7 tips για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

7 tips για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

 

 

Βάλε τα βάρη στα workout σου για να τονώσεις τους μύες και να καις περισσότερες θερμίδες ακόμα και τις μέρες που δεν γυμνάζεσαι. Οι personal trainers λένε ότι ιδανικά πρέπει να κάνουμε ασκήσεις με βάρη 3-5 φορές την εβδομάδα με κενά ανάμεσα για να επιτρέψουμε στο σώμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.
Κοιμήσου 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Ο λίγος ύπνος αυξάνει τις τιμές των ορμονών που προκαλούν πείνα και λιγούρες. Όταν δεν ξεκουραζόμαστε ο οργανισμός αποζητά πηγές σακχάρων για ενέργεια στο λεπτό και όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές δεν είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες.

 

Μην ξεχνάς να τρως αρκετή πρωτεΐνη ακόμα και να είσαι χορτοφάγος. Οι ειδικού συστήνουν να καταναλώνουμε μεταξύ 0.7-1.1 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό μας. Βάλε το ψάρι, τα αυγά, την γαλοπούλα ή το τοφού στην διατροφή σου και θα δεις ότι θα κρατήσουν την πείνα μακριά για περισσότερη ώρα. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι καις θερμίδες και κατά την διάρκεια της πέψης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Κινήσου όσο περισσότερο μπορείς, ειδικά να κάνεις δουλειά γραφείου και κάθεσαι όλη την ημέρα. Επίλεξε τις σκάλες αντί για το ασανσερ, πάρκαρε το αυτοκίνητό σου μερικά στενά πιο μακριά, πήγαινε να παραλάβεις το μεσημεριανό σου αντί να επιλέξει ντελίβερυ. Είναι πιο απλό απ΄ότι νόμιζες τελικά.

 

Πιες νερό! Δεν είναι τυχαίο που θα συναντήσεις αυτό το τρικ στις περισσότερες wellness λίστες. Πολλές φορές ο οργανισμός μπερδεύει την δίψα με την πείνα με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε. Ιδανικά πρέπει να πίνουμε 2,5-4 λίτρα νερό ημερησίως.

Πόνταρε στις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ που λέγεται ότι μπορεί να αυξήσει τον αριθμό θερμίδων που καίμε σε καθημερινή βάση από 3-11%. Φρόντισε να αποφύγεις το γάλα και την ζάχαρη που προσθέτουν άχρηστες θερμίδες και απόλαυσε τον καφέ σου χωρίς ενοχές.

Βάλε στο καθημερινό σου πρόγραμμα έναν μικρό περίπατο. Βρες μια ώρα της ημέρας που σε βολεύει, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική καθώς περπατάς και υιοθέτησε την πιο καλή συνήθεια. Θα κάψεις θερμίδες, θα πάρεις καθαρό αέρα και θα νιώσεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις ό,τι έχει το πρόγραμμα σου.

www.elle.gr

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr