Μίνι face lifting σε 5’

Μίνι face lifting σε 5’

 

Πρόλαβε τη χαλάρωση του προσώπου και διατήρησε τα νεανικά χαρακτηριστικά του με ένα εστιασμένο πρόγραμμα καθημερινών «ασκήσεων».

Οι μύες που υπάρχουν κάτω από το δέρμα του προσώπου έχουν διπλή δράση: πρώτον διαμορφώνουν την εκφραστικότητά του (γκριμάτσες, χαμόγελο, κ.λπ.) και δεύτερον σχηματίζουν ένα ισχυρό ανατομικό υπόβαθρο, μια σταθερή δηλαδή βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το δέρμα και το υποδόριο λίπος.

Επομένως, όταν οι συγκεκριμένοι μύες διατηρούνται σε καλή λειτουργική κατάσταση υποβοηθούν συνολικά το δέρμα του προσώπου να διατηρεί το σφρίγος και την νεανικότητά του. Για να επιτευχτεί όμως αυτό, πρέπει οι μύες να γυμνάζονται τακτικά και εστιασμένα με ειδικές ασκήσεις. Βεβαίως οι ασκήσεις ούτε θαύματα κάνουν, ούτε τα αποτελέσματά τους γίνονται αμέσως ορατά.

Ωστόσο, με τη συστηματική καθημερινή τους εκτέλεση, θα παρατηρήσεις εμφανείς βελτιώσεις. Άλλωστε, είναι πολύ εύκολες στην εφαρμογή, δεν απαιτούν περισσότερα από 4-5 λεπτά συνολικά και μπορείς να τις κάνεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Σε τι θα με ωφελήσουν;
Οι ασκήσεις μίνι-lifting:

Δημιουργούν τοπική υπεραιμία, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνουν την κινητικότητα της λέμφου.
Εξασφαλίζουν καλύτερη αιμάτωση, θρέψη, οξυγόνωση και αποτοξίνωση του δέρματος.
Προσδίδουν ροδαλή, υγιή όψη στην επιδερμίδα.
Δυναμώνουν τους μύες του προσώπου και του λαιμού, σφίγγουν το δέρμα.
Τονώνουν τους χαλαρούς μύες, χαλαρώνουν τους σφιγμένους.
Εξαλείφουν τα ορατά σημεία έντασης.
Συμβάλλουν στην ελάττωση της τοπικής συγκέντρωσης λίπους κάτω από το σαγόνι (διπλοσάγονο).
Ενισχύουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα των ειδικών κρεμών προσώπου και των συμβατικών αισθητικών θεραπειών, δρώντας συνεργατικά.

Δεν κρύβουν κανέναν κίνδυνο, δεν έχουν καμία παρενέργεια, δεν σε κουράζουν, είναι ευχάριστες, ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, έχουν αποτέλεσμα.

Σύσπασε και ζάρωσε όλο το πρόσωπο, σαν να μύρισες κάτι πολύ δυσάρεστο. Η μύτη και το μέτωπο κάνουν «ρυτίδες», ενώ τα μάτια και η μύτη είναι σφιχτά κλεισμένα. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε και επανάλαβε 2 ακόμα φορές.

Άνοιξε το στόμα και τα μάτια όσο μπορείς περισσότερο, σαν να βγάζεις μια κραυγή (…αλλά χωρίς ήχο!). Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε και επανάλαβε ακόμα μια φορά.
Άνοιξε το στόμα και βγάλε έξω τη γλώσσα. Συγχρόνως, άνοιξε τα μάτια και κίνησέ τα προς τα πάνω. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα.
Μισόκλεισε τα μάτια. Κλείσε το στόμα, σούφρωσε τα χείλη και πίεσε το στόμα προς τα πάνω. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα.

Κλείσε με δύναμη τα μάτια και σούφρωσε τα χείλη προς τα μπρος. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε πριν προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση.
Με ανοιχτά αλλά χαλαρά τα μάτια, σούφρωσε τα χείλη. Τράβηξε τα χείλη πρώτα προς τα αριστερά και κατόπιν προς τα δεξιά. Επανάλαβε συνολικά 3 φορές προς κάθε πλευρά.
Κρατώντας το στόμα σχετικά κλειστό, χαμογέλασε δείχνοντας τα δόντια σου και γούρλωσε ελαφρώς τα μάτια. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε και ανάπνευσε βαθιά. Επανάλαβε ακόμα μία φορά.
Άνοιξε πολύ τα μάτια. Βάλε το σαγόνι μέσα, τράβηξε προς τα κάτω το κάτω χείλος και χαμογέλασε πλατιά. Διατήρησε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα.

Τσίμπησε με μαλακές κινήσεις των δακτύλων τα μάγουλα, τραβώντας τα απαλά προς τα έξω. Επανάλαβε συνολικά 10 φορές.
Ένωσε τους αντίχειρες κάτω από το πιγούνι, εκεί που σχηματίζεται το διπλοσάγονο. Κάνε ελαφρύ μασάζ κινώντας κυκλικά τα δάχτυλα για 15-20 δευτερόλεπτα.
Κλείσε τα μάτια. Οι αντίχειρες στο κάτω μέρος του σαγονιού, το υποστηρίζουν και το κρατούν σταθερό. Τοποθέτησε το δείκτη και το μέσο δάκτυλο κάθε παλάμης αριστερά και δεξιά του μετώπου, λίγο πάνω από τη γραμμή των φρυδιών. Κάνε ελαφρύ κυκλικό μασάζ για μερικά δευτερόλεπτα, όσο σε ευχαριστεί.

Κλείσε τα μάτια και το στόμα. Κάμψε σιγά-σιγά το κεφάλι προς τα δεξιά κι ύστερα, αφού το επαναφέρεις στην όρθια θέση, προς τα αριστερά. Επανάλαβε 2 ακόμα φορές.
Στρέψε το κεφάλι προς τα δεξιά και κατόπιν προς τα αριστερά. Παράμεινε σε κάθε θέση για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Εκτείνεις ελεγχόμενα το κεφάλι προς τα πίσω, τόσο ώστε να μην αισθάνεσαι καμία ενόχληση. Επανάφερε αργά στην όρθια θέση.

Κάθισε αναπαυτικά σε καρέκλα ή ξάπλωσε. Κλείσε τα μάτια. Σκέπασέ τα με τις παλάμες, να μην μπαίνει καθόλου φως. Ηρέμησε και χαλάρωσε για μερικά δευτερόλεπτα, αναπνέοντας ήρεμα.

Συμβουλή

Εκτέλεσε τις ασκήσεις που περιέχουν γκριμάτσες μπροστά σε καθρέφτη ή αντικριστά με το σύντροφο ή το παιδί σου. Αν βάλεις τα γέλια, ακόμα καλύτερα: το γέλιο εκτός από μια πολύ καλή άσκηση για όλο το μυϊκό σύστημα, είναι και ένα πρώτης τάξης αγχολυτικό. Γέλασε με την καρδιά σου, παίξε και αστειευσου με τον εαυτό σου, απόλαυσε κάθε στιγμή αυτού που κάνεις, νιώσε ξανά παιδί, γύρισε το χρόνο πίσω…

AΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 95

Update: Σεπτέμβριος 2015.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr