Πώς να αποκτήσετε λεία και απαλή  επιδερμίδα

Πώς να αποκτήσετε λεία και απαλή επιδερμίδα

Από συμβουλές ντους μέχρι καθημερινή ενυδάτωση, θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε ορατά πιο απαλό και λαμπερό δέρμα.

 Αν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι ξηρό, τραχύ ή δεν έχει λαμπερή υφή, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα!

1. Κάντε απολέπιση για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βελτιώσετε την υφή
Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να φράξουν τους πόρους σας και να κάνουν το δέρμα σας να αισθάνεται τραχύ. Η απολέπιση βοηθά στην αφαίρεση αυτού του στρώματος για να αποκαλύψει το βελούδινο-μαλακό δέρμα από κάτω. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο στα χημικά απολεπιστικά, σκεφτείτε να εφαρμόσετε απαλά μια στεγνή βούρτσα στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά πριν κάνετε ντους. Εάν θέλετε να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα στο πρόσωπό σας, φροντίστε να επιλέξετε ένα απαλό scrub προσώπου για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας.

2. Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα ενυδατικό πλύσιμο σώματος
Δυστυχώς, καθώς το ζεστό νερό χτυπά κάτω στο δέρμα σας, μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική υγρασία που βοηθά να διατηρείται το δέρμα απαλό. Ενυδατώσετε το δέρμα σας κατά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα πλύσιμο σώματος με λάδι και αποφύγετε να κάνετε πολύωρα, ζεστά ντους και μπάνια.

3. Ενυδατώστε το δέρμα σας μόλις βγείτε από το ντους
Η καλύτερη στιγμή για να ενυδατώσετε το δέρμα σας είναι αμέσως μετά το ντους. Για μια εύκολη προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα υγρού δέρματος . Αυτά τα μοναδικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με βρεγμένο δέρμα για να θρέφουν το δέρμα σας και να το απορροφούν γρήγορα.

4. Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα για να προστατεύσετε το δέρμα σας
Το σώμα σας χρειάζεται το φως του ήλιου για να παράγει βιταμίνη D και να διατηρεί τον κιρκάδιο ρυθμό σας. Ακόμα κι έτσι, η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα, ξηρό δέρμα και μακροπρόθεσμη βλάβη στο δέρμα. Εφαρμόστε αντηλιακό για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να απολαύσετε το φως του ήλιου χωρίς τις βλαβερές παρενέργειες. Να θυμάστε ότι το αντηλιακό τείνει να διαρκεί περίπου δύο ώρες, επομένως μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό για να παραμείνετε προστατευμένοι όλη την ημέρα.

5. Απλώστε ένα βούτυρο σώματος πριν τον ύπνο για να θρέψετε βαθιά το δέρμα σας όλη τη νύχτα
Όπως υποδηλώνει το όνομα, το βούτυρο σώματος είναι πιο παχύρρευστο από την κανονική λοσιόν και βοηθά στη βαθιά αναζωογόνηση του δέρματός σας. Μερικοί άνθρωποι βάζουν βούτυρο σώματος σε ολόκληρο το σώμα ως μέρος της νυχτερινής τους ρουτίνας. Μια άλλη επιλογή είναι να το εφαρμόσετε σε προβληματικά σημεία που μπορεί να έχετε, όπως τα πόδια, οι αστραγάλοι, τα χέρια, οι αγκώνες και τα γόνατα.

6. Ενυδατώστε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας υγραντήρες και πίνοντας αρκετό νερό
Η σταθερή κατανάλωση νερού είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σας και ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματός σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε υγρασία στο δέρμα σας προσαρμόζοντας περιβαλλοντικούς παράγοντες στο σπίτι ή στην εργασία σας. Εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα, δοκιμάστε να προσθέσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιό σας. Αυτές οι συσκευές προσθέτουν υγρασία στον αέρα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ξήρανσης του δέρματός σας.

7. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τα χέρια σας
Αν παρατηρήσετε ότι τα χέρια σας είναι τραχιά και ξηρά, φροντίστε τα χέρια σας ενυδατώνοντάς τα όλη την ημέρα. Κρατήστε μια θεραπευτική λοσιόν χεριών δίπλα στο νεροχύτη σας για να ενυδατώσετε τα χέρια σας αφού τα πλύνετε.

8. Προσθέστε βασικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας
Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που βάζετε στο σώμα σας μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την κατάσταση του δέρματός σας. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό ή τραχύ, μπορεί να μην τρώτε αρκετά τρόφιμα που θρέφουν το δέρμα. Εδώ είναι μερικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι ωφελούν το δέρμα σας:

Βιταμίνες Α, C και Ε

Υγιή Λίπη

Πρωτεΐνη

Σελήνιο

Ψευδάργυρος

9. Δοκιμάστε μια συσφικτική ενυδατική κρέμα για να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο του δέρματος
Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον τόνο, την υφή και τη φωτεινότητα του δέρματός σας, δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα σύσφιξης για να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Οι συσφιγκτικές και τονωτικές ενυδατικές κρέμες βοηθούν στην ανακούφιση της ξηρότητας και αποκαλύπτουν το δέρμα που φαίνεται ορατά πιο σφριγηλό και πιο λαμπερό.

10. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά
Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο για να επανορθωθεί.

11. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας εάν το δέρμα σας είναι συχνά τραχύ, ερεθισμένο με φαγούρα
Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν δερματικές παθήσεις που οι απλές θεραπείες από μόνες τους δεν μπορούν να διορθώσουν. Εάν δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να αγωνίζεστε για να επιτύχετε λεία επιδερμίδα, ένας δερματολόγος μπορεί να κάνει μια διεξοδική αξιολόγηση για να δει ποιοι άλλοι παράγοντες παίζουν.

Το να γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας. Το να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για το δέρμα σας μπορεί να χρειαστεί μερικές δοκιμές και λάθη. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε με κάθε λύση για αρκετές εβδομάδες προτού προσδιορίσετε εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή.

www.jergens.com

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr