Πώς η aloe vera μπορεί να αντικαταστήσει τα προϊόντα ομορφιάς του εμπορίου

Πώς η aloe vera μπορεί να αντικαταστήσει τα προϊόντα ομορφιάς του εμπορίου

Η αλόη (aka aloe vera) είναι ένα πολυαγαπημένο και αδιαμφισβήτητα δημοφιλές φυτό, το οποίο έχει γίνει γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για την επιδερμίδα μας.

Συγκεκριμένα, το καταπραϋντικό τζελ που υπάρχει στο εσωτερικό του αποτελεί μια εξαιρετική δερματική θεραπεία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων και στην ταχύτερη επούλωση τους. Ωστόσο, εσείς γνωρίζετε όλα τα πλεονεκτήματα που έχει για το δέρμα σας και τον τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε;

Ποια είναι τα οφέλη της;
Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως τα άτομα με μέτριας ή ήπιας έντασης ακμή μπορούν αν επωφεληθούν με τη χρήση της αλόης. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε αν συγκαταλέγεστε σε αυτή την κατηγορία είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συμβουλές του.

Πείτε “αντίο” στα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους

Κι όμως η αλόη δεν είναι ωφέλιμη μόνο για εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με την ακμή και τις ουλές που προκύπτουν από αυτήν. Γενικότερα, αξίζει να γνωρίζετε πως με την χρήση της μειώνεται η συνολική φλεγμονή του προσώπου, τα πρηξίματα και οι μαύροι κύκλοι, ενώ η επιδερμίδα γίνεται ακόμα πιο λαμπερή.

Αποστολή: Αντιγήρανση

Τα επιστημονικά ευρήματα εξακολουθούν να είναι ασαφή, όμως οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ειδικότερα, έως τώρα έχει αποδειχθεί πως αυξάνεται η δερματική ελαστικότητα με την πάροδο του χρόνου και η επιδερμίδα γίνεται ακόμα πιο σφριγηλή και αναζωογονείται.

Βαθιά ενυδάτωση

Επειδή η αλόη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (95%) ενυδατώνει το δέρμα, χωρίς να αφήνει μια λιπαρή αίσθηση, οπότε είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Αντιθέτως, κλειδώνει την υγρασία και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση ακόμα και στα κατώτερα στρώματα, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα σε σφριγηλότητα, αναζωογόνηση και νεανικότητα. Ταυτόχρονα, αν δεν βρείτε το φυτό και δεν θέλετε να το καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας μπορείτε να προτιμήσετε καλλυντικές συνθέσεις υψηλής περιεκτικότητας σε αυτό.

“Πώς μπορώ να ξέρω αν η αλόη είναι κατάλληλη για εμένα;”
Το δεδομένο φυτό είναι αντιβακτηριακό και ενυδατικό, ενώ είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες ή επιρρεπείς στην ακμή και την ξηρότητα. Όχι μόνο σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα, αλλά απορροφάται γρήγορα, γεγονός που συνεπάγεται, ότι δεν αφήνει μια λιπαρή γυαλάδα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για έναν μήνα κι αν δείτε πως η επιδερμίδα σας αντιδρά περίεργα με τη χρήση της, αποβάλλεται την από τη ρουτίνα ομορφιάς σας και εμπιστευθείτε σε κάθε περίπτωση έναν ειδικό.

Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε;

Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η ώρα που θα την εφαρμόσετε εξαρτάται από τη γενικότερη ρουτίνα ομορφιάς σας και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε εντός της ημέρας, οπότε δε μπορούμε να δώσουμε μια τελική απάντηση, αφού ο καθένας είναι διαφορετικός. Παρόλα αυτά, αξίζει να γνωρίζετε πως εμπεριέχεται σε αρκετές καλλυντικές συνθέσεις, σε ενυδατικές κρέμες, primers, toners και μάσκες ομορφιάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τη δοκιμάσετε.

Επομένως, η αλόη είναι εξαιρετικά ευεργετική και οφείλετε να την προτιμήσετε, ώστε να παρατηρήσετε άμεσα αποτελέσματα και να εκπλαγείτε από αυτά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δερματολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες.

boro.gr

Πηγές
https://www.ipsy.com/blog/how-to-use-aloe-vera-on-face

https://www.kamaayurveda.com/blog/aloe-vera-for-face/

https://greatist.com/health/aloe-vera-for-face#how-to-apply

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr