19 Θεραπευτικές ιδιότητες της μπύρας!

19 Θεραπευτικές ιδιότητες της μπύρας!

Είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας ένα ποτήρι μπύρας είναι ιδανικό για κάθε μέρα. Αν είσαι κι εσύ ένας απ’ τους ανθρώπους που αγαπάνε την μπύρα θα σου δώσω 19 λόγους για να είσαι περήφανος που την προτιμάς.

Η επιστήμη έχει αποδείξει πως τα συστατικά της μπύρας που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και μπορούν να προλάβουν αρκετές ασθένειες.

Εκτός αυτού τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν πως σε πολλές περιπτώσεις κάνει καλό και στην ψυχική υγεία. Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν να την καταναλώνεις με μέτρο και όχι να πίνεις ένα λίτρο την ημέρα. Αλλά σίγουρα από δω και πέρα θα ‘χεις πολλούς λόγους να απαντάς σε όσους σου λένε να σταματήσεις να πίνεις μπύρα.

Πώς η μπύρα κάνει καλό στην υγεία σου
1.Κάνει καλό στην καρδιά

Αυτό το μοναδικό προϊόν της ζυθοποιίας μειώνει τις πιθανότητες μιας καρδιακής προσβολής.

2.Βοηθά την πέψη

Αυτό σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει και μόνος σου. Γι΄αυτό άλλωστε το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό είναι μια παγωμένη μπύρα, γιατί κάνει καλό στα εντερικά βακτήρια και βοηθά την πέψη.

3.Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με έρευνες του Harvard όσοι καταναλώνουν μπύρα έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μεγάλη πίεση, σε αντίθεση με αυτούς που προτιμούν το κρασί ή τα κοκτέιλ.

4.Προλαμβάνει τη νόσο του Alzheimer

Η μπύρα βοηθά στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με εκφυλιστικές διαταραχές του εγκεφάλου, όπως η άνοια και το Alzheimer.

5.Κάνει καλό στα κόκαλα

Η μπύρα περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα πυριτίου, η οποία βοηθά στην καλή υγεία των οστών και αυξάνει την οστική πυκνότητα.

6.Προλαμβάνει τον καταρράκτη

Ο καταρράκτης, ο οποίος είναι ένα πρόβλημα όρασης που εμφανίζεται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να προληφθεί με την κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας την ημέρα.

7.Καταπολεμά τις φλεγμονές

Η μπύρα μπορεί να καταπολεμήσει τις φλεγμονές, καθώς τα πικρά οξέα που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

8.Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά
mpyra swzei ta nefra

Οι πέτρες στα νεφρά μπορούν να προλειφθούν σε ποσοστό μέχρι και 40% με την καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας. Αυτό σίγουρα σχετίζεται και με την διουρητική της ιδιότητα.

9.Χαρίζει μακροβιότερη ζωή

Κι όμως σύμφωνα με τους ερευνητές οι λάτρεις της μπύρας έχουν 19% πιθανότητες λιγότερο από τους του υπόλοιπους για έναν πρόωρο θάνατο.

10.Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η μπύρα είναι ένα ποτό που μπορείτε να καταναλώνετε στη διάρκεια μιας δίαιτας καθώς έχει λίγες θερμίδες. Επιπλέον η μπύρα κατεβάζει τη κακή χοληστερόλη.

11.Βοηθά στην αποθεραπεία μετά τη γυμναστική

Μετά τη γυμναστική ο οργανισμός χρειάζεται ενυδάτωση και έχει αποδειχθεί πως η μπύρα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ πιο γρήγορα σ’αυτό απ’ ότι το νερό.

12.Πλούσια σε βιταμίνη Β

Κι όμως το κύριο συστατικό τη μπύρας που είναι η μαγιά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και έτσι η βιταμίνη μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μας απ’ αυτό το ποτό.

13.Δυναμώνει τα δόντια

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί σε ιατρικό περιοδικό η μπύρα καταπολεμά την ασθένεια των ούλων και τη φθορά των δοντιών.

14.Προστατεύει ενάντια κάποιων τύπων του καρκίνου

Ο λυκίσκος που είναι ένα βασικό συστατικό για την παραγωγή μπύρας είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν κάποια ένζυμα που προκαλούν καρκίνο.

15.Προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου

Αν καταναλώνεται ένα ποτήρι μπύρας της ημέρα κρατά το μυαλό σας σε εγρήγορση και δεν το αφήνει να ατονεί με τα χρόνια.

16.Αυξάνει την αυτοπεποίθηση
parea

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως καταναλώνοντας μπύρα νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τώρα ξέρεις πως θα έχεις περισσότερη θετική σκέψη και αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου.

17.Προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2

Κι όμως η κατανάλωση του αγαπημένου σου ποτού μπορεί να προλάβει τον διαβήτη τύπου 2, ο οποίος εμφανίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες.

18.Καταπολεμά το στρες

Ένα after work drink μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και το στρες της δουλειάς.

19.Αναζωογονεί το δέρμα και τα μαλλιά

Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν σαμπουάν με βασικό συστατικό την μπύρα αφού οι βιταμίνες που περιέχει βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά και την υγεία των μαλλιών. Μπορείς να δεις εδώ κι άλλες τροφές που βοηθούν τα μαλλιά σου: Οι 30 καλύτερες & χειρότερες τροφές για υγιή μαλλιά!

www.the-man.gr

Λύσεις για υπέροχα μαλλιά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr