικός σχέσεων που έχει κάνει δεκαετίες έρευνας συμμετεχόντων σε παντρεμένα ζευγάρια.

Παρατήρησε τέσσερα κοινά σημεία μεταξύ των σχέσεων που βρήκε ότι ήταν προγνωστικά του διαζυγίου και τις αποκάλεσε “Οι 4 Καβαλάρηδες Της Αποκάλυψης”   .

Σύμφωνα με τον Gottman, εάν ένας συνδυασμός αυτών των θεμάτων είναι συνεχώς παρών στο γάμο σας, μπορεί να οδηγηθείτε σε χωρισμό ή διαζύγιο.

Ενθαρρυνθείτε όμως: Εάν θέλετε και οι δύο να παραμείνετε παντρεμένοι, υπάρχουν αντίδοτα για κάθε ιππέα και τρόποι για να λάβετε βοήθεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Έλληνας Life Coach Γιώργος Κορδόνιας μας δείχνει τον τρόπο να οδηγήσουμε σωστά τα συναισθηματικά μας.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr