4 λαχανικά που μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας

4 λαχανικά που μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας

 

By Lady Papaya

Για να διαβάζεις αυτό το κείμενο σημαίνει είτε ότι μείωσες το κρέας, είτε ότι το έκοψες, είτε πως ετοιμάζεσαι να το κόψεις. Και σίγουρα έχεις μπει σε μία αναζήτηση με τι μπορείς να το αντικαταστήσεις, τόσο θρεπτικά όσο και γευστικά. Μάντεψε, σου έχω καλά νέα. Αρχικά δεν πρόκειται να σου λείψει κανένα από τα φαγητά που συνήθιζες να τρως. Μπορείς να συνεχίζεις να τρως σουτζουκάκια, μουσακά, μακαρόνια με κιμά, burgers, διότι η χορτοφαγική και η vegan κουζίνα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που ομολογώ ότι είναι πιο γευστική και από αυτά που έτρωγες μέχρι τώρα.

Ας δούμε όμως τώρα τα 4 λαχανικά που πρέπει να αναζητάς (ανάλογα και την εποχή) στη λαϊκή αγορά

Μανιτάρια

Ανάλογα με το πως τα φτιάξεις έχουν και την πιο meaty γεύση, Μία γεύση που γεμίζει το στόμα σου και σίγουρα σε χορταίνει – κυρίως τα Portobello και τα λευκά μανιτάρια. Είναι υγιεινά και πραγματικά μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές. Μία υπέροχη και γρήγορη vegan συνταγή με μανιτάρια είναι τάκος με μανιτάρια Portobello και αβοκάντο.

Μελιτζάνες

Όταν γίνεις χορτοφάγος ή vegan, σίγουρα ένα λαχανικό που θα παρατηρήσεις ότι μονοπωλεί σε συζητήσεις περί συνταγών είναι σίγουρα η μελιτζάνα. Δεν θα πιστέψεις τι μπορείς να κάνεις μαζί της. Μέχρι και μπέικον! Ένα τέλειο ορεκτικό είναι τηγανιτές ή ψητές μελιτζάνες γεμιστές με τυρί (φυτικό αν είσαι vegan ή δεν τρως γαλακτοκομικά). Και αν βαριέσαι να μαγειρέψεις στο Mama Tiera στην Ακαδημίας θα βρεις τέλεια σουτζουκάκια φτιαγμένα από μελιτζάνες.

Κουνουπίδι

Είμαι σίγουρη πως τώρα σκέφτεσαι “πώς γίνεται το κουνουπίδι να αντικαταστήσει το κρέας; Είναι τόσο λευκό και έχει τόσο ουδέτερη γεύση”. Και όμως γίνεται! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο σε διάφορα ασιατικά πιάτα, όπως για παράδειγμα αυτή εδώ η συνταγή ή να φτιάξεις μία καταπληκτική πικάντικη σαλάτα με σος ταχινιού.

Αυτό το πιάτο κουνουπίδι συνδυάζει όμορφα τις ασιατικές και ινδικές γεύσεις. Έχει μια πλούσια και πολύπλοκη γεύση, αλλά είναι ελαφρώς γλυκιά και λίγο πικάντικη. Μου αρέσει να το χρησιμεύω ως πλάκα, αλλά μπορείτε να το μετατρέψετε σε πλήρες γεύμα, διπλασιάζοντας τη σάλτσα και το ρίχνετε με ρεβίθια και 2 φλιτζάνια μπιζέλια. Στη συνέχεια, σερβίρετε πάνω σε καστανό ρύζι.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑ [VEGAN]

ΘΕΡΜΙΔΕΣ
239
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουνουπίδι κεφάλι, κομμένο σε florets
3 κ.σ. κέτσαπ
2 κουτ. Σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κουτ. Σούπας garam masala
2 κουταλιές σκόνη σκόρδου (κοκκοποιημένη)
1/4 + 1/8 κουταλάκις τζίντζερ
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα λεπτό στρώμα νερού και βράστε.
Μόλις βράσει, προσθέστε το κουνουπίδι και μετατρέψτε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε, προσθέτοντας περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο, έως ότου το κουνουπίδι είναι μαλακό και πιρούνι-τρυφερό, αλλά δεν καταρρέει.
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μικρό μπολ.
Γεύση, προσθέτοντας περισσότερη σάλτσα τσίλι ή garam masala όπως επιθυμείτε (και οι δύο ποικίλλουν ελαφρώς ανά μάρκα).
Μόλις μαγειρευτεί το κουνουπίδι, αποστραγγίστε την περίσσεια νερού και σκουπίστε την σάλτσα πάνω από την κορυφή.
Ανακατέψτε αρκετές φορές χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι για να βεβαιωθείτε ότι όλο το κουνουπίδι είναι ομοιόμορφα επιχρισμένο και σερβίρετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για μια ρουστίκ υφή και γεύση καρυδιού, ψητό κουνουπίδι για 35 έως 40 λεπτά στους 420 ° F αντί του ατμού.

Πηγή συνταγής:http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-cauliflower-manchurian/

Παντζάρια

Απίστευτα πράγματα μπορείς να κάνεις με τα παντζάρια, από σαλάτες και χυμούς και smoothies, μέχρι να φτιάξεις carpaccio και burgers, αλλά και σοκολατένια παγωμένα cupcakes.

Όπως βλέπεις, πολύ εύκολα μπορείς να αντικαταστήσεις το κρέας με κάτι άλλο και μάλιστα οι επιλογές που θα έχεις μετά σε φαγητά να είναι πραγματικά απεριόριστες. Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός μπορεί πραγματικά να σου ανοίξει το μυαλό και να κάνεις τους γευστικούς κάλυκες να τρελαθούν. Με την καλή έννοια πάντα.

Πηγή:https://www.ladypapaya.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr