ABS diet: Φτιάξε κοιλιακούς όνειρο!

ABS diet: Φτιάξε κοιλιακούς όνειρο!

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες βλέπεις τα αποτελέσματα στη ζυγαριά, στη μεζούρα και στα ρούχα σου.…

Διαιτολόγιο υψηλό σε πρωτεΐνες, μέτριο σε υδατάνθρακες, φτωχό σε λιπαρά. Ιδανικό για άτομα με αναλογικά μεγαλύτερη συσσώρευση βάρους και λίπους στο πάνω μέρος του σώματος και ιδιαίτερα γύρω από τη μέση. Διαρκεί 2 εβδομάδες και υπόσχεται μείωση βάρους μέχρι 4 κιλά, κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς.

Θα την κάνω γιατί: Δεν αντέχω άλλο την πρησμένη κοιλίτσα μου, γιατί θέλω να χάσω γρήγορα εκατοστά από τη μέση μου και γιατί επιθυμώ να δω -επιτέλους!- τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς μου!

Δεν θα την κάνω γιατί: Λατρεύω τα ζυμαρικά, το ψωμί και τα πολλά φρούτα κι απεχθάνομαι το κοτόπουλο, τα κόκκινα κρέατα, το ψάρι, τα αβγά και τα βρασμένα λαχανικά.

Δευτέρα
Πρωινό: 1 βραστό αβγό + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 1 λ.φ. άπαχο τυρί του τοστ + 1 παξιμαδάκι.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι 1-2% + 1 ροδάκινο.

Μεσημεριανό: 1 μερ. αρακάς με καρότα + 1 μερ. τυρί φέτα.

Απογευματινό: 2 λ.φ. πεπόνι.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Τρίτη
Πρωινό: ½ φλ. βρασμένες νιφάδες βρώμης + 2 βραστά ασπράδια αβγών + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο + 1 γιαούρτι 1-2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα φασολάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μπιφτέκι από κιμά γαλοπούλας + ½ φλ. βρασμένο σκούρο ρύζι.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια ή φασολάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μπιφτέκι από το μεσημέρι με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Τετάρτη
Πρωινό: 1 ποτ. γάλα 1% + 2 λ.φ. καρπούζι.

Ενδιάμεσο: 1 βραστό αβγό + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 1 φρυγανιά σίκαλης.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φλ. βρασμένο σκούρο ρύζι + ½ γιαούρτι 0%.

Απογευματινό: 1 λ.φ. πεπόνι + 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Βραδινό: 1 φλ. βρασμένα καρότα + 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο πέρκας ή ξιφία ή γλώσσας με κρεμμυδάκια κι αρωματικά χόρτα.

Πέμπτη
Πρωινό: ½ φλ. βρασμένες νιφάδες βρώμης + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι 2% + 1 ροδάκινο ή 1 μήλο.

Μεσημεριανό: 1 μερ. λαδερός αρακάς με καρότα και πατάτες + 1 μερ. ανθότυρο διαίτης.

Απογευματινό: 1 λ.φ. πεπόνι + ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα (π.χ. ραδίκια) με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 χοιρινό ψαρονέφρι με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα κρέατος + 1 μικρή βραστή πατάτα.

Παρασκευή
Πρωινό: 1 φλ. κεράσια ή ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ανακατεμένα με 1 γιαούρτι 2%.

Ενδιάμεσο: 1 παξιμαδάκι + 2 ασπράδια βραστών αβγών + 1 λ.φ. άπαχο τυρί του τοστ.

Μεσημεριανό: 1 φλ. βρασμένα καρότα + 1 φλ. φασόλια με καλαμπόκι + 3 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Απογευματινό: ½ φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού + 1 γιαούρτι ως 2%.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα φασολάκια ή κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Σάββατο
Πρωινό: Ομελέτα με 2 ασπράδια αβγών και 1 κρόκο + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο + ½ φλ. τυρί κότατζ ή 1 γιαούρτι 2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα ψητά λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, κ.λπ.) + 1 φιλέτο ψαριού (π.χ. γλώσσα) με σάλτσα ντομάτας.

Απογευματινό: 2 λ.φ. πεπόνι ή καρπούζι.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα ή κολοκυθάκια ή μπρόκολα με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια.

Κυριακή
Πρωινό: Χυμός από 1 πορτοκάλι και ½ γκρέιπφρουτ με ½ κτλ.γ. μέλι.

Ενδιάμεσο: 2 λ.φ. πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια και περιχυμένο με ½ φλ. ρόγες σταφυλιού, 2 ψιλοκομμένες λ.φ. ζαμπόν και 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Μεσημεριανό: 1 αγγούρι με 1 κτλ.σ. ξύδι + 1 ψητή πατάτα + 1 ψητό μικρό ψάρι (π.χ. τσιπούρα) με 1 κτλ.σ. λαδολέμονο.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού ή 2 φρέσκα σύκα + 1 γιαούρτι ως 2%.

Βραδινό: 1 μερ. πρασόρυζο ή σπανακόρυζο + 1 τόνος από κονσέρβα ελαιολάδου με 1 κτλ.σ. κέτσαπ ή μουστάρδα ή υποκατάστατο μαγιονέζας.

Συμβουλές για να πετύχει η δίαιτα
Πριν αρχίσεις, βεβαιώσου ότι είσαι απόλυτα υγιής. Αν πάσχεις από σοβαρού βαθμού παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 30 ή περισσότερα από 20 παραπανίσια κιλά), συμβουλεύσου τον ιατρό σου.

Αύξησε την κατανάλωση νερού σε σχέση με τις ποσότητες που έπινες πριν αρχίσεις το πρόγραμμά σου. Προσπάθησε να πίνεις οπωσδήποτε μία ποσότητα νερού 5-10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και επίσης κάθε φορά που γυμνάζεσαι ή πίνεις ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη (χωρίς ή με ελάχιστη ζάχαρη ή με γλυκαντικό).

Να χρησιμοποιείς ελεύθερα λεμόνι, αρωματικά χορταρικά, βότανα και μπαχαρικά. Λίγη όμως αυτοσυγκράτηση στο αλάτι δεν θα σε έβλαπτε…
Επίλεξε τροφές της καλύτερης δυνατής ποιότητας: όσο λιγότερο επεξεργασμένες γίνεται κι όσο το δυνατόν πιο άπαχες – για παράδειγμα ψωμί και φρυγανιές ολικής άλεσης, ακαβούρντιστους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, βιολογικά φρούτα και προϊόντα δημητριακών, κρέας χωρίς ορατά λίπη και τυριά που από τη φύση τους έχουν λιγότερα λιπαρά.
Όπου δεν προσδιορίζεται ακριβής ποσότητα, το μέγεθος των μερίδων πρέπει να είναι 15-20% μικρότερο από ό,τι πριν την έναρξη του προγράμματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ρηχό πιάτο όχι υπερβολικά γεμάτο για τις φυτικές τροφές, μέγεθος περίπου όσο η παλάμη σας για τα κρεατικά και τα ψαρικά, μέγεθος σπιρτόκουτου για τα τυριά, το σύνηθες μέγεθος για τις τυποποιημένες τροφές (π.χ. συσκευασία γιαουρτιού των 200 γραμμ.) και το μικρότερο φυσικό μέγεθος για όλα τα υπόλοιπα (π.χ. φρούτα).

Για καλύτερα αποτελέσματα: Συνδύασε το πρόγραμμα διατροφής με ήπια γυμναστική, όποια επιθυμείς κι ό,τι μπορείς.
Ιδιαίτερο σημείο προσοχής: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής και την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, καλό είναι να μην αλλάξεις αμέσως και ριζικά τον τρόπο διατροφής σου, αλλά να βασιστείς στον ίδιο σχεδιασμό γευμάτων, αντικαθιστώντας τροφές με ομοειδείς και αυξάνοντας ελάχιστα τις ποσότητες ώστε να προσαρμοστούν στις νέες θερμιδικές σου ανάγκες.

Διατροφικο προγράμμα μικρής διαρκείας που δεν υποκαθιστά, τις εξατομικευμένες συμβουλές ιατρών και διαιτολόγων. Πριν ακολουθήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα, συμβουλεύσου τον ιατρό σου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 56

Update: Σεπτέμβριος 2016.

www.womenonly.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr