Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα τέλειο πεντικιούρ.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα τέλειο πεντικιούρ.

 

Μπορεί οι γυναίκες να αγχώνονται περισσότερο για το πεντικιούρ τους όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, ωστόσο ένα ζευγάρι φροντισμένα άκρα είναι το ζητούμενο για κάθε εποχή του χρόνου.
Τα περιποιημένα πόδια δεν προσθέτουν απλώς πόντους αυτοπεποίθησης, επειδή δείχνουν και είναι όμορφα. Είναι, παράλληλα, ένδειξη υγείας και καλής προσωπικής υγιεινής.

Το σωστό πεντικιούρ μάλιστα δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο. Θέλει μάλλον… τρόπο! Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την τέλεια περιποίηση των ποδιών σας:

Μη ρισκάρετε σύγκρουση χρωμάτων
Επιτέλους βρήκατε ένα βερνίκι νυχιών με την τέλεια απόχρωση. Ετσι θα ήταν πολύ ταιριαστό να περάσετε το ίδιο χρώμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Φορώντας την ίδια απόχρωση το μανικιούρ και πεντικιούρ σας φαίνονται πιο ολοκληρωμένα. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως ταιριάζουν μεταξύ τους. Εχοντας κόκκινο στα νύχια των χεριών και μπλε στα νύχια των ποδιών δημιουργείτε μια τεράστια αντίθεση και αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο…

 

Μαλακώστε προσεκτικά τους κάλους


Οι κάλοι είναι σκληρύνσεις του δέρματος των ποδιών που μπορεί να κάνουν ρωγμές, ενώ αν έχουν μεγάλη πυκνότητα μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο. Κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ μην αφήνετε την αισθητικό να χρησιμοποιήσει ξύστρα στα πόδια σας. Τα ξυράφια μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των μολύνσεων. Αν κάνετε το πεντικιούρ μόνες στο σπίτι, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό τουλάχιστον για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λίμα ποδιών μια ελαφρόπετρα ή μηχάνημα απολέπισης για να αφαιρέσετε τους κάλους. Μην περπατάτε ξυπόλητες γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο οι κάλοι επανεμφανίζονται.

 

Φροντίστε τα πετσάκια
Τα πετσάκια κρατούν μακριά τα μικρόβια, γι’ αυτό θα πρέπει να τους φέρεστε καλά! Πείτε στην πεντικιουρίστα να μην σπρώχνει και να μην κόβει τα πετσάκια κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ, καθώς έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για λοιμώξεις. Στα μεσοδιαστήματα των επισκέψεων στην πεντικιουρίστα μην σκίζετε ή διαχωρίζετε τα πετσάκια. Μπορείτε να τα μαλακώσετε αν θέλετε απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα. Εάν τα δείτε κόκκινα ή ερεθισμένα συμβουλευτείτε δερματολόγο.

Διαγράψτε τις… αναμνήσεις του προηγούμενου πεντικιούρ
Οι σκούρες αποχρώσεις, όπως το κόκκινο και το μωβ μπορεί να λεκιάσουν τα νύχια σας αν τις αφήσετε πάνω τους για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε ασετόν για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τις κιτρινίλες. Οταν γυαλίζετε τα νύχια σας, χρησιμοποιήστε πρώτα μια βάση. Αν τα αποχρωματισμένα νύχια σας είναι παχιά, θρυμματίζονται ή κατσαρώνουν μπορεί να έχετε κάποια μυκητίαση. Σ΄αυτή την περίπτωση προσπεράστε το βερνίκι και επισκεφθείτε τον γιατρό.

Μην ξυρίζετε τα πόδια πριν από το πεντικιούρ
Οσο άσχημα κι αν αισθάνεστε, μην ξυρίζετε τα πόδια σας πριν από ένα πεντικιούρ. Τα βακτήρια είναι πιθανό να εισχωρήσουν στο σώμα σας μέσα από τις μικροσκοπικές χαραγματιές και κοψίματα που υπάρχουν στα φρεσκοξυρισμένα πόδια. Ορισμένα είδη βακτηρίων ζουν στο νερό της βρύσης και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα βρόμικο ποδόλουτρο. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και εξανθήματα ή άλλες δύσκολα αντιμετωπίσιμες λοιμώξεις, οπότε θα πρέπει να περιμένετε να ξυρίσετε τα πόδια σας μετά το πεντικιούρ.

Χρησιμοποιήστε τα δικά σας εργαλεία
Μπορείτε να πάρετε τα δικά σας σύνεργα πεντικιούρ σε ένα σαλόνι πεντικιούρ, χωρίς να νοιώσετε αμήχανα. Τα μικρόβια μπορούν να είναι πολλά στα εργαλεία των ινστιτούτων αισθητικής αν δεν καθαριστούν σωστά. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του σαλονιού ομορφιάς θα πρέπει αυτά να έχουν αποστειρωθεί με θερμότητα και να έχουν εμποτιστεί με ένα αντιβακτηριακό προϊόν. Ζητήστε να χρησιμοποιηθεί νέο εργαλείο αν αυτό που χρησιμοποιείται πέσει στο πάτωμα κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας. Το τελευταίο που θα θέλατε είναι να φύγετε από την πεντικιουρίστα με λοίμωξη του δέρματος ή των νυχιών.

Κόψτε σωστά τα νύχια σας
Στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των πεντικιούρ, κόψτε τα νύχια σας ίσα. Αυτό βοηθά στο να αποφύγετε να μεγαλώσουν προς τα μέσα τα νύχια σας και παράλληλα τα κρατά υγιή. Φροντίστε να είναι στρογγυλεμένα και πριν τα βάψετε καθαρίστε τα απαλά στην κάτω άκρη τους. Εάν έχετε διαβήτη, θα πρέπει ο γιατρός να εξετάζει τακτικά τα πόδια σας και να σας δείξει πώς ακριβώς να τα φροντίσετε. Δείτε πώς πρέπει να φροντίσετε τα πόδια σας σε περίπτωση που έχετε σακχαρώδη διαβήτη.

Μην κάνετε πεντικιούρ με ψάρια


Μερικά σαλόνια ομορφιάς διαθέτουν fish-spa αφήνοντας ένα συγκεκριμένο είδος ψαριών τα Garra Rufa να ροκανίζουν τους κάλους από τα πόδια. Ορισμένα κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία τα έχουν απαγορεύσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων. Οι εργαζόμενοι στα σαλόνια ομορφιάς δεν μπορούν να καθαρίσουν τις δεξαμενές ανάμεσα στα ραντεβού των πελατών όσο τα ψάρια βρίσκονται μέσα σ’ αυτές κι έτσι μπορούν να μεταδοθούν βακτήρια από τον έναν πελάτη στον άλλο, μέσα από πληγές ή κοψίματα που υπάρχουν στα πόδια τους.

Προστατέψτε τα πόδια σας το χειμώνα
Οταν ο καιρός είναι κρύος, τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα στο πεντικιούρ σας για να αποφύγετε τις μουτζούρες. Λίγο πριν φύγετε από το σαλόνι ομορφιάς ζητήστε από την πεντικιουρίστα να βάλει ειδικό λαδάκι και στη συνέχεια να τα τυλίξει με πλαστικό περιτύλιγμα, προτού φορέσετε καλσόν, κάλτσες ή παπούτσια.

Αφήστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν
Μπορεί να σας φαίνεται άσχημο να αφήσετε τα νύχια άβαφα, αλλά θα πρέπει να το κάνετε ανά διαστήματα, ώστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν και να έχουν αρκετή υγρασία, κάτι που δεν γίνεται όταν τα βάφετε. Ετσι, θα πρέπει να παραλείψετε το βερνίκι νυχιών για μια εβδομάδα ή και παραπάνω κάθε μήνα. Επίσης, μην παραλείπετε να αφαιρέσετε το βερνίκι των νυχιών αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε στο σημείο που έχει ξεφτίσει. Κι αυτό επειδή τα νύχια είναι πιο ευάλωτα στο σημείο που δεν υπάρχει βερνίκι. Ακόμα κι αν έχετε ένα… θαυματουργό βερνίκι που διαρκεί δύο εβδομάδες, το σωστό είναι να το αφαιρέσετε και να τα βάψετε από την αρχή.


Μην αμελείτε το πεντικιούρ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Οταν είστε έγκυος αισθάνεστε φουσκωμένες και με πρησμένους αστραγάλους. Ενα πεντικιούρ λοιπόν είναι ό,τι πρέπει και επιπρόσθετα είναι απόλυτα ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νύχια δεν απορροφούν τα χημικά που έχουν τα βερνίκια. Αν ας ενοχλούν οι οσμές από τα προϊόντα για τα νύχια σας, φροντίστε να κάθεστε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Κρατήστε καθαρά τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε
Είτε χρησιμοποιήσετε τα δικά σας εργαλεία στο σπίτι, είτε βρεθείτε σε σαλόνι ομορφιάς, μετά από κάθε πεντικιούρ φροντίστε να κρατάτε τα εργαλεία καθαρά, πλένοντάς τα καλά και τρίβοντάς τα με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια βυθίστε τα σε διάλυμα απολύμανσης που περιέχει οινόπνευμα για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Και οι άνδρες έχουν δικαίωμα στο πεντικιούρ
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένας άνδρας να μην έχει περιποιημένα νύχια. Μερικά σαλόνια ομορφιάς προσφέρουν ειδικούς τύπους πεντικιούρ για άνδρες με ή χωρίς το βερνίκι των νυχιών. Γενικά, υπάρχουν πολλά καταστήματα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο φύλων.

Διαλέξτε το σωστό ασετόν
Η αφαίρεση του βερνικιού των νυχιών με ασετόν λειτουργεί αποτελεσματικά αν τα νύχια σας έχουν πολύ σκούρο χρώμα. Επειδή το ασετόν μπορεί να σκληρύνει τα νύχια ή αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αφαιρετικό χωρίς ασετόν. Είναι πιο ήπιο, αλλά θα χρειαστεί, εννοείται, περισσότερη δουλειά για να αφαιρέσετε το βερνίκι.

Ελέγξτε καλά ένα νέο σαλόνι ομορφιάς
Πάντα πρέπει να είστε προσεκτικοί με ένα νέο σαλόνι ομορφιάς. Βεβαιωθείτε πως οι εργαζόμενοι σ’ αυτό πλένουν καλά τα χέρια τους και καθαρίζουν καλά τον εξοπλισμό τους ανάμεσα στα ραντεβού. Τα περισσότερα σαλόνια νυχιών έχουν μια μυρωδιά από το βερνίκι αλλά αυτή δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έντονη. Αν είναι ενοχλητική αυτή η οσμή, σημαίνει πως δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα εξαερισμού.

Πηγή:www.medinova.gr

Λούφα για κυτταρίτιδα.

Βath-balls-βόμβες μπάνιου.

Φυσικά Σαπούνια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr